– Diablo IV er under utvikling, og blir mørkere enn forgjengeren

Skal ha vært gjennom to forskjellige konsepter.

Blizzard

Det foreligger ennå fint lite informasjon om Blizzards oppfølger til den kritikerroste klassikeren Diablo III, og det fjerde spillet i serien har fremdeles til gode å bli offentliggjort. Nå bringer Kotaku mer informasjon, som riktignok også er ubekreftet.

Nettstedet skriver at de har vært i kontakt med hele 11 nåværende og tidligere ansatte ved Blizzard, som har uttalt seg anonymt om Diablo-arbeidet hos studioet.

Ifølge kildene er Diablo IV under utvikling, men spillet har hittil hatt en noe komplisert ferd.

Den første inkarnasjonen av Diablo IV skal ha hatt kodenavnet Hades og ble satt i gang av Team 3 – Blizzards navn på utviklergjengen bak Diablo-spillene – i 2014.

Mørk retning

Skjermbilde fra Diablo III.
Blizzard

Tanken med Hades var å ta serien i en helt ny retning som som skulle kvitte seg med alle tegneserieaktige elementer og gi serien et mørkere preg. Ifølge Kotakus kilder så utviklerne for seg et gotisk, utfordrende «dungeon crawler»-spill, litt i samme gate som Dark Souls-spillene.

Det innebar også at spillet ville gå bort bra det såkalte isometriske perspektivet og introdusere et tredjepersonsperspektiv med kameraet over skulderen til spillfiguren.

Hades ble imidlertid kansellert, noe som ifølge kildene blant annet skyldtes diverse utviklingsproblemer. Etter at dette skjedde begynte noen av Team 3-medlemmene å jobbe med Diablo III-innholdspakken Rise of the Necromancer, mens andre startet opp et prosjekt med kodenavnet Fenris.

Ifølge kildene er Fenris det nye kodenavnet på Diablo IV. Team 3-gjengen skal ha jobbet med prosjektet siden 2016, og Blizzard skal være godt fornøyd med retningen som prosjektet har hatt.

Fenris utvikles angivelig under mantraet «embrace the darkness», som igjen antyder at det dreier seg om et vesentlig mørkere spill.

Utviklingen skal ennå være i en tidlig fase og vil visstnok ikke komme ut før tidligst i 2020. Som vi meldte tidligere denne måneden har andre kilder Kotaku var i kontakt med sagt at Blizzard egentlig ville vise en Diablo IV-teaser på E3 i år, men dette ble senere avvist av studioet.

Les også: Blizzard svarer på Diablo Immortal-kritikken »

Siste fra forsiden