Diablo 4

Diablo 4 skal allerede ha blitt vist til Blizzard-ansatte

Blizzard

Det neste innslaget i Diablo-serien har det kun gått løse rykter om en stund, og Blizzard selv har forholdt seg tyste. Nå foreligger det atter nye opplysninger som kan tyde på at spillet faktisk er underveis – og kanskje til og med ikke så langt unna.

Som blant andre PCGamesN melder skal Diablo 4 allerede har blitt vist frem for Blizzard-ansatte. Opplysningene dukket først opp i den franske avisen Le Monde (krever abonnement).

Le Monde-artikkelen, som hovedsakelig handler om de senere tids oppsigelser i Blizzards Versailles-avdeling, går ikke inn i detaljer om saken, men hevder altså at studioet skal ha holdt en form for presentasjon av spillet til utvalgte medarbeidere.

Kommer tidligst i 2020

Skjermbilde fra Diablo III.
Blizzard

Ifølge artikkelen vil det nye Diablo-spillet ikke komme ut før tidligst 2020, så i beste fall ser det altså ut til å å kunne bli lansert neste år, men dette må naturlig nok tas med en stor dose skepsis.

Sist gang vi fikk servert et hint om at et nytt Diablo-spill er på vei var for temmelig nøyaktig ett år siden, men dette viste seg senere å være mobilspillet Diablo Immortal – som ikke ble godt mottatt da det ble avduket på Blizzcon-messen i fjor.

Som respons på kritikken ønsket Blizzard imidlertid å berolige fansen ved å gjenta at de har flere Diablo-team som jobber med flere Diablo-prosjekter, noe de først opplyste om i august i fjor.

I november meldte Gamer.no dessuten om anonyme kilder på innsiden av Blizzard som hevdet at Diablo 4 såvisst er på vei, men at spillet har hatt en trøblete ferd. Ifølge disse kildene skal den nye tittelen kvitte seg med alle tegneserieaktige elementer og gi serien et vesentlig mørkere preg.

Mange vil nok hevde at det er på høyt tid med et nytt, fullverdig Diablo-spill, da det tredje spillet i serien kom ut helt tilbake i 2013, og da til varm mottakelse – også her på verket.

Les også: Blizzard hinter om at nivåtaket i World of Warcraft skal senkes »

Siste fra forsiden