Anmeldelse

Prince of Qin

Så, du er kommet for å lære litt om Qin-dynastiet? Vel, sett deg tilbake og lær. For ca. 2200 år siden i det gamle Kina var Qin-dynastiet, og det er i denne tidsepoken Prince of Qin utspiller seg. Som keiserens største sønn, Prince Fu Su, har du enorm makt i dynastiet. Veldig lite er kjent om prinsens tidligere år, men moren var en av imperiets konkubine.

Side 1
Side 2
Side 3

Han var gift og hadde minst en sønn, Zi Ying, som senere ble den tredje keiseren i dynastiet. Fu Su gikk inn i historien da han trosset faren og gikk i mot ordren om brenning av bøkene og drapet på mer enn fire hundre lærde (scholars). Den store keiseren hadde alltid vært brutal, men å uten grunn drepe fire hundre lærde er tegn på galskap. Fu Su merket dette og sa fra om det, men til ingen nytte. Straffen hans var at han ble sendt til grensen i nord, for å hjelpe general Meng Tian med byggingen av den store muren og å forsvare grensen mot angrep.

Fu Su gjorde en strålende jobb med å beskytte grensen og ledet troppene sine til seier etter seier mot "The Huns". Siden han var keiserens sønn var han også veldig populær blant troppene, men han fikk dessverre aldri sjansen til å fullføre det han hadde begynt på. Ingen vet hva han tenkte da han mottok en falsk forordning og fikk beskjed om å ta sitt eget liv. I følge historiebøkene tok både Fu Su og general Meng Tian livet sitt for å protestere mot det falske meldingen, men i spillet lever de begge videre. Det blir din jobb å sørge for at Fu Su oppklarer gåten.

Det hele starter
Det negative med spill på PC er at disse må installeres først. Hvorfor skjønner jeg jo selvsagt, men her har konsoller en fordel. Det er ingenting som er verre enn å ha et nytt spill i hånda og bare sitte der for å vente på at installeringen skal bli ferdig. Prince of Qin (PoQ) kommer på 3 CD-plater og tar relativt lang tid å installere. Spillet er enda ikke sluppet i Europa og forhåpentligvis blir mye av det jeg nevner her i denne omtalen fikset på til den tid. Under enhver installasjon har du en grafisk visning av hvor mange prosent som er installert. Den gamle kjente blå søylen som er typisk for Windows. Når CD 1 er ferdig installert står denne på 100%, men du har fortsatt to CD-plater igjen å legge inn. Du mister da fullstendig oversikten over hvor langt du har kommet, og med CD 2 full av store filmfiler trodde jeg flere ganger at hele programmet hadde låst seg. Mangelen på denne visningen ble rett og slett et handikapp.

Systemkravene på spillet er i følge boksen veldig lave, og utrolig spør du meg, men hvordan de klarer å skrive 1 GB lagringsplass når spillet bare har en type installasjon, nemlig full, som tar tre CD-plater, altså 2,1 GB skjønner jeg bare ikke. En annen ting er DirectX 8.0-kompatibelt 16bit skjermkort med 2 MB minne. Jeg har ikke prøvd, men hvis dette stemmer er det utrolig. Spillet kan da umulige kjøre fint på et slikt kort. Greit, grafikken tar ikke Baldurs Gate, eller Neverwinter Nights, men på et 2 MB 16bit skjermkort sliter du. Når du da først har bitt negler gjennom den alt for lange installasjonen må du, hvis du er som meg, også legge inn Indeo Video 5.10 filmkodek som ligger med på CD 1. Det rare her er at denne kreves av spillet, men blir ikke lagt inn sammen med resten av installasjonen. Du har en egen knapp på autokjør-menyen til spillet. Her mangler det fullstendig informasjon og du trykker på knappen, ingenting skjer. I alle fall får du ikke beskjed om noe som helst, men spillet fungerte iallfall etterpå.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden