Feature

Copenhagen Games 2018

Rekordstort oppmøte av nordmenn på Copenhagen Games denne uka

Vi har snakket med alle norske lag som skal delta.

Aurora «aurora» Lyngdal under Copenhagen Games 2017.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Torsdag starter BYOC-kvalifiseringene på tradisjonsrike Copenhagen Games. I år er arrangementet over dobbelt så stort. Dette er utvilsomt det mest populære LAN-et for norsk Counter-Strike.

Noen lag reiser med håp om å vinne hovedturneringen, mens andre bruker arenaen til å bygge erfaring, vise seg frem eller skape bedre lagdynamikk. Selvsagt er det også mange som bare reiser for å møte venner og bli skaffe nye bekjentskaper.

De siste årene har det også blitt en målsetting for mange norske folkehøgskoler å reise til Danmark for å delta på skoleturneringen i League of Legends.

Totalt er det 17 norske lag til København denne påsken. I tillegg er det flere internasjonale lag med en eller to nordmenn.

Sist, men ikke minst: Vi får se norske Ruben «RUBINO» Villarroel i Heroic i hovedturneringen som har 800 000 kroner i potten. North, Team Kinguin, Quantum Bellator Fire og Heroic er direkte kvalifisert til mellomfasen. For å møte dem må man være blant de fire beste lagene i den åpne kvalifiseringen.

Selv i studioet er det kjente norske fjes: Simen «warclown» Henriksen fra Telenorligaen skal være programleder, mens veteranen Halvor «vENdetta» Gulestøl fungerer som analytiker i Counter-Strike-sendingene på Twitch.

Vi har snakket med én spiller på hvert av lagene med minst én nordmann:

Bitfix Gaming / Mikael «Creeping» Johansen

Vil vinne hele turneringen

Mikael «Creeping» Johansen i Bitfix Gaming.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Grunnen til at vi drar til Copenhagen Games er jo selvfølgelig fordi vi vil vinne. Vi vil ikke bare vise Norge, men hele verden at vi faktisk kan komme langt.

Laget har store ambisjoner, men ser også frem til å for første gang møte de andre i nåværende lagsammensetting.

– Ikke bare for å bli bedre kjent med hverandre, men for å få et enda bedre samarbeid som lag, og virkelig legge alle kortene på bordet og få satt opp en helt fantastisk måte å spille Counter-Strike på. Enhver person som har spilt på et høyt nivå, vet at det å spille offline turneringer med laget sitt er mye mer lærerikt enn over nettet.

Les også
Se norske «Rain» i ny millionturnering denne helgen

– Den høye premiepotten på Copenhagen Games gjør at ukjente lag og spillere får sjansen til å sette et ansikt og god erfaring ved navnet sitt.

Disse spiller for Bitfix Gaming:

Vebjørn «DrolsuM» Drolsum
Aleksander «ForfA» Forfot
Daniel «dtj-» Tharaldsen
Mikael «Creeping» Johansen
Carl-Johan «KALLE» Fisk

Illusions / Kenth «torry» Martinussen

Kenth «torry» Martinussen i Illusions.
Privat

Gleder seg til å spille mot gode lag

– Det som lokker oss til København er BYOC-turneringen. Dette er en perfekt sjanse for mindre kjente lag vise hva de kan og skape et navn for seg. Et godt eksempel på dette er Singularity i 2017.

Et av hovedmålene for mikslaget Illusions er å spille mot gode lag, og få erfaring både personlig og sammen. Det er også viktig å få møtt venner og bekjente om de har spilt med over nettet.

– Målet er å komme seg ut av gruppespillet, alt etter det blir en bonus.

Han tror e-sportens posisjon i Danmark er hovedgrunnen til den store premiepotten i årets turnering.

– E-sport generelt i Danmark er utrolig stort og de fleste ungdom spiller Counter-Strike, League of Legends og så videre. Ikke minst er Danmark perfekt plassert midt i Europa hvor det er lett for lag og dra.

Disse spiller på Illusions:

Kenth Ivar «torry» Martinussen
Carl Christian «Cala» Hallingby
Erik «Regi» Dahl Fidje
Kenneth «TangeN» Tangen
Herman «Sherman» Rustad

Kingpins / Anders «aNdz» Kjær

Ingen sportslige forventninger

Anders «aNdz» Kjær i Kingpins.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Vi reiser først og fremst fordi dette er et av de eneste internasjonale LAN-turneringene der man kan møte opp og delta i hovedturneringen uten invitasjon. Det har også blitt en tradisjon i Counter-Strike-miljøet å dra dit.

«aNdz» er tydelig på at de sportslige forventningene er lave hos Kingpins.

– Vi skal ned å gjøre vårt beste og se hvordan langt det får oss. Vi har i alle fall fått trent ganske mye i det siste, og var på en treningsleir forrige helg.

– Jeg tror det blir ekstremt vanskelig å kvalifiserere seg til hovedturneringen i år, så man får bare dra ned og gjøre sitt beste og se om det holder.

Disse spiller på Kingpins:

Anders «aNdz» Kjær
Adam «PAINT» Fjellum
Kristisn «Korn» Hokland
Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen
Tony André «NiTo» Nilsen

Momentum / Christian «kSwitch» L'orange

Ønsker å være det beste norske laget

Christian «kSwitch» L'orange i Momentum.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Copenhagen Games er jo på en måte et tradisjons-LAN for norske lag. Dette er noe alle norske topplag burde delta på. Det er også et LAN hvor du lettest mulig kan få tilgang til å spille mot bedre lag. Det at de har lagt til 20 000 danske kroner i B-turneringen også gjør jo at det blir enda mer interessant.

Det er kun «kSwitch» i Momentum som har vært på Copenhagen Games tidligere.

– Forventningene våre er å være det norske laget med best resultater, og skape erfaring for spillerne våre, siden det er noen av oss som ikke har vært på LAN før.

– Copenhagen Games har alltid støttet bredden i Counter-Strike, noe som gjør at det danske samfunnet utvikler seg mye raskere enn det norske. Ettersom det er BYOC og det koster å bli med, får de nok mer penger til å tilby en høy premiepott også.

Disse spiller på Momentum:

Christian «kSwitch» Lorange
Christoffer «nilson» Nilson
Joachim «faks» With
Andreas «dem0» Aslaksrud
Jens «KneeLz» Skaret

Nordavind / Jasmeet «RoSeY» Gill

Spiller for å vinne

Jasmeet «RoSeY» Gill i Nordavind.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Kapteinen på Nordavind forteller at de søker god LAN-erfaring mot noen av de beste lagene i scenen.

– Copenhagen Games har alltid vært et LAN for å vise seg frem, og i år er det ikke mangel på gode lag. I tillegg er det et nytt sted og høyere premiepott, men det som lokker oss mest er nok alle de gode lagene som kommer. Virker som det er et skikkelig steg opp fra i fjor.

Han forteller at det er mye morsommere å kvalifisere seg til en hovedturnering via BYOC, kontra en nettbasert kvalifisering. Likevel innser han at det er store kostnader knyttet til å arrangere et LAN med premiepotten som Copenhagen Games skilter med i år.

– For å trekke de største lagene må det være en ganske høy premiepott, slik Copenhagen Games har i år. ESCW hadde en bra BYOC i 2016, men gikk en annen vei der de kun hadde franske lag året etter. Jeg håper vi ser flere LAN av denne typen, men det må nok komme i regi av de største plattformene hvis de skal trekke lag.

– Vi spiller for å vinne. Hovedmålet vil være å kvalifisere seg til hovedturneringen, så får vi ta det derifra. Det er ikke mangel på gode lag i år iallefall.

Disse spiller på Nordavind:

Jasmeet «RoSeY» Gill
Henrik «Becker» Becker
Håkon «hallzERk» Fjærli
Haakon «Radifaction» Tholo
Jon Erik «ztk» Øygarden

Nordic Warthogs / Philip «Philip» Løseth

Lagets første LAN-turnering

Philip «Philip» Løseth i Nordic Warthogs.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Philip Løseth har vært på Copenhagen Games mange ganger tidligere, og gleder seg til å dra nedover med en ny gjeng i år. De fire andre gutta har svært liten erfaring med LAN.

– Dette eventet er en opplevelse i seg selv. Generelt for laget handler det om å få den første, store LAN-turneringen. Det å spille i en så stor turnering om så mye penger, med mange gode inviterte lag, er selvsagt kult.

– Vi har trent jevnlig mot Copenhagen Games og satt oss som mål å komme ut av kvalifiseringsgruppen og bli blant de 16 beste, men dette kan bli veldig vanskelig.

Også Løseth er fornøyd med høy premiepott, og tror det har blitt mulig fordi Copenhagen Games har vist stabilitet over mange år.

– De store sponsorene ikke vil satse på et arrangement før de vet det er stabilt.

Disse spiller på Nordic Warthogs:

Philip «Philip» Løseth
Jon «Pluvio» Brauti
Rolf «serix» Gustavsen
Fredrik «slabzki» Slabinski
Shero «Shero» Jaman

Noreg / Kristian «akez» Kornbakk

Forventer å være i sluttspillet

Kristian «akez» Kornbakk i Noreg.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

For Noreg er forventningene klare: De ønsker å nå sluttspillet.

– Alt etter det kommer som en bonus. Vi vet hva vi er kapable til, og hvis vi har glien kan vi gå hele veien.

– Jeg ser frem til å spille og møte gode lag på LAN, og ikke minst møte mange venner som man ikke får sjansen til å treffe så ofte, men turen er først og fremst for å prestere gode resultater. Drikkingen får vente til etter at vi har røket ut.

Noreg skulle egentlig reist til WESG-finalene i Kina, men Visa-utfordringer gjorde at turen måtte kanselleres.

– Copenhagen Games er ikke istedet for WESG, men problemene med WESG gjorde at det ble enda viktigere for oss å delta her.

«Akez» tror årets Copenhagen Games kan være attraktivt for et mye større publikum enn tidligere.

– Det er mer tiltrekkende for arrangører å vise til inviterte tier 1/2 lag som har masse følgere til event-sponsorer.

Disse spiller på NOREG:

Morten «zEVES» Vollan
Kristian «akez» Kornbakk
Jørgen «cromen» Robertsen
Ole Kristian «Marcelious» Langan
Even «nafu» Leirvik

TDJSF / Aurora «aurora» Lyngdal

Deltar i herreturneringen for første gang

Aurora «aurora» Lyngdal i TDJSF.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Aurora Lyngdal skal delta sammen med tre spillere fra North Academy og en spiller som hedres i navnet på laget.

– Det hele startet med at jeg snakket med «b0RUP» om at jeg gjerne ville spille. Han hadde snakket litt med «djskullfuck» om det, og de begge var klar. Da var vi allerede tre. Vi spurte så «acoR» og «Sycrone» om de ville være med, og det hadde de lyst til!

Lyngdal har vært på Copenhagen Games siden 2013, men dette er første gangen hun deltar i hovedturneringen i stedet for den dedikerte dameturneringen.

– Jeg gleder meg masse! Tror det blir annerledes, men jeg tror også at det blir kult. Nye ting og nye utfordringer! Forventningene er å komme så langt som mulig, ha det morsomt og slå ut noen lag.

Hun legger ikke skjul på at de først og fremst reiser for moro skyld, men at det alltid er artig og vinne og gjøre det bra.

– Det beste med Copenhagen Games er at man møte masse mennesker man ikke ser ofte og de selger øl inne på eventet. Jeg reiser for å hygge meg med venner, hente mere erfaring og lære litt nye triks.

Disse spiller på TDJSF:

Johannes «b0RUP» Borup
Aurora «aurora» Lyngdal
Lennie «dj_skullfuck» Jochumsen
Frederik «acoR» Gyldstrand
Dennis «Sycrone» Nielsen

Nux / Adrian «r1ks» Riksfjord

Håper å kunne overraske

Adrian «r1ks» Riksfjord i Nux.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Den store premiepotten er det som frister mest for Riksfjord og gjengen, bortsett fra «Niel».

– Han drar mest for billig pils.

– Så vi reiser for opplevelsen og muligheten til å spille mot god motstand på LAN. Det er mye erfaring å hente her.

Rent sportslig har ikke Nux store forventninger.

– Satser på å gjøre vårt beste og kanskje overraske. «Niel» har erfaring av å spille på internasjonalt LAN fra før, så han bidrar med den erfaringen han har der.

Niel har vært de tre år tidligere og kom til A-sluttspillet med Badgers i 2015.

– Vi drar for å kose oss, så man skal ikke se bort fra at det blir noen pils etter kampene.

Aller mest ser Riksfjord frem til å møte «Pluvio».

– Han er veldig dyktig spiller og god inviduelt. Jeg ser også frem til og møte andre spillere som «hiko» og «cadian».

Disse spiller på Nux:

Eirik «niel» Lein
Adrian «r1kS» Riksfjord
Aslak «kalsa» Nicolaysen
Jarand «Jay9» Lein
Jonathan «ezr» Anundsen

wOrldklAn / Håvard «jolietoG» Kristengård

Kommer for det sosiale

Håvard «jolietoG» Kristengård.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Også for Håvard Kristengård er det sosiale delen av Copenhagen Games forlokkende.

– Det er en veldig fin mulighet for å danne et større nettverk innen e-sport, møte nye folk, og ikke minst møte alle de andre norske utøverne. Det er også spennende og se hvordan «det nye» Copenhagen Games blir, med tanke på nytt lokale og et annet turneringsformat.

– Jeg ser mest frem til en sosial helg med Counter-Strike, enkelt og greit. Det å kunne ta seg en «guttetur» nedover til en såpass stor turnering er kjempekjekt. Et fint avbrekk i hverdagen.

wOrldklAn har vært gjennom en tøff tid i det siste. På grunn av det har de større forventninger invidiuelt enn som lag.

– Siden det ble som det ble reiser vi som en mix. Dermed har ikke vi noe skyhøye forventninger lagmessig, og kan heller ikke forvente å komme særlig langt. Vi satser vel heller på å levere bra individuelt, så det blir noen merkbare statistikker som kan være attraktivt for andre lag.

Disse spiller på wOrldklAn:

Henrik «neto» Kristengård
Håvard «jolietoG» Kristengård
Brage «Logicx» Søvik
Simen «sim1» Andersen
Christian «dreamcatchR» Paulsen

FreshFox Female / Heidi «Heiidii» Krutnes

Trenger LAN-erfaring og møte andre spillere

Heidi «Heiidii» Krutnes i FreshFox Female.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Heidi Krutnes returnerer for dameturneringen nok en gang, denne gangen som spiller på FreshFox Female.

– Vi er et mixteam som fant hverandre for kort tid siden. Vi er alle spillere uten lag, og derfor valgte vi å slå oss sammen under Copenhagen Games. Vi har ingen planer om å fortsette å spille sammen etter LAN-et.

Hun forteller at kvinnescenen i Counter-Strike handler mest om hvordan du presterer offline, ikke så mye om hva du gjør online.

– Vi reiser til Copenhagen Games for å få LAN-erfaring og for å møte andre spillere.

– Sportslig ønsker vi å gjøre så godt vi kan, men vi skal hovedsakelig ha det gøy. Vi har ikke fått mye tid til trening før vi reiser, men vi skal ikke undervurderes.

Disse spiller på FreshFox Female:

Heidi «Heiidii» Krutnes
Natasha «Starfox» Rosenberg
Kaia «KiKi» Holmen
Sophie «sophie» Bailey
Ana «hadesia» Ali

Planet Odd / Hege «Hedje» Botnen

Første event sammen som lag

Hege «Hedje» Botnen i Planet Odd.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Vi reiser først og fremst til Copenhagen Games for å delta i turneringen og for å få spille Counter-Strike.

Hege Botnen er en annen norsk kvinneprofil som returnerer til Copenhagen Games i år. Hun spiller nå på Planet Odd sammen med norske Matile Wiik og tre svensker, men heller ikke denne gjengen har fått trent noe særlig i det siste.

– Mye på grunn av jobb, personlige forpliktelser og at tre av våre spillere nå også representerte det svenske landslaget på WESG.

Copenhagen Games blir det første eventet de drar på som fullt lag etter at Planet Odd fikk to nye spillere i februar. Med to nordmenn og tre svensker har de valgt å gå tilbake til å kommunisere på sitt morsmål.

– Dette er noe som gjør at calls blir bedre, kjappere og mer presist. Vi har også byttet noen sentrale roller i laget, med «L.K.S.» tilbake som «in-game leader». Vi ser på Copenhagen Games som en perfekt mulighet til å teste endringene vi har gjort i en seriøs setting.

– Vi forventer en topp 4-plassering og enda bedre resultater i fremtidige turneringer.

Disse spiller på Planet Odd:

Lizette «L.K.S.» Scheich
Matilde «Mattye» Wiik
Hege «Hedje» Botnen
Nicoline «nicci» Svenssoni
Matilda «Rambolina» Gustavsson

Masy / Marita «Minnie» Siljan Sørensen

Reiser for å bli kjent med hverandre

Marita «Minnie» Siljan Sørensen i Masy.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

«Minnie» er eneste norske på et damelag bestårende av spillere fra hele fem nasjoner. Det har både positive og negative sider.

– Kommunikasjonsmessig fungerer det bra, og vi fungerer bra sammen. men vi har også en utfordring når det kommer til tidssoner på grunn av hun som er fra USA. Det skaper mange sene treningskvelder eller eventuelt ekstremt tidlig for henne i helgene.

– Vi har også alle forskjellige måter å se ting på, og vi er alle vandt med forskjellige spillestiler. Derfor må vi klare å tilpasse oss slik at vi finner en måte å spille rundt hverandre.

Masy reiser naturligvis som mange andre for å delta i turneringen og få LAN-erfaring, og for å bli bedre kjent med hverandre og resten av miljøet.

– Hovedmålet er definitivt å komme oss ut av gruppene. Om vi kommer oss ut av gruppene satser vi på å ihvertfall komme oss til semifinalen, men for at det skal bli et mål håper vi å slippe å møte ett av topplagene i første match i playoffs. Vi ser definitivt på oss selv som et av de bedre lagene som deltar.

Disse spiller på Masy:

Julia «Miss Rage» Kreuzer
Marita «Minnie» Siljan Sørensen
Kristen «MEEHA» Meehan
Kathleen «kathi» Letsch
Laura «Llo» Van Assche

Spett Gaming / Levi «ivel» Haakenstad Sørensen

Forventer å vinne PUBG-turneringen

Levi «Ivel» Haakenstad Sørensen i Spett Gaming.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Spett Gaming er det eneste norske PUBG-laget som reiser til Copenhagen Games. Der skal de kjempe om en premiepott på 64 000 kroner. Gutta gleder seg til å måle krefter mot de andre i Squad-turneringen.

– Copenhagen Games var de første som hadde en offisiell PUBG-turnering denne påsken, så da ble det et lett valg. De er meget profesjonelle og har erfaring fra e-sport tidligere.

Sørensen har forventninger til at Spett tar seieren hjem.

– Det er et par kjente teams og noen gode enkeltespillere som har formet mikslag, men vi regner oss selv som storfavoritter. Det blir uansett spennende å se hvordan de ulike lagene gjør det.

Disse spiller på Spett Gaming:

Levi «ivel» Haakenstad Sørensen
Markus «pikzen» Brännström
Martin «pjeh» Aamyri Heggøy
Daniel «phearix» Håvik

NoFo FHS CSGO / Benjamin «Solomachine» Øvergaard

Ser frem til å lære mye

Benjamin «Solomachine» Øvergaard på NoFo FHS CSGO.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Elevene ved Nordmøre Folkehøgskole startet skoleåret med en plan om å dra til IEM Katowice, men siden de ikke lenger har League of Legends ble det endret til Copenhagen Games.

– Dette er et event der vi kan vise oss frem, i motsetning til IEM der vi i større grad hadde sett på at proffene spilte.

Han tror de får mest ut av en tur som dette ved å være opplagte.

– I og med at CHG er et populært event, får man mye tilbake dersom man gjør det bra. Det vil legges merke til.

– Vi forventer at vi som e-sportlag skal klare å være konsentrerte og spille på et nivå som kan utfordre de andre. I og med at vi kan møte lag som er veldig gode, må vi som lag ta ett kart om gangen, og klatre så langt som mulig.

Øvergaard gleder seg til å se på bedre lag, og lære så mye som mulig de få dagene de er der.

– Jeg ser også fram mot det sosiale på Copenhagen Games. Siden det er så populært kan man skape større nettverk innenfor norsk e-sport.

Disse spiller på NoFo FHS CSGO:

Benjamin «SoloMaschine» Øvergaard
Jonathan «Fat Jesus» Moan Vogel
Eirik «Sparkel» Stålesen Gaupeland
Tobias «Random Stranger» Grimstad
Endre «j3nga» Waage

NoFo FHS LoL 1 / Sebastian «Vaedrix» Hulsund Langlo

Skal teste det de har lært på skolen

Sebastian «Vaedrix» Hulsund Langlo i NoFo FHS LoL 1.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Sebastian på det ene League of Legends-laget til Nordmøre Folkehøgskole forteller at alle elevene reiser til Copenhagen Games i år.

– Dette er for å få en skikkelig god e-sportopplevelse ved å delta på turneringer og arrangementer i en offisiell setting.

