PlayStation 5

PlayStation 5-lanseringen preges av køer, knelende nettsider og stor pågang

Det har vært vanskelig å sikre seg den nye konsollen.

PlayStation 5.
Sony

Torsdag 19. november slippes PlayStation 5 for salg i Norge i morgentimene. De forskjellige nettbutikkene har valgt å åpne salget på litt ulike tider.

Etter det Gamer.no erfarer åpnet Elkjøp første pulje 10:40, og loset kundene inn i et køsystem, men konsollene var revet vekk på under 10 minutter. En ny pulje skal legger ut for salg klokken 13:00.

Madeleine Schøyen Bergly, kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge.
Elkjøp

Ifølge Elkjøp var det svært stor pågang rundt salgsåpningen.

– Det var en enorm kø ved lansering av PlayStation 5 i dag, hvor 60 000 mennesker var inne på siden vår. Vi hadde et meget lavt antall PS5 tilgjengelig for salg, og vi ble utsolgt med en gang kjøpsknapp ble gjort tilgjengelig, forteller Madeleine Schøyen Bergly, kommunikasjonssjef i Elkjøp Norge til Gamer.no om pågangen.

Skjermbilde av Coops nettsider

Coop skulle åpne sitt salg klokken 09:00, men Gamer.no merket at nettsidene knelte allerede klokken 08:45. Ifølge Tek.no skal 7000 personer ha forsøkt å logge seg på samtidig for å sikre seg en konsoll, noe som ble for mye for nettsidene. De er fremdeles nede.

NetOnNet hadde også noen konsoller tilgjengelige i dag klokken 08:00, men de ble – ikke overraskende – revet vekk på under 5 minutter.

– Selv om belastningen var høy, så gikk ikke siden ned. Vår nettbutikk er robust, men trykket har vært høyt. Vi i NetOnNet gleder oss nå til å kunne sende ut konsoller til glade norske gamere, sier Peter Andersson, Norgessjef i NetOnNet til Gamer.no.

Power melder om levering 15. desember på sine sider, men konsollen merkes i skrivende stund om «Ikke på lager».

LES OGSÅ: Vår test av PlayStation 5 »

Vanskelig lansering

Totalt sett har salget av PlayStation 5 så langt vært preget av usikkerhetsmomenter og problemer. Ingen nettbutikker har gått ut med akkurat hvor mange konsoller de får inn, men basert på den enorme etterspørselen er det langt fra nok.

På tampen av september fikk flere av kundene til Komplett beskjed om at de ikke kunne vente seg å få konsollen før et godt stykke ut i neste år, selv om de forhåndsbestilte så tidlig som april.

Les også
Test: PlayStation 5

Sony har også selv stanset alt salg av PlayStation 5 over disk over hele verden for øyeblikket, ifølge dem for å forhindre spredning av koronavirus.

PlayStation 5 slippes 19. november i år i to utgaver: en med optisk drev, og en uten.

LES OGSÅ: Dette er PlayStation 4-spillene som ikke fungerer på PlayStation 5 »

Siste fra forsiden