Anmeldelse

RalliSport Challenge

RalliSport Challenge var et av de spillene som skulle overtale gamere verden over til å kjøpe Xbox. RalliSport Challenge høstet god kritikk av nært sagt alle, og innfridde så absolutt forventningene. Nå er det endelig tilgjengelig for PC, og vi skal finne ut om det ennå holder mål.

Side 1
Side 2
Side 3

Presentasjon
RalliSport Challenge var et av de spillene som skulle demonstrere den grafiske overlegenheten til Xbox i forhold til de andre konsollene, og det synes virkelig. Dette er et nydelig spill, og for øyeblikket er det sannsynligvis det peneste bilspillet tilgjengelig til PC. Veiene og landskapene rundt er noe av det mest realistiske jeg har sett til nå, og alt ser jevnt og naturlig ut. Trær og andre objekter er i full 3d og ser utrolig flotte ut. Jeg må likevel innrømme at jeg hadde forventet mer variasjon i grafikken, for områdene rundt de fleste banene likner egentlig ganske mye på hverandre. Hver bane har få eller ingen særegne detaljer som gjør at du husker den klart etterpå og det er lite annet enn busker, trær og reklameplakater å titte på underveis (ikke at det er tilrådelig å titte på noe særlig annet enn veien).

Bilene er så detaljerte som man kan forvente av en slik tittel i dag. Overflatene har flotte og realistiske lysrefleksjoner, og etter hvert som du kjører blir de fulle av gjørme og annet griseri. Bilene blir naturligvis synlig ødelagte når du krasjer og slikt, og dette ser helt ok ut, men hvis du forventer noe i nærheten av det Colin McRae 3 kan skryte av blir du nok skuffet. Alt i alt ser RalliSport Challenge likevel nydelig ut (bare ta en titt på skjermbildene) så lenge du har mulighet til å skru opp alle detaljene.

Spillet krever egentlig ikke noen monstermaskin selv om minstekravet er ganske høyt, men du bør ha et rimelig oppegående grafikkort. Lyden er helt grei. Alle bilene høres forskjellige ut og det hele er nokså overbevisende. Lydsiden mangler nok likevel det lille ekstra som hever karakteren fra god til svært god. Musikken synes jeg personlig er temmelig middelmådig, men det kan jo være du liker den. Alt er lisensiert og hvis navn som Big Idea og Dub Pistols sier deg noe, så kan du sikkert glede deg. Vi andre kan heldigvis skru musikken helt av. Jeg ble litt skuffet og overrasket over at ikke Digital Illusions laget noe musikk til spillet selv, da deres lydmann, Olof Gustaffson, har tidligere laget noe av den beste spillmusikken jeg vet om.

Konklusjon
Mange PC-eiere ser ned på alt som kan minne om konsoll- og arkadespill. Det er en holdning jeg ikke klarer å forstå. Jeg elsker å spille gode simulatorer og andre seriøse spill, men jeg er like glad i gode arkadespill uansett hvor urealistiske de måtte være. Hovedgreia for meg er om spillet er gøy eller ikke, og RalliSport Challenge er kjempegøy. Det har fartsfølelse og kjøreglede i bøtter og spann, og selv om det ikke er helt realistisk er de vanskeligste banene virkelig krevende. Derfor vil jeg egentlig råde alle som liker bilspill til å ta en titt på det, men hvis du absolutt vil ha et realistisk spill blir du nok dessverre skuffet. Varigheten er heller ikke den beste, men med 41 ulike baner, fire spillformer og 29 ulike biler burde det likevel kunne underholde deg en god stund.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden