Blizzard - J. Allan Brack

Blizzard-sjefen trekker seg

Nye ledere tar over etter grove anklager om trakassering hos selskapet.

Activision Blizzard

J. Allan Brack har offisielt gitt seg som sjef for Blizzard. Det ble klart tirsdag, i en pressemelding fra selskapet.

J. Allan Brack har styrt skuta hos Blizzard siden 2018.
Activision Blizzard

Nyheten kommer i kjølvannet av grove anklager om trakassering og kjønnsdiskriminering hos spillutvikleren. Blizzard nevner ikke søksmålet i sin pressemelding, men skriver kun at Brack slutter for å «jakte på nye muligheter».

Jen Oneal og Mike Ybarra tar over styringen av Blizzard med øyeblikkelig virkning.

Oneal har vært involvert i arbeidet med Diablo og Overwatch, og var tidligere sjef for Vicarious Visions – utvikleren bak Tony Hawk's Pro Skater 1 and 2 – som nylig ble kjøpt opp av Blizzard.

Ybarra har lang fartstid fra Xbox. Han ble med som nestsjef for plattform og teknologi hos Blizzard i 2019, der han har jobbet med utviklingen av Battle.net.

– Jen og Mike har til sammen mer enn tre tiår med erfaring fra spillbransjen. Fremover kommer de til å dele ansvar knyttet til utvikling og styring av selskapet, skriver Blizzard.

– Jeg er sikker på at Jen Oneal og Mike Ybarra kommer til å stille med den ledelsen Blizzard trenger for å nå sitt fulle potensial og at de vil skru opp farten på endringene [som er nødvendige hos Blizzard]. Jeg regner med at de gjør det med lidenskap og entusiasme, og at de kan regnes med for å lede med en integritet og forpliktelse til de delene av vår kultur som gjør Blizzard til et så spesielt sted, skriver Brack i sin avskjedsmelding.

LES OGSÅ: California saksøker Activision Blizzard for elendige arbeidsforhold »
LES OGSÅ: Activision Blizzard-ansatte streiker i protest mot ledelsen »

Siste fra forsiden