PlayStation - Shawn Layden

PlayStation-sjef Shawn Layden forlater Sony etter over 30 år

Shawn Layden under PlayStations E3-konferanse i 2016.
Sony

Shawn Layden, mannen som i flere år har vært sjef for PlayStations Worldwide-studioer og selskapets ansikt utad, er ferdig i Sony. Det kom frem i en Twitter-melding fra den offisielle PlayStation-kontoen natt til tirsdag.

– Det er med mange følelser at vi kunngjør at Worldwide Studios-styreformann Shawn Layden vil forlate [Sony Interactive Entertainment]. Hans visjonære ledelse vil bli dypt savnet. Vi ønsker han suksess i hans fremtidige prosjekter og er svært takknemlige for hans mange år hos oss. Takk for alt, Shawn!

Meldingen nevner ikke noe om hvorfor Layden drar, når han faktisk blir borte eller hvem som skal ta over. At Sony ikke har flere detaljer å komme med eller en offisiell pressemelding kan tyde på at dette er en endring som har kommet plutselig.

Layden selv har foreløpig ikke kommentert saken og hvilke fremtidige prosjekter Sony sikter til er også uvisst.

30 år hos Sony

Shawn Layden begynte i Sony i 1987, og har holdt stillinger i flere av selskapets avdelinger i løpet av de mer enn 30 årene siden. Etter mange år i ledelsen hos Sonys europeiske, japanske og til slutt amerikanske avdeling, tok han over som sjef for Worldwide Studios i 2016.

Siden 2014 har han vært Sonys ansikt utad på de fleste store PlayStation-konferansene, og du har trolig sett han på arrangementer som E3 og PlayStation Experience. I 2019 valgte selskapet imidlertid å droppe E3, som ifølge Layden var fordi messen ikke lenger passet til å formidle PlayStations budskap.

Layden var nylig med å lansere PlayStation Productions.
Produksjonsselskapet skal lage film og TV basert på PlayStation-spill »

Siste fra forsiden