Anmeldelse

Panzer Elite Special Edition

Panzer Elite kom ut i 1999 og var den gang distribuert av Psygnosis. Dette gikk for å være en av de beste stridsvogn-simulatorene som noen sinne var laget. JoWood kommer her med en spesialutgave av denne klassikeren, og mye nytt er lagt til for å gjøre spillet enda bedre. Om de klarer å holde dagens standard, er en helt annen sak.

Side 1
Side 2
Side 3

Som alle andre simulatorer er det mye å sette seg inn i. Dette er ikke et spill du mestrer på under 10 minutter med mindre du har erfaring med stridsvogn-simulatorer slik som Panzer Elite. Selv om spillet er en klassiker, er det ofte vanskelig å få laget en like populær spesialutgave. Men er du hekta på simulatorer og liker mange timer foran skjermen, er Panzer Elite Special Edition (PESE) et greit valg.

PESE er ikke akkurat lett å sette seg inn i. Det er utallige kombinasjoner av taster du må trykke på for å få stridsvognen til å oppføre seg slik du vil. Her er det nok en fordel å være tålmodig. Jeg hadde faktisk problemer med å få stridsvognen til å bevege seg fremover. Ikke vet jeg hva som var årsaken, men etter en restart, virket det. Dette skjedde bare en gang, så det var nok heller en liten glipp fra min side enn en feil i spillet. Siden dette er en spesialutgave, har alle feilene fra Panzer Elite blitt luket vekk, og de gjenværende er det svært få av. Det er lagt til en god del nytt i denne utgaven. Blant annet kan du nå kjempe om natten og om vinteren. Denne gangen kan du også kjempe i Storbrittania og Russland. Utstyr fra sistnevnte land er også representert samt 100 nye kjøretøy. For de som liker å gjøre forandringer i spillet, finnes det nå en "object editor". Spesialutgaven kommer med en bonus-CD som inneholder en del nytt. Blant annet "mods" som består av forskjellige modifikasjoner laget av både fans og produsent. "Tools" gir deg muligheten til å gjøre store forandringer i spillet. Hvis du har interesse av å modifisere spill, har du mange muligheter å velge mellom her.

Ikke bare har du nok med å kontrollere din egen stridsvogn, du må også passe på slik at dine medsoldater holder orden i rekkene. "One man army" er ikke et nøkkelord her. Du må samarbeide så godt som mulig for å utslette tyskere, briter, amerikanere og italienere. Hvilke av dine styrker som klarer å komme seg forbi et punkt stappfullt av tyskere må du bestemme. Dette krever mye øvelse og slit, men etter hvert mestrer du det fint. Styrken din får også mer erfaring etter hvert som spillet pågår. Dessto mer de kjemper, jo bedre blir de. For å lette litt på byrden din som skvadronleder, har du muligheten til å sette på en såkalt "auto fire", slik at dine medhjelpere inne i stridsvognen skyter når de mener det er best. Alle i din skvadron har denne muligheten. Dette og en del annet, gjør spillet litt mer forståelig for den uerfarne spiller. Menyene i spillet er ganske oversiktige og lette å komme seg gjennom. Du har alle de instillingene du skal ha, og ingenting er overflødig. Som jeg sa tidligere, er det mange taster og kommandoer du må håndtere, men i selve spillet har du en liten meny øverst til venstre som du lett kan aktivere ved hjelp av musen. Her har du de viktigste kommandoene lett tilgjengelige.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden