Kinect forstår tegnspråk

Patent avsløring

Microsofts nyvinning gir uante gjenkjenningsmuligheter.

I november blir Kinect, tidligere kalt Project Natal, sluppet løs på markedet. Dingsen skal gi helt nye muligheter når det kommer til spilling uten kontroller, og er Microsofts svar på Wiis kontrollrevolusjon og PlayStation Move.

Denne pakka gir garantert mye moro.

Nå har patenten til systemet hostet opp nye, hittil ukjente, detaljer om kontrollsystemet. Det skriver Gamespot. Her står det å lese:

– Hvis brukeren ikke kan snakke, er det vanskelig for ham å chatte. Selv om skriving hjelper, er dette en tidkrevnde og langsom prosess for noen som for eksempel kan flytende tegnspråk. Med dette systemet kan denne spilleren bruke tegnspråk for å kommunisere.

Det betyr at en som for eksempel er stum kan benytte tegnspråk for umiddelbar kommunikasjon under for eksempel et skytespill, slik at en hørende får så øra flagrer gjennom hodetelefonene. Foreløpig dekker patenten amerikansk tegnspråk omgjort til tale.

Kinect kommer også til å kunne lese lepper, for så å gjøre dette om til tale. Fingre og tær vil kunne brukes i kommunikasjonsøyemed.

Nyheten fra Microsoft vil koste 1295 kroner på det norske markedet, den vil også bli en del av nye konsollpakker. Sist vi testet systemet var under sommerens E3 i Los Angeles.

Vi får garantert teste mer under spillmessen Gamescom, som starter neste uke. Gamer.no sender tre mann nedover til Köln, så det er bare å henge med!

Siste fra forsiden