PlayStation 5

PlayStation 5-konsoller ligger til salgs på nettet til over 200 000 kroner

De første kjøperne av konsollen prøver å utnytte ekstrem etterspørsel.

Skjermdump fra Ebay

Den svært etterlengtede spillkonsollen PlayStation 5 er omsider lansert – riktignok ikke i Norge ennå, men i Nord-Amerika og et knippe andre regioner.

Som ventet ble konsollen raskt utsolgt hos de fleste store forhandlerne i blant annet USA, og den ekstreme etterspørselen som nå eksisterer er det selvsagt noen som forsøker å tjene raske – og store – penger på.

Som blant andre nyhetskanalen CBS News rapporterer finnes det nå PlayStation 5-konsoller til salgs på auksjonsnettsteder, deriblant eBay, til mildt sagt heftige priser.

200 000 kroner

I skrivende stund ligger det PlayStation 5-eksemplarer ute på eBay med lettere avskrekkende prislapper på 20 000 og 25 000 dollar – rundt 200 000 kroner.

PlayStation 5 er populære saker.
Sony

Dette er riktignok det øvre sjiktet, og de alle billigste maskinene ligger ute til «bare» 1000 dollar, i underkant av 10 000 kroner – noe som tilsvarer cirka det dobbelte av den normale prisen.

Den store butikkjeden Walmart i USA la ut PlayStation 5 for salg på nettet på spesifikke klokkeslett i løpet av lanseringsdagen torsdag den 12. november, og mange brukere opplevde at nettsiden sluttet å fungere og ble møtt med feilmeldinger.

Også når det gjelder forhåndsbestillingene har trykket vært meget høyt, og mange av de som forhåndsbestilte konsollen har måttet tåle å ikke få den i hus på lanseringsdagen.

Sjef for Sony Interactive Entertainment Jim Ryan kommenterte overfor Reuters i slutten av oktober at volumet av forhåndsbestillinger har vært «meget, meget betydelig».

PlayStation 5 lanseres i Norge den 19. november.

Også Xbox-lanseringen har gått bra: Xbox-sjefen melder om en solid åpning for Xbox Series X/S »

Siste fra forsiden