Demise møter Momentum - Telenorligaen

– Presset er på Momentum

Mikal «enix» Øiestad i Demise sier at de tar det med ro før den ekstremt avgjørende kampen mot Momentum mandag kveld.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

DISSE SPILLER FOR DEMISE

Vis mer

Mikal «enix» Øiestad
Ole «Marcelious» Langan
Kristian «akEz» Kornbakk
Even «nafu» Leirvik
Kristian «kriz» Sandvær

Mandag er det klart for siste runde i Telenorligaen Counter-Strike: GO, og for en vanvittig avslutning. Hele fem lag har fortsatt mulighet til å sikre seg en av to tilgjengelige sluttspillplasser, og fire av lagene møter hverandre.

Mikal «enix» Øiestad i Demise forteller om et lag som ikke har fått helt optimale forberedelser, men som likevel tror det skal gå veien.

– Kampplanen er å skyte hardere enn de og prøve å unngå kart som vil være en stor fordel for de som er et lag. Har ikke gjort noe forberedelser, og selv har jeg vært bortreist hele helgen, så her er presset på Momentum.

– Så dere føler ikke noe press?

– Joda. Vi er vel sett på som favoritter, men det blir ikke noen spesifikke forberedelser likevel, forteller Øiestad.

Se kampen mellom Demise og Momentum på Gamer.nos Twitch-kanal mandag klokken 20:00 »

– Det verst tenkelige er å tape kampen

Mikal «enix» Øiestad øyner seier mot Momentum.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Om kampen skulle ende uavgjort, kan i verste fall begge lagene havne utenfor sluttspillet.

– Det hadde selvfølgelig vært kjedelig, men for oss handler det kun om å vinne og komme oss til sluttspill. Det verst tenkelige er å tape kampen.

Nylig endret Valve den aktive kartrotasjonen i spillet, og erstattet Cobblestone med ikoniske Dust 2. Erling Rostvåg, liga- og turneringsansvarlig i Telenorligaen bekreftet at sluttspillet vil kjøre på med Dust 2 som en del av kartvalget.

– Jeg synes egentlig at et sluttspill burde bestå av samme kart som seriespillet. I tillegg er Dust 2 bare en dårlig versjon av det gamle som omtrent ikke blir spilt i det hele tatt. Valve vet dette og vet om miljøet sin misnøye, men i stedet for å forbedre det setter de det bare inn i kartrotasjonen. Latterlig i mine øyne.

Dust 2 inn, Cobblestone ut.
Valve
Les også
Topplagene skrur opp tempoet før nest siste PUBG-runde i Telialigaen

På spørsmål om det var riktig å trekke Cobblestone ut av rotasjonen, er Øiestad både enig og uenig i avgjørelsen.

– Hadde valgt Nuke om jeg kunne, men Nuke og Inferno er såpass nye at de var uaktuelle å ta ut. Av de resterende kartene var det definitivt riktig å ta ut Cobblestone.

Øiestad tror endringen av kartrotasjonen til sluttspillet vil få konsekvenser for noen av lagene.

– Både ja og nei. Ja, fordi vi ikke er et lag og andre lag ville fått trent på kartet og blitt gode på det. Men på den andre siden erstattes et strategibasert kart med et mer åpent kart som er passende for mikslag, noe som er en fordel for oss.

Øiestad tror Demise tar seg videre til sluttspillet, og føler seg ganske sikker på hvem de får med seg til Lillehammer.

– Kingpins. wOrldklAn allerede er sikret sluttspill, og jeg tror Kingpins er veldig klare for denne kampen. Det står mye på spill og forhåpentligvis har de lagt ned timene, avslutter Øiestad.

Kjenner på presset

DISSE SPILLER FOR MOMENTUM

Vis mer

Christian «kSwitch» Lorange
Christoffer «nilson» Nilson
Joachim «faks» With
Andreas «dem0» Aslaksrud
Jens «KneeLz» Skaret

Christoffer «nilson» Nilson i Momentum sier at oppgjøret mot Demise blir ekstremt viktig, både for sluttspill men og for sesongen sett under ett.

– Kampen på mandag blir en ekstremt viktig kamp for oss, da vi er en av fem lag som kjemper om to sluttspillplasser. Når det kommer til forberedelse, er det ikke så mye man kan forberede seg på når man møter et mikslag, bortsett fra å spisse treffsikkerheten, sier Nilson før han legger til.

