Telialigaen - Playerunknown's Battlegrounds

PUBG-sluttspillet ligger an til å bli en kamp mellom tre lag

Onsdag kveld går den første av fire finaledager.

PUBG Corp.

I vår som i høst har Playerunknown's Battlegrounds-sesongen i Telialigaen rast forbi, og dermed er det igjen klart for sluttspill. Onsdag kveld braker det løs, med den første av fire spilledager.

Også denne gangen er det 16 lag som skal kjempe om retten til å kalle seg Norges beste. Av disse mener kommentator Stian «Eiefant» Storrvik at det spesielt er tre som har utmerket seg i løpet av sesongen, og som har fortjent hvert sitt favorittstempel.

– Forhåndsfavorittene er nok Apeks, GameFraym og Celestial Gaming, forteller Storrvik.

Stian «Eiefant» Storrvik kommenterer PUBG i Telialigaen.
Lauri Ellilä/LanTrek

Du kan følge PUBG-sluttspillet på Twitch-kanalen til Gamer.no. Kampene starter klokken 19:00 på onsdag 13. mai.

Tøffere konkurranse i finalen

De tre forhåndsfavorittene var de som høstet flest poeng sammenlagt, og som til tider lekte seg gjennom vårsesongen. Til slutt vant Apeks gruppe A, mens GameFraym toppet gruppe B like foran Celestial.

Nå som de skal spille i samme pulje blir kampen om poengene imidlertid mye tøffere, påpeker Rune «Aaab» Salvesen fra GameFraym. Han trekker også frem Celestial og Apeks som sine antatt tøffeste utfordrere.

Disse 16 lagene er klare for sluttspill.
Telialigaen

– Forventer å havne blant de tre beste. Vi håper å vinne, men vi møter mye sterkere motstand i finalen, melder Salvesen og legger til at forberedelsene til sluttspillet har blitt noe trøblete som følge av sykdom i laget.

– Har en på laget som har slitt med sykdom i noen dager nå, så håper han kommer seg i gang på PC-en før kampstart.

– Må bare kjøre på

For Celestial har det ikke vært snakk om noen nevneverdige forberedelser, ettersom gutta ikke spiller sammen utenom Telialigaen. Det hindret selvfølgelig ikke gutta i å høvle over motstandere i seriespillet, og Mikael «Ultra» Andersen har stor tro på mer suksess i sluttspillet.

– Vi er jo et mikslag, så vi trener ikke noe sammen utenfor Telialigaen og tar det helt som det kommer. Men vi har høye forventninger og er et sterkt mikslag med mye rutine.

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

Nettopp den rutinen kommer laget til å lene seg på når Celestial stiller til start onsdag kveld. Da har det gått to uker siden siste serierunde, men «Ultra» tror ikke den lengre pausen har så mye å si for samspillet.

– Målet er å vinne og vi må bare kjøre på fra første kamp. Så får vi se da om vi finner flyten og er sterke nok uten trening til å ta ut de mer etablerte lagene i ligaen, som eksempelvis Apeks, GameFraym og Playwell, avslutter han.

Selvsikker Apeks-kaptein

Apeks nådde akkurat ikke opp i ukas kvalifisering til prestisjetunge PUBG Continental Series. Gutta fikk likevel med seg solid oppvarming til sluttspillet i Telialigaen, og kaptein Erik «Simsy» Gravrok er som vanlig i det selvsikre hjørnet når Gamer.no tar kontakt.

«Simsy» har som alltid troen på sitt eget lag.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Good Game

Onsdag blir riktignok første gangen Apeks møter både Celestial og GameFraym denne sesongen. «Simsy» tror spesielt førstnevnte kan bli tøffe å hamle opp med, spesielt dersom tilfeldighetene går i konkurrentens favør.

–Jeg tror vi vinner, men alt kan skje. Dersom Celestial får sirkler og får spille som de vil, kan de få ganske mange poeng som et mikslag, innrømmer Gravrok.

Snakk om at GameFraym skal menge seg i toppen vil Apeks-kapteinen imidlertid ikke ha noe av. «Simsy» er ikke nådig i sin dom over gruppe B-vinneren, selv om vårsesongens resultater antyder at GameFraym så absolutt kommer til å slå godt fra seg.

Trangt om plassene

Mens GameFraym, Celestial og Apeks går inn som forhåndsfavoritter, minner «Eiefant» om at man ikke kan glemme lagene som jager bak. Ifølge kommentatoren er det opptil flere som er i stand til å hevde seg, og som kan skape trøbbel for de antatte topplagene.

– Jeg tror absolutt alle lagene har muligheten til å ta enkeltseire, og da blir det viktig å ta poeng fra starten av. [...] For meg er det Apeks og GameFraym som står som de to største favorittene, med Celestial Gaming, Playwell, Riddle og The Gatekeepers som outsidere, sier Storrvik,

Finalen spilles som nevnt over fire dager – 13.-14. mai og 20.-21. mai – med fem kamper per spilledag. Lagene må innom kartene Erangel, Miramar og Sanhok, der man sanker poeng basert på både plassering og antall drap underveis.

Kampene fra sluttspillet ser du på Twitch-kanalen til Gamer.no, fra klokken 19:00 hver spilledag.

Siste fra forsiden