Diablo 4 Blizzcon

Diablo 4-annonsering kan ha blitt avslørt

Samtidig svirrer det rykter om en oppussing av Diablo 2.

Blizzard

I opptrappingen til BlizzCon 2019 om et par uker forventer mange at Blizzard skal trå til med noen store avsløringer. Nå kan det se ut som om rosinen i pølsa har sneket seg ut litt tidligere enn ventet.

Den siste utgaven av det tyske bladet GameStar har en annonse for en bok som heter The Art of Diablo, publisert av Blizzard selv. Boken skal slippes 21. november, og nevner at den inneholder over 500 bilder av konseptkunst fra Diablo, Diablo II, Diablo III og Diablo IV. Du kan se et bilde av annonsen i Twitter-meldingen nedenfor.

Med tanke på at dette er en bok som publiseres av Blizzard er dette mest sannsynlig en reklame som har blitt publisert litt før tiden. Kombinert med at små drypp av rykter om Diablo 4 har kommet jevnlig i det siste, ser det ut som om vi ligger an til en endelig avduking når BlizzCon går av stabelen 1. til 3. november.

Det verserer også rykter om at en Diablo 2-oppussing kalt Diablo II Remastered ligger i annonseringsbunken til Blizzard. Twitter-brukeren «Metro_OW», som lekket fjorårets BlizzCon-annonseringer, hevdet å sitte på informasjon om det like før helgen.

Blizzard-bråk

De potensielle avsløringene kommer etter det som har vært en turbulent periode for Blizzard. Hearthstone-spilleren Chung «Blitzchung» Ng Wai og to kommentatorer ble utestengt fra å spille spillet i turneringer i ett år av Blizzard, etter at Wai viste støtte til protestene som har pågått i Hongkong.

Den harde dommen mot Wai og kommentatorene virket for mange som et grep fra Blizzard for å stoppe omtale og diskusjon rundt Hongkong-protestene med formål om å blidgjøre det kinesiske regimet, som selv har forsøkt å slå ned på all støtte til opptøyene. Blizzard nektet for dette.

Det har pågått demonstrasjoner i Hongkong de siste måneden for demokrati og mot myndighetene. Demonstrantene mener at myndighetene viser for mye lojalitet til fastlands-Kina, og ønsker å være autonome. Særlig betent ble det da det dukket opp et lovforslag som åpnet for å utlevere Hongkong-borgere til fastlands-Kina for rettsforfølgelse, men lovforslaget ble stoppet. Protestene for et friere Hongkong og mot det nåværende styret pågår fortsatt.

Siste fra forsiden