Playstation Productions

Nå skal Sony lage filmer og TV-serier basert på sine egne spill

Lanserte produksjonsselskapet PlayStation Productions.

Sony Computer Entertainment

Etter gjentatte mislykkede forsøk fra utallige hold, har det å skape en god film basert på et spill blitt å anse som en nærmest umulig oppgave. Nå hevder Sony imidlertid å ha løst gåten, og PlayStation-makeren har bestemt seg for å gå i gang med sine egne prosjekter.

Les også: Hva er greia med spill på det store lerretet? »

Sony Interactive Entertainment eier rettighetene til hundrevis av spill, inkludert Bloodborne. Hva håper du å se på kino eller TV?
From Software, All Rights Reserved

I et intervju med The Hollywood Reporter trakk Sony denne uken sløret av PlayStation Productions. Selskapets nyeste underavdeling får i oppgave å egenprodusere filmer og TV-serier basert på nettopp spill som eies av Sony Interactive Entertainment.

– I stedet for å lisensiere ut våre åndsverk til andre studioer, følte vi det ville være bedre for oss å lage og produsere selv. Både fordi vi kjenner bedre til kildematerialet, men også fordi vi vet hva PlayStation-fansen vil ha, sa Asad Qizilbash, som skal lede PlayStation Productions.

– Kan ikke bare gjenfortelle spill som film

Som Qizilbash forteller har Sony brukt de siste to og et halvt årene på å studere og lære seg hvordan filmbransjen fungerer. Blant annet har selskapet vært i samtaler med Marvel Studios-sjef Kevin Feige, for å se på hvordan Marvel har taklet overgangen fra tegneserie til spillefilm.

Ifølge SIE-sjef Shawn Layden ligger nøkkelen i å ikke gå seg vill i søken etter å gjenfortelle hele historien fra spill. I stedet vil PlayStation Productions bruke film og TV til å gi fans nye og utvidede historier de kan fordype seg i mens de for eksempel venter på en oppfølger til et spill.

– Du kan se det i eldre filmatiseringer av spill, at forfatteren eller regissøren ikke forsto den verdenen eller greia med spillet. Den virkelige utfordringen er «hvordan tar man 80 timer med spilling og lager det til et spill?». Svaret er at det gjør man ikke. Det man gjør er å ta filosofien fra spillet og oversetter den til film. Du kan ikke bare gjenfortelle spillet som en film, sa Layden.

PlayStation Productions er allerede i gang med sine første prosjekter, men hva de skal dreie seg om er uvisst. Når vi får se noe til dem vet vi heller ikke, da Layden forteller at selskapet ønsker å ta seg god tid for å sørge for at alt blir gjort riktig.

TV-giganten Netflix går andre veien.
Selskapet skal avduke stor spillsatsing på E3 »

Siste fra forsiden