Telialigaen - Counter-Strike

– Prosjektet vi startet med var dømt til å rakne før eller siden

Stabæk Momentum møter Celestial i en desperat kamp for de siste poengene før seriespillet avsluttes neste uke.

Andreas «dem0» Aslaksrud og resten av Momentum har fortsatt muligheter til å kvalifisere seg for sluttspillet, men etter en tung start på sesongen blir veien til målet tøff.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

SLIK SPILLES ÅTTENDE RUNDE I TELIALIGAEN COUNTER-STRIKE

Vis mer

Midgard - Bitfix
Oslo Lions - Apeks
Bifrost - Riddle
Reapers - Nordavind
Celestial Gaming - Stabæk Momentum

Alle kampene spilles mandag kveld klokken 20:00.

Se resten av kampene i terminlisten »

Mandag kveld er det duket for nok en storslagen og avgjørende Counter-Strike-kamp i 1. Divisjon av Telialigaen. Stabæk Momentum, som har klart å klatre opp på tabellen i løpet av de siste ukene møter et sultent Celestial som ligger dem hakk i hæl.

– Det burde bli en ganske het kamp. Begge lag har jo utrolig mye skuddkraft, så vi får fokusere på å holde oss til vårt spill og å forme kampen i vår favør, forteller Johann «Saasinho» Saasen i forkant av den avgjørende kampen.

Kampen mellom Celestial og Stabæk Momentum ser du gratis på TV 2 Sumo Fri fra klokken 20:00 »

Slik ser tabellen ut før åttende runde.
Telialigaen.no

– Sluttspillet var aldri målet vårt

DISSE SPILLER FOR CELESTIAL

Vis mer

Victor «Victorek» Knutsen
Trym Even «trmJ» Joakimsen
Thomas «JagrN» Ottersen
Martin «Nasty» Garvik
Johann «Saasinho» Saasen

Etter syv kamper, hvorav seks uavgjort-resultater, har Celestial vist stor fremgang i lagets struktur i løpet av sesongen, men for Johann «Saasinho» Saasen og resten av gutta kan det vise seg å ha kommet litt for sent.

– Om vi skal få sluttspill skal veldig mye gå vår vei med både Nordavind, Momentum og oss selv. Det var aldri målet å komme til sluttspillet, vi har heller daglige og ukentlige mål med laget for å få alt på plass. Jeg tror ikke akkurat at Nordavind og Momentum går på to smeller i sine siste to kamper, så for oss er sluttspillet litt ute av bildet.

LES OGSÅ: Telialigaen lanserer ny turneringssatsing i FIFA og Fortnite kalt Hjemmebane

Til tross for at det ser mørkt ut for en sluttspillplass, har ikke Saasen og resten av laget mistet motivasjonen til å forbedre seg, spesielt ikke etter en heroisk opptreden mot Apeks i forrige runde.

Johann «Saasinho» Saasen forventer en spennende kamp mot tidligere lagkamerater.
Privat

– Jeg forventet en jevn kamp mot Apeks, og det høres sikkert sykt ut i manges ører. De spiller med lite respekt, og er stort sett fryktløse, noe som gjør det tungt å spille. Du får ikke mye rom å jobbe med, og det er noe Apeks gjør på en måte ingen andre norske lag gjør konsistent. Samtidig vinner de 75-85 prosent av rundene de får åpningsplukk, noe vi også jobber med å forbedre den dag i dag. Det krever mye rutine og disiplin i et bra lag, og det er noe vi for øyeblikket mangler på majoriteten av spillerne i Celestial. Så slagplanen var simpel: Vi spiller ikke deres spill, vi viser respekt og lar dem brenne så mye som mulig av granater på å ta kontroll. Vi fokuserte på å ikke gi bort noe gratis, og at hvis vi ga bort noe gratis, så skulle vi hente det tilbake på minst mulig tid. Uansett klarte vi å stille opp og stikke av med ett poeng, noe som gjorde kampen både lærerik og motiverende, fortsetter Saasen.

Selv om slagplanen mot Apeks var tydelig for Celestial, har de ikke gjort de samme forberedelsene i forkant av mandagens oppgjør, avslører Saasen.

