Anmeldelse

Playboy: The Mansion

Om jeg kunne spasert rundt i noen andres velurtøfler og matchende badekåpe, ville jeg uten tvil valgt Hugh Hefners. I Playboy: The Mansion presenterer denne unike muligheten seg, og du får nærkontakt med alle guttedrømmers far.

Side 1
Side 2

Egen stjerne på Hollywoods berømte Walk of Fame, hundrevis av nedlagte damer, stilfullt privatfly, og penger som gress. Dette er bare noen få av ingrediensene "Hef" har blandet i en cocktail som har gjort ham til et av USAs største idoler og statussymbol. Hvordan klarte han så å oppnå sin eventyrlige suksess? Som unge pixel-Hef finner du raskt svar på dette spørsmålet. Sted: Hans verdensberømte villa, der det verken spares på piker, vin eller sang.

The Sims XXX
Spillet handler i grove trekk om å få i gang Playboy Magazine, og gjøre konseptet til en suksess. Penger vil du etter kort tid få mer enn nok av; fortjenesten brukes seg som hør og bør på fest og moro. Din jobb kan best beskrives som en sosialarbeider for rike mennesker, der du må ordne opp i konflikter og pleie vennskap til det kjedsommelige. Får du alle i godt humør, har dette indirekte betydning på hvor mye klingende mynt som havner på din konto.

Du har to moduser å velge mellom når du starter, oppgavebasert og fritt spill. I det oppgavebaserte spillet vil du naturlig nok stadig få utfordringer du må løse, og på denne måten låse opp en mengde nye spillelementer. Denne måten å gjøre det på er god, siden det gir deg en bra innføring i spillets ulike finesser. Fritt spill setter deg i førersetet, og du er fullstendig løsrevet fra din stabs kjas og mas. Problemet er at èn gjennomspilling egentlig er nok, så frihetsmodusen er strengt tatt overflødig. Varigheten er med andre ord Playboy: The Mansion sin største akilleshæl.

Spillet er relativt brukervennlig, og du får god opplæring hver gang du starter et nytt spill. Alle menyer blir gjennomgått med hjelp av din trofaste assistent, og de ulike oppdragene blir behørig forklart. Grensesnittet er pent og oversiktelig, nybegynnere vil dermed raskt kunne spille som en garvet veteran.

Likhetstrekkene med Electronic Arts knallsuksess og melkeku, The Sims, er slående fra første øyeblikk. Både grensenittet og selve spillopplevelsen "smaker" av det velkjente spillet fra verdens største utgiver. Det handler om å manipulere gjennom samtaler og aktiviteter, og tro meg når jeg sier at det et hektisk å være herre over Hefs luksuriøse villa.

Knipse, knipse
Kjernen i Playboy: The Mansion er selvsagt selve bladet, det er det som gir deg dollar i bøtter og spann. Hvert enkelt blad må inneholde et omslagsbilde, midtsidepike, fotoserie, artikkel, intervju og et essay. Alle de ulike komponentene må ha et unikt motiv/forfatter, så her nytter det ikke å ha samme person på alle instanser. Som i enhver publikasjon med respekt for seg selv, kreves det at du har kompetente ansatte også i Playboy. En flink journalist og en kreativ fotograf er det som kreves for å holde hjulene i gang. Journalisten er for øvrig den eneste som kan skrive artikler og står for intervjuer. Fotografen er alfa omega, siden hans kamera formidler omslagsbildet, midtsidepiken og fotoserien. Et essay kan skrives av diverse kjendiser du møter på underveis i spillet.

Kvaliteten på de ulike komponenter gir igjen utslag på bladets kvalitet, så velg stoff med omhu. Du må dessuten prøve å nå de største målgruppene ved hver utgivelse, jo bedre du treffer dess større fortjeneste. Er sport i vinden, så sørg for mye sportsstoff og gjerne en kvinnelig utøver på omslaget. Selv om du skulle bomme på innholdet, så frykt ikke. En liten hake ved spillet er nemlig at det er alt for lett, og at penger detter inn nesten uansett hva du foretar deg.

Bilder er viktige for Playboy, og gleden ved å fotografere lever i beste velgående på Hefs villa. Når du har fått en jente til å posere for deg, så er det bare å knipse i vei. Hun vil hele tiden skifte positur, så sørg for en god miks av bilder. Kvaliteten på bildeserier virker å hvile mer på stjernestatusen til "offeret" fremfor dine fotoegenskaper. Fotografering kan derfor ikke ses på som en viktig aktivitet i seg selv, mer som lett underholdning i en ellers hektisk hverdag.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden