Apeks møter Momentum - Telenorligaen: Counter-Strike

– Polly beviste hvorfor han fortjente kontrakten i Apeks

Polly har signert for Apeks som møter nok en sluttspillkandidat, Momentum, i andre runde.

Christian «kSwitch» Lorange (til venstre) og Anders «aNdz» Kjær (til høyre) er klar til duell i rundens hovedkamp.
Eivind Von Døhlen/Montasje: Gamer.no

SLIK SPILLES ANDRE RUNDE I TELENORLIGAEN:

Vis mer

Kl. 20:00: Byte - Nordavind
Kl. 20:00: Ronin Horde - Infurity
Kl. 20:00: Gamefraym - Widowmakers
Kl. 20:00: Apeks - Momentum
Kl. 20:00: Celestial - Demise

Alle kampene spilles mandag 11. februar.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider

Den andre runden står for tur i Telenorligaen. I åpningsrunden stakk Apeks av med en overbevisende seier mot Nordavind, mens Widowmakers ble for sterke for Celestial.

I tillegg fikk Gamefraym servert en seier etter manglende demoer fra Ronin Horde. De øvrige to kampene i Telenorligaens øverste divisjon endte med poengdeling. Likevel var den store snakkisen Apeks mot Nordavind, som det var knyttet store forventninger til.

LES OGSÅ: Skyhøyt individuelt nivå i vårens sesong av Counter-Strike - vi har spådd utfallet

Kammen har signert kontrakt ut 2019 med Apeks.
Helena Kristiansson/ESL

Pål «Polly» Kammen hadde signert en prøvekontrakt med den regjerende seriemesteren og vartet opp en sterk prestasjon mot et svekket Nordavind, som fremdeles har til gode å fullføre lagoppstillingen. Kommentator Leon Andor «Landor» Karlsen mener Kammen har gjort seg fortjent til kontrakten med Apeks, og trekker også frem Tony «NiTo» Nilsen i Byte og Thomas «Aaseng» Olsen Aaseng i Momentum som noen av åpningsrundens beste spillere.

– «Polly» beviste mot Nordavind hvorfor han fortjente kontrakten i Apeks. Denne er nå på plass og hvis han får fortsette og «lurke» som han gjorde mot Nordavind på Train vil han bli et slags ess i ermet for Apeks. «NiTo» hadde som nevnt over en helt spinnvill sesongstart mot Infurity og stakk av med småpene 45 poeng på Fantasy. AWP-eren til Byte vil være helt avgjørende for dem om de andre spillerne ikke stepper opp som vi vet de kan. «Aaseng» ble et navn vi nevnte flere ganger i høst etter gode prestasjoner. Han startet 2019 som han avsluttet 2018 og er instrumental for Momentum i tiden framover.

Se hovedkampen mellom Apeks og Momentum mandag klokken 20:00 på Twitch »

Tror Apeks har lyst å revansjere finaletapet fra GO: Camp

Leon Andor «Landor» Karlsen kommenterer nok en gang Apeks i rundens hovedkamp.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Som forventet var det mange jevne kamper i serieåpningen og ingen av resultatene var ekstremt sjokkerende. God start hos regjerende seriemester Apeks mot Nordavind, til tross for et noe rotete Mirage. Viktig poeng ble hentet hos både Demise og Momentum som stakk av med hvert sitt kart mot hverandre. Ellers ser det ut til at Ronin Horde har gått på en smell med demoer som fører til at Gamefraym får en seier servert på sølvfat. Widowmakers vant relativt komfortabelt mot Celestial og Byte fikk virkelig vist fram sin nyeste signering i «NiTo» i det som var en soloprestasjon uten like på Mirage, som sørget for 1-1 mot Infurity, oppsummerer Karlsen den første serierunden.

Han spår et revansjesugent Apeks-lag etter at de gikk tapende ut av finalen mot Momentum på GO: Camp.

– En veldig interessant kamp hvor Apeks står som knepne favoritter i min bok. Apeks med to nye spillere inn etter tapet for Momentum i finalen av GO: Camp i desember i fjor, men det er nok uansett nok revansjelyst hos «aNdz» til at han skal få samtlige spillere motivert nok. Momentum har nevnt at de ikke har fått trent så mye som de ønsket til sesongstarten og må nok se etter noen vanvittige enkeltprestasjoner hvis de skal ta med seg poeng mot Apeks.

Karlsen trekker igjen frem «Polly» og «Aaseng» som spillere du bør holde et ekstra øye med under hovedkampen.

Les også
– Vet ikke om lange avbrekk i sesongen er det beste for oss

– I hovedkampen vil jeg rette øynene mine mot «Polly» i Apeks og «Aaseng» i Momentum. Alle spillerne hos Apeks er kapable til å snu kamper i sin favør, men så spørs det om Momentum har gjort hjemmeleksa si og klart å forstå seg på all den infobaserte-spillingen «Polly» gjør. «Aaseng» leverte veldig solid mot Demise og vi skal ikke se bort i fra at han gjør det samme i kveld.

Runden ellers byr på flere bananskall for de fem spådde sluttspillkandidatene. Karlsen mener dette vil utarte seg til å bli en svært jevn sesong.

– Forventer nok en gang mange jevne kamper, som det ofte blir med en så jevn liga vi har i år. Mange kule kamper som spilles og de som virkelig skal kjempe om å komme seg til sluttspillet trenger resultater tidlig i sesongen. Forventer ellers at samtlige lag klarer å få til noe så enkelt som å ta opp demoer fra kampene sine, avslutter Karlsen.

Husk fristen i Fantasy mandag klokken 19:30.

LES OGSÅ: Dette er spillerne du bør sjekke ut til ditt Fantasy-lag

Slik ser tabellen ut før andre runde i Telenorligaen.
Telenorligaen

Har signert «Polly»

DISSE SPILLER FOR APEKS

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Ole «Marcelious» Langan
Sander «Grusarn» Nordeide Iversen
Kristian «akEz» Kornbakk
Pål «Polly» Kammen

Søndag kveld meddelte Apeks at «Polly» er ute av prøvespill og har signert kontrakt med klubben. Apeks-kaptein Anders «aNdz» Kjær forteller at laget fremdeles er i en utviklingsfase og at det er for tidlig å felle en dom over deres prestasjoner. Likevelser han mange lyspunkt sammen med sin nye spiller.

– Ukene med «Polly» har vært opp og ned, akkurat sånn det skal være. Vi har spilt masse, tenkt mye og utviklet en spillestil vi føler passer til laget. I starten av et lag er det ofte mye smårusk og ting som man tenker forskjellig rundt. Derfor krever det en del spilling før brikkene faller på plass. Det positive med «Polly» er at han forstår og tenker Counter-Strike på samme måte som oss, derfor vil den delen gå mye fortere. Vi er veldig fornøyde nå, vi så allerede mot Nordavind at han kan levere godt individuelt også, men jeg tror det bare er begynnelsen. Når timene blir lagt ned vil vi se.

– Hvordan skal dere slå Momentum?

Anders «aNdz» Kjær mener nøkkelen blir å utvikle sitt eget lags spill.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Det blir ved å fortsette å utvikle vårt eget spill. Vi møtte Momentum i en kvalifisering for et par uker siden, og da hadde vi stålkontroll på dem. Forventer at det blir cirka det samme denne kampen.

Apeks stod overfor et tøft kampprogram innledningsvis i Telenorligaen. Første test mot Nordavind ble bestått. Kjær mener det ikke har så mye å si hvorvidt de møter sterk motstand tidligere eller ei, og minner på at flere sterke lag står overfor dem videre i sesongen.

– I utgangspunktet har det ingenting å si, men det er kjedelig for tilskuerne å få toppkampene som potensielt avgjør tabellen så tidlig i sesongen. Det skal også sies at det er flere andre sterke konkurrenter. Blant annet er Demise og Widowmakers helt på høyde, om ikke bedre enn Momentum. Så det er nok av lag med gode spillere å bryne seg på, avslutter Kjær.

– Masse tid til å hente igjen den tapte tiden

DISSE SPILLER FOR MOMENTUM

Vis mer

Thomas «Aaseng» Olsen Aaseng
Jens Alexander «KneelZ» Skaret
Andreas «dem0» Aslaksrud
Christian «kSwitch» Lorange
Kristian «mICROVAN» Nyborg

Momentum ankommer det tøffe hovedoppgjøret etter en uavgjort mot Demise. Christian «kSwitch» Lorange i Momentum har tidligere varslet at laget hans kom sent i gang med treningen og ikke er like forberedt som de skulle ønske. Det mener kapteinen vi fikk se et resultat av forrige mandag.

– Det var et skuffende resultat mot Demise, men det var også forventet siden vi ikke har kunnet trent de to siste månedene. Det var åpenbart at vi hadde mye å hente igjen for å komme tilbake på nivået vi var på, forklarer Lorange.

Christian «kSwitch» Lorange forteller at Momentum ikke har trent sammen på to måneder.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Lorange tror kampen mot Apeks blir en tøff prøvelse og håper laget stjeler med seg et poeng.

– Apeks-kampen kommer til å bli tøft for oss. Vi føler oss langt unna det nivået vi var på i fjor. Vi har jobbet hardt nå siste uka og det er fult mulig vi tar 1-1 mot de.

Momentum-kapteinen spår at laget vil heve seg utover i sesongen.

– Ettersom det er pause i Telenorligaen etter denne kampen får vi masse tid til å hente igjen den tapte tiden, så skal vi stille sterkt senere i sesongen, avslutter Lorange.

Siste fra forsiden