Les også
Norske «Mrofficer88» ledet Cowana til toppen av Rainbow Six Siege

– Vi har ikke gjort altfor mye i forkant av denne kampen. Vi finpusser på kartene våre så godt vi kan, og forventer en bra kamp fra deres side. De har jo utrolig mange gode spillere, og også spillere jeg både har spilt på lag med. Momentum sitter på to spillere som hvert eneste lag burde frykte, Igor «MACKO» Macko, en av Norges råeste spillere om han har dagen, og Anders «Savvy» Sundet som er en skjult juvel i norsk Counter-Strike i mine øyne. Det er bare synd at Momentum har vært så uheldige med mange spillerbytter denne sesongen

Etter mange positive ord om Momentum sin oppstilling fra Saasen, avslutter han med å gi et lite innblikk i lagets treningsrutine, og hvordan de påvirkes av dobbelrunden denne uken.

– Det blir fort mye når man har fem til sju timer lange treningsdager i tillegg til å spille Telialigaen-kampene så tett. Det er noe laget ikke er helt vant til enda, så vi biter tennene sammen, og jobber oss fremover med å bli bedre, avslutter Saasen.

LES OGSÅ: Celestial er klare for å motbevise ekspertenes spådom

– Det har vært umulig for oss å finne en god femmer

DISSE SPILLER FOR STABÆK MOMENTUM

Vis mer

Andreas «dem0» Aslaksrud
Igor «MACKO» Macko
Thomas «Aaseng» Olsen Aaseng
Trygve «kOMB4» Johansen
Anders «Savvy» Sundet

Etter forrige ukes travle skjema for Stabæk Momentum, endte laget opp med et jevnt 0-2-tap mot Nordavind torsdag kveld, og uavgjort mot Bitfix søndag kveld. Mandag ønsker Momentum derimot å vise en annen side av seg selv enn tidligere.

– Vi er jo veldig avhengige av at vi presterer individuelt i kampene våre, og mot bedre motstand som Nordavind må det litt ekstra til. Dessverre slet flere av oss med å finne flyten mot både Nordavind og Bitfix. Alt i alt så endte det opp med at vi spilte uten noe særlig selvtillit og vi slet med å ta initiativ. Er vi der vi skal være så føler jeg at vi burde slå Celestial, forteller Andreas «dem0» Aslaksrud.

Andreas «dem0» Aslaksrud og Stabæk Momentum håper på poeng mot Celestial.
Sindre Stien/Gamer.no

Til tross for en tøff start til sesongen, har Momentum klart å hente seg tilbake, og skapt muligheter for et potensielt sluttspill, men også det målet virker nokså urealistisk.

– Helt ærlig så har det vært umulig å finne en god femmer som vil legge inn tid den sesongen her. Prosjektet vi starta med var dømt til å rakne før eller siden, og når det skjedde valgte vi å ta med «Aaseng» og «kOMB4», til tross for at det ville gå på bekostning av treningen. Vi visste at de kunne skli rett inn og levere fra første stund, og vi trengte desperat poeng, fortsetter Aslaksrud.

LES OGSÅ: – Denne seieren var veldig bra for lagmoralen

Med mangel på treningsøkter har dobbeltrunden denne uken ført til en slags fordel for laget, forteller Aslaksrud.

– Det blir vel litt fordelaktig for oss siden vi møtes mer enn bare én gang i uka på denne måten, og dermed får spilt litt oftere. Vi prøver så klart å holde oss flytende den sesongen her, men hvis vi på en eller annen måte ender opp på sluttspill er det jo kult det, men da kommer vi nok dessverre ikke til å ha spesielt mye å stille opp med.

Til tross for at det ser mørkt ut for en plass på sluttspillet, forventer spillerne å kunne stikke av med poeng mot Celestial i mandagens hovedkamp.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal forvente mot Celestial egentlig. De har definitivt imponert, spesielt siste kampen mot Apeks, men de har også gitt bort noen kart til lag de burde slå. Jeg føler vi burde slå dem, men har de formen de hadde mot Apeks blir det en tøff kamp. Jeg er ikke så veldig godt kjent med gutta i Celestial så jeg kan ikke si så mye om hva de har eller mangler når det kommer til lagspillet deres, men så stiller jo vi med en god del mer erfaring enn dem. Også har vi jo «Aaseng» da, noe Celestial definitivt ikke har, avslutter Aslaksrud.

Siste fra forsiden