Acapella i King of Nordic

– Planen vår er å overkjøre de andre landene

Kristian «kriz» Sandvær og Acapella mener de har det som skal til i ukens sluttspill i King of Nordic.

Eivind Von Døhlen/Gamer.no

DETTE ER KING OF NORDIC

Vis mer

Counter-Strike: GO-turnering for Norge, Sverige, Danmark og Finland. Turneringen fokuserer på å dra frem talenter i de aktuelle landene, og sette dem opp mot hverandre i et sluttspill med «Kongen på haugen»-format, noe som betyr at vinneren av sluttspillet går automatisk videre til neste sluttspill.

Ny uke, nye muligheter. Forrige fredag var det Temp som skulle måle kreftene sine mot resten av Skandinavia i King of Nordic. De ble knepent slått av Danmark i semifinalen, og måtte dermed ta til takke med en tredjeplass.

Denne uken er det serietreer Acapella som skal vise muskler, og ønsker å være med å snu den trenden hvor dårligere mikslag deltar for moro skyld.

– Hvis vi får gli og momentum er vi ustoppelige

DISSE SPILLER FOR ACAPELLA

Vis mer

Kristian «kriz» Sandvær
Mikal «enix» Øiestad
Sindre «Grande» Grande Bakken
Christoffer «hEllberg» Andersen
Ole Kristian «Marcelious» Langan

Kaptein i Acapella, Kristian «kriz» Sandvær, sier at King of Nordic så langt bare har hatt dårlige norske mikslag med.

– I de norske King of Nordic-kvalifiseringene så langt har det bare vært en arena hvor det for det mest har deltatt dårlige spillere og dårlige mikslag, så da er det ikke så rart at vi ikke vinner. Vi er faktisk et lag, og består av gode individuelle spillere, så jeg er selvsikker på at vi skal greie å gi motstanderne en god kamp i finalene på fredag.

Siden mange lag tar turneringen useriøst, spurte Gamer.no Sandvær om hvilke grep han mener må gjøres for å endre denne mentaliteten.

– Tror ikke det er så mye Gamer.no kan gjøre, for hele turneringen er kjent som en eneste stor miksfest. Sannsynligvis møter vi tre mikslag på fredag også, så jeg vet ikke hva løsningen kunne vært. Det er for eksempel litt kjipt at det står «KoN Norway» på HLTV, i stedet for det aktuelle lagnavnet, og det kan være noe som gjør det mindre attraktivt for lag å delta. Mange lag spiller slike kvalifiseringer for å få navnet sitt ut og mer kjent, forteller Sandvær.

Etter at Temp prøvde seg forrige uke, og ikke lykkes, er det naturlig å spørre hva Acapella bringer til bordet, som Temp kanskje mangler.

Kristian «kriz» Sandvær. Her under SpillExpo 2016.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Temp tapte flere runder de vanligvis ikke gjør, så jeg vil si at de hadde uflaks. Temp har mer rutine enn oss, men jeg vil si at vi bringer en god del mer skuddkraft til bordet enn de. Hvis vi får gli og momentum er vi ustoppelige, sier han selvsikkert.

Sandvær forteller også at de har en plan om å knuse motstanderne, slik de har tenkt å gjøre videre i Telenorligaen.

– Planen vår er å overkjøre de andre landene akkurat som vi skal i de neste rundene av Telenorligaen. Vi har alle med unntak av «enix» tatt i bruk det nye t-siktet som kom i den siste oppdateringen, så han er harmløs for øyeblikket.

Les også
HyFerion5 er én seier unna sluttspillet

I King of Nordic velger lagene bort et kart hver, mens seerne får stemt ut et kart de også. Sandvær sier at de ikke tenker så hardt på hva seerne velger bort.

– Vi begynner å bli gode på de fleste kartene nå, så det spiller ingen rolle hva seerne velger å vrake, siden vi selv har muligheten til å fjerne et kart.

– Hvor godt kjenner dere til motstanderlagene?

– Hvem? Spør Sandvær mens han gliser.

Hvis laget stikker av med seieren på fredag, får de med seg en pen slump penger. Sandvær forteller at de ikke har lagt en spesiell plan for hva disse skal brukes til.

– Tror ikke det blir å gå til noe spesielt. Greit å ha litt ekstra lommepenger. Om vi vinner jackpot-utgaven av turneringen kommer vi sikkert tiil å vurdere å bruke pengene på noe sammen, men inntil videre vi ikke noe spesiell plan, avslutter Sandvær.

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4500 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 23 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 29. september.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden