Apeks

Regjerende seriemester benker spiller rett før Telialigaen-sluttspillet

Endringen skjer med umiddelbar virkning i kjølvannet av en lengre periode med dårlige resultater.

Haakon «Radifaction» Tholo benkes med umiddelbar virkning i Apeks.
Sindre Stien/Gamer.no

DISSE SPILLER FOR APEKS

Vis mer

Kristian «akEz» Kornbakk
Sander «Grus» Nordeide Iversen
Erik «Truth» Hansen Dyrnes
Ole «Marcelious» Langan

Pål «Polly» Kammen (trener)

Haakon «Radifaction» Tholo (benket)

Etter en lengre periode med dårlige resultater tar Apeks nå grep i lagoppstillingen. Mandag kveld kom pressemeldingen om at Haakon «Radifaction» Tholo benkes med umiddelbar virkning.

– Vi velger å benke en spiller fordi laget ikke presterer på det nivået vi som klubb forventer etter tiden de har holdt sammen. Vi skulle sett at laget hadde kommet noen steg videre etter 8 måneder sammen, forteller daglig leder i Apeks, Denise Anfinnsen i pressemeldingen og understreker at de ikke vil gjøre noen forhastede beslutninger.

LES OGSÅ: Deleier i Apeks ut mot egen klubb: – Merkelig at de er så uvant med kritikk at det blir baluba av en tweet

– Jeg har ikke lenger gløden

Haakon «Radifaction» Tholo løftet blant annet Telialigaen-trofeet med Apeks høsten 2019.
Sindre Stien/Good Game

Flere har vært kritiske til Apeks manglende resultater den siste tiden, blant annet ekspertkommentator i Telialigaen, Tommy «TommyM» Monsen. Tholo var naturlig nok skuffet over avgjørelsen, men mener det var på tide med en endring.

– Det var ingen tvil om det var på tide med en forandring. Jeg, sammen med Apeks har ikke levert til det nivået som har vært forventet av oss, så et spillerbytte er ikke unaturlig på dette tidspunktet, forteller Tholo.

Tholo har kontrakt med Apeks ut året og røper at han etter mange år som profesjonell utøver har begynt å miste motivasjonen.

– Etter flere år som fulltidsspiller i en haug med ulike lag, har jeg ikke lenger gløden man trenger for å spille på sitt absolutt beste. Det var et åpenbart valg av Apeks å benke meg. Samtidig har jeg troen på at Apeks klarer å nå nye høyder hvis de finner riktig spiller, avslutter Tholo som ikke er sikker på hva han gjør videre.

– Ikke oppnådd de sportslige resultatene vi ønsker oss

Pål «Polly» Kammen trer inn i lagoppstillingen midlertidig.
Sindre Stien/Good Game

Sportslig leder i Apeks, Anders «aNdz» Kjær forteller i pressemeldingen at laget vil annonsere sin lagoppstilling til Elisa Invitational om kort tid og er på utkikk etter en langsiktig erstatter.

– Vi kommer til å bruke tid på å teste forskjellige spillere for å se hvem som passer best. Vi tar ikke en forhastet avgjørelse på dette. Det er viktig for oss at spilleren som kommer inn virkelig vil gjøre alt for å bli best, samt at personen passer inn med de verdiene vi har som klubb. Det vil derfor være vesentlig å kunne flytte til Oslo for eksempel. Vi går uansett en spennende tid i møte, og vil annonsere laget vi skal spille Elisa Invitational med om kort tid, forteller Kjær i pressemeldingen.

Les også
Midgard seiret etter overtid - kaos i nedre del av tabellen

Lagets trener Pål «Polly» Kammen trer inn i lagoppstillingen som kortsiktig løsning og spiller blant annet sluttspillet i Telialigaen. Kammen mener utviklingen den siste tiden gjør det til et riktig tidspunkt for en spillerendring.

– Vi har jobbet med dette prosjektet og denne spillergruppa i 7-8 måneder og ikke oppnådd de sportslige resultatene vi ønsker oss. Vi ser at utviklingen ikke har vært god nok og føler derfor det er riktig tidspunkt til å gjøre et spillerbytte. Det jobbes nå aktivt med å finne en passende spiller som vi håper kan komme inn å hjelpe oss for å ta det neste steget, sier Kammen i pressemeldingen.

Siste fra forsiden