Piratversjon av Halo 2 på nettet

Dårlige nyheter for Microsoft; det etterlengtede Halo 2 har funnet veien ut på nettet, nesten en hel måned før utgivelsesdatoen.

Halo 2 er uten tvil årets største Xbox-tittel, og er ventet å bli en av plattformens aller største salgssuksesser. Derfor er det nok få i Microsoft Game Studios som er særlig glade i dag, etter at det ble kjent at en lekket versjon av spillet har dukket opp på nettet.

- Microsoft er klar over at en versjon av Halo 2 er publisert på ulike nyhetsgrupper og nettsteder. Vi ser på det å laste ned eller gjøre denne koden tilgjengelig for andre som tyveri. Vi jobber for øyeblikket i samarbeid med myndighetene for å finne kilden til lekkasjen, og inntil vi får resultatene av denne etterforskningen har vi ingen videre kommentarer, forteller Silje Thoresen, markedssjef i Microsoft Home & Entertaiment Division i Norge, til Gamer.no.

Hun forteller videre at Microsoft tar integriteten til sine intellektuelle eiendeler svært alvorlig, og søker aggressivt etter kilden til denne ulovlige handlingen. Videre ber Microsoft alle med relevant informasjon om å sende e-post til piracy@microsoft.com. Lekkasjen vil ikke få noen konsekvenser for lanseringen av spillet. I Norge kommer Halo 2 på markedet 11. november.

Heldigvis for Microsoft er det slik at kun eiere av modifisert Xbox kan spille piratversjoner av Xbox-spill, og med tanke på at et av de mest spennende aspektene ved Halo 2 er flerspiller over Xbox Live (som ikke er tilgjengelig for de med modifisert Xbox), er en original kopi utvilsomt mer fristende for de fleste.

Siste fra forsiden