Portal 2-detaljer lekket

Vil det bli kake?

Vi skrev for få timer siden om nylig annonserte Portal 2, og nå har vi den store gleden av å kunne fortelle enda mer om det kommende teleporterings-eventyret.

Som forventet tok det nemlig ikke lang tid etter spillbladet Gameinformer havnet i butikkene at faksimiler dukket opp på nettet. Gameinformers fyldige artikler strekker seg over hele tolv sider, så naturligvis fokuserer vi kun på hovedelementene her.

Vi håper selvsagt på mer kake.

Kanskje viktigst av alt som avsløres er det at vi nok en gang befinner oss i lokalene til Aperture Science, den mystiske organisasjonen som også har forbindelser til Half-Life-universet. Og nok en gang trer vi inn i skoene til protagonisten Chell. Chell har siden sist brukt tiden i kryosøvn og våkner opp bare for å befinne seg nok en gang i de nå forfalte lokalene hos Aperture. Heldigvis/uheldigvis er hun ikke alene, moroklumpen GlaDOS er nemlig fortsatt i live. Tør vi håpe på en ny jakt etter kake?

Om selve spillet avsløres det at flere nye elementer bringes inn i bildet. Blant annet vil spillere få muligheten til å "male" overflater for å tilføre de diverse egenskaper. Eksempelvis nevnes det at oransje maling vil la spilleren springe fortere. Videre nevnes det at selve portalene også vil få nye egenskaper, blant annet vil luftstrømmer eksempelvis denne gang få en effekt på portalene. I tillegg nevnes det også at reflekterende overflater vil spille en stor rolle for å løse tilsynelatende umulige hindrer.

Som allerede nevnt bekreftes også spillets samarbeidsmodus. Her vil to spillere få muligheten til å samarbeide ved å bruke hverandres portaler. Hvorvidt samarbeidsmodusen vil få en egen historie vites ikke, men det avsløres dog at spillere vil tre inn rollen som roboter.

Spillet får nok en gang antydet slippdato til førstkommende juleferie, og vil komme til både Xbox 360 og PC. Til slutt kan vi glede med å fortelle at brorparten av det opprinnelige utviklerlaget er med på utviklingen av Portal 2, inkludert komponisten Jonathan Coulton bak den populære "Still Alive"-låten.

(Kilde: Gamerinformer 1, Gameinformer 2)

Siste fra forsiden