Diablo IV

Diablo IV avduket på Blizzcon

– Vender tilbake til seriens mørkere røtter.

Blizzard åpnet sitt årlige Blizzcon-arrangement på fredag med å avduke Diablo IV. Det har lenge gått rykter om at serien skulle få et nytt hovedspill, og disse er altså nå bekreftet.

Se «gameplay» fra Diablo IV. (Video: Blizzard)

I anledning kunngjøringen viste utvikleren frem to trailere. Den første av de to, en lengre filmsekvens om fire eventyrere som forsøker å ta seg inn i en mystisk grotte, kan du se øverst i artikkelen.

Den andre vil trolig være desto mer interessant for fansen, ettersom den viser mer av hvordan spillet faktisk vil fungere. Denne kan du se til høyre.

Mørkere og mer grusom

Som spillsjef Luis Barriga kunne fortelle, tar Diablo IV serien tilbake til sine mørkere røtter. Tematikken blir tilsynelatende mer på linje med Diablo II, med en mer uhyggelig historie, mer grusomme monstre og blod og gørr.

Spillere får oppdage en ny historie, som utspiller seg i en større og mer intens versjon av verdenen Sanctuary. Som vanlig blir det grotter å utforske på jakt etter skatter, og Blizzard lovet også muligheten for spiller-mot-spiller-kamper – noe Diablo III manglet.

Utvikleren viste også frem tre av figurklassene som blir tilgjengelige i spillet. The Barbarian er en kriger som foretrekker nærkamp, The Sorceress bruker blant annet is, lyn og ild for å kveste fiender, mens The Druid kan forvandle seg til en ulv eller bjørn avhengig av situasjonen.

Flere klasser vil avdukes etter hvert, men akkurat når det blir er foreløpig uvisst. Noen lanseringsdato fikk vi heller ikke, men Blizzard kunne bekrefte at Diablo IV utvikles for PC, PlayStation 4 og Xbox One.

Siste fra forsiden