PlayStation 5

PlayStation 5 videreselges for opptil 25 000 kroner

Flere som sikret seg konsollen har slengt den rett ut på Finn.no.

Audun Rodem, Gamer.no

Enorm pågang og knelende nettsider gjorde torsdagens PlayStation 5-lansering til en sur dag for mange. For å gjøre vondt verre har flere av de som fikk kjøpt seg den nye Sony-konsollen lagt ut sin for videresalg – til mer enn fire ganger ordinær pris.

Dyrt.
Skjermbidle: Finn.no

På Finn.no ligger flere titalls PlayStation 5 ute for privat salg. Samtlige selgere ber om minst 10 000 kroner for maskinen – sammenlignet med mellom 5000 og 6000 kroner over disk – mens enkelte strekker seg helt opp til 25 000.

LES OGSÅ: Xbox Series X går for over 7000 kroner på Finn.no »

En selger NRK har snakket med forteller at han la ut sin PlayStation 5 på Finn for vanvittige 30 000 kroner. Flere mindre bud skal ha tikket inn, men han mottok også en rekke negative reaksjoner.

– Jeg har jo fått bud opptil 13 000 kroner her. Men også masse andre meldinger hvor folk ber meg skamme meg og at jeg skal brenne i helvete, sier mannen som siden har trukket annonsen.

Tusenvis i kø

Frustrasjonen blant håpefulle PlayStation 5-kjøpere har vært stor de siste månedene, fra uryddig forhåndssalg til lange køer på lanseringsdagen. Som Elkjøp fortalte til Gamer.no var 60 000 mennesker inne på butikkens nettsider for å prøve å kjøpe PlayStation 5 i går formiddag.

Hos NetOnNet ble konsollene som var tilgjengelige på lanseringsdagen revet vekk på under fem minutter, mens nettsidene til Coop knakk sammen under den voldsomme pågangen. Når skuffende spillfans får neste mulighet til å kjøpe seg en PlayStation 5 er foreløpig ikke kjent.

LES OGSÅ: Hvor mye koster det å bygge en PC med PlayStation 5-ytelse? »

Siste fra forsiden