Path of Exile 2

Path of Exile 2 offisielt avduket

Byr på en overhaling av originalen, med ny kampanje og annet innhold.

Grinding Gear Games har avduket en oppfølger til den svært populære – og ikke minst gratis – Diablo-konkurrenten Path of Exile. Det kommende rollespillet ble offisielt vist frem på utviklerens Exilecon denne uken, men har foreløpig ikke fått noen slippdato.

Les også: Path of Exile er gratis, vellagd og spekket med utfordringer »

Se gameplay-trailer for Path of Exile 2. (Video: Grinding Gear Games)

Ifølge Grinding Gear vil Path of Exile 2 by på en splitter ny historiebasert kampanje i syv akter. Spillere kan velge mellom å spille enten denne eller den opprinnelige kampanjen fra originalspillet, men begge fører til samme «endgame» – altså innhold som man kan bryne seg på når kampanjen er over.

Faktisk vil Path of Exile 2 inkludere det samme innholdet og de samme utvidelsene som finnes for det første Path of Exile, i tillegg til fremtidige utvidelser som enda er på vei for forgjengeren. Sånn sett blir det nye spillet mer som en stor overhaling av originalen, fremfor å være en oppfølger i vanlig forstand.

– I løpet av de siste årene har det vært mange endringer vi har hatt veldig lyst til å introdusere i Path of Exile, men fordi det ville ha ødelagt eksisterende figurer kunne vi ikke gjøre det. Path of Exile 2 er en mulighet til å slippe alle disse endringene gjennom én stor oppdatering, forteller Grinding Gear.

Mye nytt å ta tak i

Path of Exile 2.
Grinding Gear Games

Ved siden av kampanjen kan spillere se frem til et overhalt opplegg for å tilegne seg evner og egenskaper, via det såkalte Skill Gem-systemet. Det blir langt flere Ascendancy Classes og selvfølgelig tonnevis med nytt utstyr for spillere å samle på.

Som nevnt har Path of Exile 2 enda ikke fått noe slippdato, og trolig kan det bli en stund å vente. På spillets nettsider forteller utvikleren at betatesting tidligst vil komme i gang mot slutten av 2020, men i mellomtiden kommer det enda mer innhold til originalspillet.

På Exilecon viste Grinding Gear nemlig to nye utvidelser for Path of Exile, kalt Conquerors of Atlas og Metamorph. Utvikleren viste også frem en mobilversjon av spillet, men heller ikke denne har fått noen lanseringsdetaljer.

Mer Diablo er også på vei.
Blizzard kunngjorde Diablo IV for bare noen uker siden »

Siste fra forsiden