Activision Blizzard - Diablo IV

Diablo IV-sjefen og spillets sjefsdesigner fjernet fra sine stillinger hos Blizzard

Flere ledere forsvinner etter søksmålet mot selskapet.

Activision Blizzard

Blizzard-sjef J. Allen Brack forlot sin stilling forrige uke, som følge av anklagene om trakassering og diskriminering hos World of Warcraft-utvikleren. Nå følger flere lederskikkelser etter, og blant dem er sjefen for Diablo IV.

Det var Kotaku som først meldte at Luis Barriga var fjernet fra sin stilling hos Blizzard. Han fikk følge av Diablo IVs sjefsdesigner Jesse McCree, og World of Warcraft-designer Jonathan LeCraft.

Kort tid etter rapporten kom ut kunne en talsperson for Activision Blizzard bekrefte at dette stemte. Selskapet unnlot å gi noen grunn for avskjedigelsene, og lovet kun at flinke folk allerede var på plass som erstattere.

– Vi har en lang rekke med talentfulle utviklere som allerede er på plass, og nye ledere har blitt satt inn der det har vært nødvendig. Vi er trygge på vår evne til å fortsette å gjøre fremskritt, levere utrolige opplevelser for våre spillere og gå fremover for å skape en trygg og produktiv arbeidsplass for alle, lød uttalelsen.

Overwatch-fans vil ha navnebytte

Overwatch-figuren McCree er oppkalt etter tidligere Blizzard-utvikler Jesse McCree.
Activision Blizzard

I kjølvannet av søksmålet ble Jesse McCree pekt ut som en av flere Blizzard-folk knyttet til den beryktede «Cosby-suiten», som står i sentrum for flere av anklagene om seksuell trakassering. Han har også gitt navnet sitt til Overwatch-figuren McCree, og mange fans vil nå ha navnebytte.

Og det er ikke bare fansen. Nettstedet Dexerto rapporterte denne uken at kommentatorer for Overwatch sin e-sportliga nektet å bruke navnet McCree. I stedet omtalte de figuren som «cowboyen» eller bare navnet på spilleren som brukte ham.

I andre Blizzard-relaterte nyheter melder utvikleren at Diablo II: Resurrected er klar for åpen betatesting. De som har forhåndsbestilt oppussingen kan spille fra 13. august, mens alle andre slipper til uken etter, altså 20. august.

LES OGSÅ: Flere selskaper bryter sponsoravtaler med Activision Blizzard »

Siste fra forsiden