League of Legends

Proffspiller får ikke lenger delta på det europeiske toppnivået

Tyskland anerkjenner ikke e-sport som grunnlag for oppholdstillatelse.

Danil «Diamondprox» Reshetnikov går en usikker fremtid i møte.
Riot/Konkol Michal

Etter fem fullførte sesonger, får ikke den russiske Jungle-spilleren Danil «Diamondprox» Reshetnikov (23) spille videre i League of Legends Championship Series (LCS). Tyskland anerkjenner ikke lengre hans rett til arbeidsvisum.

For øyeblikket er Diamondprox med i den europeiske klubben Unicorns of Love hvor han signerte kontrakt 25. januar i år. Hver uke spiller laget ligakamper i Riot Games sitt studio i Berlin. Til tross for at den kjente spilleren har vært med i LCS siden første sesong, går han nå en usikker fremtid i møte.

LES OGSÅ: Topplag ble diskvalifisert da spillere manglet arbeidstillatelse

– Veldig trist og knust for øyeblikket

På sin Facebook-side skriver veteranen at han må stå over LCS-kamper i alle regioner hvor han ikke får arbeidstillatelse frem til arbeidsloven i de respektive regionene endres. Med andre ord kan det se ut til at Diamondprox er ute av Unicorns of Love og ligaen på ubestemt tid.

– Jeg er veldig trist og knust for øyeblikket. De siste tre årene har EU LCS vært et tredje hjem for meg. Det er et sted hvor jeg ikke bare kjemper om suksess, men også et sted hvor jeg møter mange flotte mennesker hver gang, skriver han på Facebook.

– Jeg håper virkelig jeg får et visum til slutt og kan komme tilbake til LCS, men hvis ikke kommer jeg til å savne det masse.

Dette er ikke første gang den russiske spilleren sliter med visumproblemer. I juni i fjor flyttet LCS en runde av ligaen til London og Wembley Arena. Dette hadde ikke klubben russeren spilte for, Gambit Gaming, fått beskjed om god nok tid til å søke om visum for sine russiske spillere. Derfor stilte laget med fire innbyttere. På den tiden hadde de samme spillerne likevel ikke noe problem med å spille de vanlige rundene i Tyskland.

Arbeider for å få e-sport godkjent som jobb

Unicorns of Love har også vist sin frustrasjon rundt utfordringene på sosiale medier det siste døgnet. De forteller blant annet at de jobber tett med den tyske ambassaden, Riot Games og et byrå som spesialiserer seg på visumsaker, i håp om å finne en løsning. De viser til at myndighetene synes det er vanskelig å differensiere mellom en profesjonell spiller og artister, underholdere, sportsutøvere og teknikere.

– Vi jobber med profilerte mennesker for å få e-sport godkjent som en jobb i Tyskland slik at reglene endres og saker som denne ikke vil gjenta seg, skriver Unicorns of Love på sine Facebook-sider.

Klubben må også se seg om etter en erstatter før neste runde av LCS. Diamondprox ønsker dem lykke til og vil klubben alt godt.

– Det var en stor glede å jobbe med laget og atmosfæren vi hadde. Jeg håper de finner en god erstatter og knuser alle.

Siste fra forsiden