Blogg

Pro Evolution på sølvplass?

Du leste riktig kjære leser, det ser ut som at gullet kan glippe i år.

Hva jeg snakker om? FIFA 06, så klart. Jeg har testet en nesten helt ferdig kode i flere dager nå, og jeg får ikke haka opp fra gulvet. Xbox-kontrollen begynner å bli skranglete av mitt overforbruk, og søvn er noe jeg nedprioriterer med glede. Hvorfor se favorittlaget ditt falle sammen som et korthus på TV, når du kan føre dem til heder og ære på spillkonsollen din?

Det er et helt nytt team som har utviklet den ferskeste utgaven av EA sitt årlige fotballglansbilde, og det merkes. Antall animasjoner er kuttet drastisk ned, med det resultat at spillet beveger seg raskere og med bedre responstid. Skriptede mål og situasjoner er en saga blott. Likheten med Pro Evolution Soccer 4 er i så henseende slående, ja nesten skummel. Her er ikke en eneste hendelse lik den forrige, spillet har som sporten blitt svært uforutsigbar.

FIFA 06 ser bedre og mer realistisk ut enn noensinne, en skulle nesten tro at min 32” widescreen hadde forvandlet seg til en høyoppløsningsskjerm over natten. Detaljrikdommen er enorm, og alle de lisensierte spilleroppdateringene er på plass. Du vil også glede deg over at Total Club Manager 06 kommer mer eller mindre innbakt, to for prisen av én! Ellers oppfører spillerne seg utrolig naturtro i forhold til omgivelser, ballposisjon og ballbane. Musikken er også verdt å merke seg, særlig med tanke på tidligere lydspor fra spillgigantens årlige portefølje. Den må nesten nytes individuelt, men det skader ikke å nevne at norske Röyksopp dukker opp.

Du tror kanskje jeg har fått lovnad om jobb i EA Norge sin markedsavdeling slik jeg skryter nesten mistenkelig uhemmet. Nei, jeg elsker simpelthen fotball og jeg forguder spill. Når disse to lidenskapene til de grader sammensmeltes så får jeg en føling av hvordan det må være å bli far for første gang. Mer spilling i fremtiden vil avdekke dyptliggende mangler og feil, så vent tålmodig på en omfattende sniktitt. Enn så lenge er det hallelujastemning i stova, både for meg og mine øldrevne kompiser.

Siste fra forsiden