EA kjøper Angry Birds-utgiver

Pengesterke

Uavhengig suksesshistorie blir en del av EA Mobile.

Electronic Arts styrker sin posisjon på mobilplattformen ved å kjøpe den britiske utgiveren Chillingo, det skriver EA i en pressemelding. Det er ikke kjent hvor mye overtakelsen koster, men en kilde oppgir 20 millioner dollar (rundt 120 millioner kroner) ifølge GameSpot.

Lemmes inn i EA.

Chillingo er nok best kjent som utgiver for herlige Angry Birds, skapt av finske Rovio. Spillet, som koster seks kroner, har solgt mer en 6,5 millioner enheter på App Store siden desember 2009.

– Ved å kjøpe Chillingo har EA Mobile økt sitt markedslederskap på Apple-plattformen, så vel som å bekrefte sin posisjon som verdensledende mobile utgiver. EA er fast bestemte på å bevare Chillingos uavhengighet og la dem fortsette med sitt gode forhold til uavhengige utviklere, heter det i pressemeldingen fra spillgiganten.

Chillingo har for tiden stor suksess med Zeptolabs Cut the Rope, en tittel jeg ikke har noe problemer med å anbefale. Spillet koster seks kroner, og solgte over én million enheter på App Store de ti første dagene. Dette er rekord for publiseringsplattformen.

Angry Birds er for øvrig på vei til en haug andre formater, det ble annonsert i går. Spillet har allerede blitt lastet ned tre millioner ganger på Android, og skal etter planen komme til PC/Mac og både stasjonære og håndholdte konsoller.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden