Activision Blizzard

Activision Blizzard-ansatte streiker i protest mot ledelsen

Krever at selskapet tar ansvar etter anklager om trakassering og diskriminering.

Bilde tatt i 2019, da Blizzard-ansatte demonstrerte mot utestengelsen av Hearthstone-spiller «BlitzChung».
«Standingwhk», reddit

Tusenvis av ansatte hos Activision Blizzard har varslet at de ikke kommer til å jobbe onsdag. De ansatte viser solidaritet med kollegaer som har stått frem med historier om diskriminering og trakassering på arbeidsplassen, og krever samtidig at ledelsen rydder opp.

LES OGSÅ: California saksøker Activision Blizzard for elendige arbeidsforhold »

Aksjonen ble varslet tirsdag, med emneknaggen «ActiBlizzWalkout» i sosiale medier. I en uttalelse til blant annet Polygon forteller arrangørene at demonstrasjonen skal foregå ved Blizzards kontorer i California, men at ansatte i andre deler av verden også er involvert.

Gruppa tar avstand fra Activision Blizzards offisielle uttalelser rundt et pågående søksmålet, som hevder at det foregår utbredt seksuell trakassering og kjønnsdiskriminering hos utvikleren. Ledelsen har nektet for anklagene, mens nåværende og tidligere toppsjefer har forklart at de ikke visste noe om saken.

De ansatte krever nå at kvinner og andre minoritetsgrupper blir behandlet skikkelig. Samtidig ber de om nye retningslinjer rundt rekruttering og ansettelser, og en slutt på tvungen megling når ansatte rapporterer dårlig oppførsel blant kollegaer.

Arrangørene ber videre om at alle som støtter saken gir et bidrag til en av flere veldedige organisasjoner – inkludert Black Girls Code, Futures Without Violence og Women in Games International.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Activision Blizzard-sjefen svarer

Bobby Kotick er sjef for Activision Blizzard.
Activision Blizzard

Den varslede streiken, samt det at flere ansatte har stått frem med forferdelige historier, førte til at Activision Blizzard falt på børsen. Da våknet toppsjef Bobby Kotick opp, og i et åpent brev til investorer lover han en grundig gjennomgang av rutiner og å støtte opp om de ansatte.

– Jeg ønsker å erkjenne og takke alle de som har stått frem før og i løpet av de siste dagene. Jeg setter stor pris på motet deres. Hver stemme teller, og vi kommer til å gjøre en bedre jobb med å høre etter nå og i fremtiden. Våre opprinnelige svar på disse problemene som vi står overfor sammen, og på bekymringene deres, var ganske enkelt tonedøve, skriver Kotick.

For å få på plass endring som holder seg lover Activision Blizzard å implementere ting som fellesmøter der ansatte kan få snakke fritt om problemer. Videre loves de ansatte at samtlige anklager skal granskes skikkelig, folk i lederstillinger skal evalueres og prosessen rundt ansettelser skal justeres.

Fjerner innhold fra World of Warcraft

Les også
Anmeldelse:

Siste punkt på listen til Kotick handler om problematisk innhold i Activision Blizzard-spill. Både ansatte og spillere har den siste uka pekt på figurer, oppdrag og annet i blant annet World of Warcraft som er oppkalt etter folk som skal ha trakassert og diskriminert. Dette innholdet skal nå fjernes, varsler sjefen.

LES OGSÅ: Arbeidet med World of Warcraft har stoppet opp på grunn av søksmålet mot Activision Blizzard »

I en egen uttalelse skriver World of Warcraft-teamet at det har lyttet til tilbakemeldingene fra fansen, og at det vil fjerne «referanser som ikke er passende for» spillverdenen.

– Vi vet at dersom vi skal gjenoppbygge tillit, er vi nødt til å gjøre oss fortjent til det gjennom våre handlinger i de kommende ukene og månedene. Men vi går fremover med viten om at vi deler den samme visjonen som spillersamfunnet vårt, om å skape en plass der folk av alle kjønn, etnisiteter, legninger og bakgrunner kan trives og være stolte over å kalle et hjem.

Det er ikke første gang Blizzard-ansatte har kranglet med ledelsen.
I 2019 demonstrert flere etter utestengelsen av en Hearthstone-spiller »

Siste fra forsiden