– Vi er mye bedre taktisk, så om det kommer til taktiske situasjoner, skal vi på papiret komme i forveien. Demise har påpekt at deres individuelle ferdigheter kommer til å redde dem, men det er bare piss. Vi er like gode, om ikke bedre individuelt. Kampen kan gå begge veier, avhengig av veto og hvem som har dagen. Får vi kartene vi ønsker, skal vi gjøre alt vi kan for å overkjøre dem og vinne 2-0.

Christoffer «nilson» Nilson forteller om et lag som kjenner på presset.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Nilson sier at laget kjenner på presset, siden de vet at alt ligger i egne hender før siste runde.

– Selvfølgelig, vi har hatt problemer med å slå dårligere lag, på grunn av at vi gir motstandere for mye respekt og overtenker ting og situasjoner der vi tror de er bedre enn det de egentlig er. Hvis det ender med 2-0 til oss, så tror jeg vi har veldig god odds for å vinne sluttspillet. Vi må bare takle presset denne ene gangen.

For å overkomme presset og forventingene, har klubben hjulpet laget med det mentale på forhånd.

– Vi har hatt litt mental coaching fra våre klubbeiere, Lars og Eirik, som har prøvd å hjelpe oss å komme på rett vei mentalt. Det er viktig å ha noen med et annet perspektiv til å hjelpe å se ting på en annen måte. Christian («kSwitch») har innført god struktur og gjort oss til et bedre samspilt lag. Han har ledet oss igjennom flere tyngre matcher. Han har alltid noe nytt å komme med, noe som gjør at vi får en mye større strategibok.

Kunne tenkt seg nye kart

Nylig ble Dust 2 reintrodusert til den offisielle kartrotasjonen. Nilson er litt mer positiv enn sin konkurrent til endringen.

– Personlig så liker jeg Dust 2, og har spilt det mye tidligere før det ble tatt ut av rotasjonen. Vi kommer nok til å se på Dust 2 for å prøve det ut, men om vi spiller det til sluttspillet, kan jeg ikke si garantert.

Han er litt uenig i at det var Cobblestone som skulle trekkes ut.

– Min mening er at Cobblestone bør bli, og det bør tas inn nye kart som erstatter Mirage/Cache. Helt nye kart som er laget av samfunnet. Har ingen konkrete forslag, men hadde vært gøy å spilt Tuscan igjen for eksempel.

Nilson kunne tenkt seg Tuscan. Men det skjer nok aldri.
Valve

Tuscan er et gammelt Counter-Strike 1.6-kart som var veldig populært, som eies av «Brute». Kartet er basert på populære Mill, som er eid av CPL. Mill ble trukket ut av spillet, og ble erstattet av Tuscan som på mange måter er det samme kartet med annet design. «Brute» har laget en versjon til Counter-Strike: GO, som har mange feil og mangler, men eieren av kartet vil ikke fortsette arbeidet.

– Tuscan blir vel aldri et alternativ siden «Brute» sitter på rettighetene. Er det andre? For eksempel Canals?

Hva med Black Gold da, Valve?
Valve

– Black Gold og Castle fra Operation Breakout kunne vært potensielle kart. Liker personlig ikke Canals, men hvem vet, kunne kanskje vært et potensielt konkurransekart, sier Nilson.

Før runden, har Nilson en formening om hvem som tar seg videre sammen med dem.

– Tror vi og Nordavind kommer til sluttspillet, men man vet aldri. Det har skjedd så mye rart denne sesongen her så alt kan skje, avslutter Nilson.

Fem lag - to plasser

SLIK SPILLES SISTE RUNDE AV TELENORLIGAEN VÅREN 2018:

Vis mer

Kl. 20:00: Momentum - Demise
Kl. 20:00: Kingpins - wOrldklAn
Kl. 20:00: Nordavind - Bitfix
Kl. 20:00: WEST - Nordic Warthogs

Alle kampene spilles mandag 23. april.

Se terminlisten på Telenorligaens turneringssider »

Hele fem lag kjemper om de to siste sluttspillplassene i den aller siste runden i Counter-Strike-delen av Telenorligaen.

Demise, Momentum, Bitfix, Nordavind og Kingpins kan alle sikre seg en plass i sluttspillet. Demise møter Momentum, og Bitfix møter Nordavind, mens Kingpins må slå wOrldklAn, som allerede er klare for sluttspillet.

Flere av kampene denne runden streames, og du ser hvilke på våre turneringssider.

Slik ser tabellen ut før siste runde. Entelechy er ferdigspilt for sesongen.
skjermbilde Gamer.no

Siste fra forsiden