Blizzard-sjefen trekker seg
(Bilde: Activision Blizzard)

Blizzard - J. Allan Brack

Blizzard-sjefen trekker seg

Nye ledere tar over etter grove anklager om trakassering hos selskapet.

J. Allan Brack har offisielt gitt seg som sjef for Blizzard. Det ble klart tirsdag, i en pressemelding fra selskapet.

J. Allan Brack har styrt skuta hos Blizzard siden 2018. Foto: Activision Blizzard

Nyheten kommer i kjølvannet av grove anklager om trakassering og kjønnsdiskriminering hos spillutvikleren. Blizzard nevner ikke søksmålet i sin pressemelding, men skriver kun at Brack slutter for å «jakte på nye muligheter». 

Jen Oneal og Mike Ybarra tar over styringen av Blizzard med øyeblikkelig virkning.

Oneal har vært involvert i arbeidet med Diablo og Overwatch, og var tidligere sjef for Vicarious Visions – utvikleren bak Tony Hawk's Pro Skater 1 and 2 – som nylig ble kjøpt opp av Blizzard.

Ybarra har lang fartstid fra Xbox. Han ble med som nestsjef for plattform og teknologi hos Blizzard i 2019, der han har jobbet med utviklingen av Battle.net.

– Jen og Mike har til sammen mer enn tre tiår med erfaring fra spillbransjen. Fremover kommer de til å dele ansvar knyttet til utvikling og styring av selskapet, skriver Blizzard.

– Jeg er sikker på at Jen Oneal og Mike Ybarra kommer til å stille med den ledelsen Blizzard trenger for å nå sitt fulle potensial og at de vil skru opp farten på endringene [som er nødvendige hos Blizzard]. Jeg regner med at de gjør det med lidenskap og entusiasme, og at de kan regnes med for å lede med en integritet og forpliktelse til de delene av vår kultur som gjør Blizzard til et så spesielt sted, skriver Brack i sin avskjedsmelding.

LES OGSÅ: California saksøker Activision Blizzard for elendige arbeidsforhold »
LES OGSÅ: Activision Blizzard-ansatte streiker i protest mot ledelsen »

Kommentarer (19)

Forsiden akkurat nå

Til toppen