– Forventningene våre som et lag er å kunne bruke det vi har lært og utnytte kunnskapene våres for å virkelig teste oss selv. Med innflytelse av blant anna «Utama», som har kommet hit på skolen for å trene oss på to forskjellige anledninger, er vi blitt mer selv sikre på oss selv som et lag.

Han gleder seg til å reise sammen med elevene og møter nye bekjentskaper.

– Jeg personlig ser mest fram til bare den generelle følelsen av samhold og hjemlighet man får av å være på et sted som oppfyller ens lidenskaper, sammen med andre folk som deler de lidenskapene. Det er på slike turer man lager minner for livet.

– Vi må utnytte tiden vår til det vi kan mens vi er der; spille sammen så mye vi kan, bygge hverandre opp, delta sportslig, og ha det så gøy som mulig.

Disse spiller på NoFo FHS LoL 1:

Sebastian «Vaedrix» Langlo
Eivind «Samurai Kattepus» Aasan
Andreas «Merabon» Nitschke
Tore «ThorAesir» Mækinen
Kristian «Unihorse» Skjelten

NoFo FHS LoL 2 / Henrik «Monsey» Ruistuen

Deltar for å oppleve noe unikt

Henrik «Monsey» Ruistuen i NoFo FHS LoL 2.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Tanken på å være på en plass fylt med ungdommer og voksene som har samme interesse som deg, er en stor grunn i seg selv. Jeg har allerede vært på andre store dataevents før og kan love at den følelsen du får en en helt annen enn når du sitter alene på gutterommet.

– Isteden for å se proffkamper på dataskjermen hjemme, får du muligheten til å sitte i en stor sal fylt med tusenvis andre mennekser som heier og jubler imens proffspillerne spiller live foran deg!

Ruistuen forteller at det motiverer ham å spille mot lag som tar ting seriøst og som er motiverte til å gjøre sitt beste for å vinne. Det gir ham et unikt kick som han unner flere å oppleve.

– Det er en helt annen opplevelse å spille i turnering mot andre motiverte lag som har stort konkurranseinstint, enn å spille hjemme med kompisene sine. Å kunne delta på konkurranser, leker, stands som arrangerer aktiviteter, møte nye mennesker med som har samme interresse som deg seg jeg veldig frem til.

– Å oppleve et slik arrangement med de nærmeste vennene mine blir helt konge! Alle aktivitene, proffkampene, kampene man selv skal spille, og ikke minst den stemningen du får av å være der, det er noe spesielt med det.

Disse spiller på NoFo FHS LoL 2:

Inge Rune «Hawkpainter» H. Bjørgum
Ola Trygve «Evgyrt» Polden
Markus «Gomy» Knutsen
Henrik «Monsey» Ruistuen
Ole-Andreas «Kami» Skår

Toppen E-sport 1 LoL / Bendik «Metanon» Alvik

Håper på en givende turneringserfaring

Bendik «Metanon» Alvik i Toppen E-sport 1 LoL.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Også e-sportelever fra Vefsn Folkehøgskole tar turen til Copenhagen Games i år. De stiller med to League of Legends-lag for skoleturneringen.

– En stor del av grunnen til at vi ønsket oss til København var at vi ikke trengte ta med våre egne PC-er og skjermer, noe som gjør reisen mye enklere.

– Jeg ser mest frem til kampene vi selv skal spille der nede, ettersom at det er hovedgrunnen til at vi drar. Utenom det virker Copenhagen Games som et veldig koselig event, så jeg skal prøve å nyte det uten å bare ha tankene mine på kamper.

De sportslige forventningene er lave, men laget til Alvik vil naturligvis forsøke å nå så langt som mulig.

– Om vi spiller på vårt beste tror jeg vi har mulighet til å gjøre det meget bra. Realistisk sett ligger vi ganske godt an i forhold til mange andre lag jeg ser skal delta. Derfor skal jeg ikke være for ydmyk, og sier at jeg tror vi bør nå veldig langt i sluttspillet.

Han håper på en god og givende turneringserfaring.

– Så lenge alle lagene ønsker å faktisk spille for å vinne blir det også veldig mye gøyere. Når det er sagt er det egentlig viktigst at alle bare slapper av å prøver å nyte turneringen og byen mens de kan.

– Det er også generelt mye hype i klassen rundt KFC, så det er også noe jeg ser frem til å kunne få glede av.

Disse spiller på Toppen E-sport 1 LoL:

Mikkel «LumbridgeExpress» Haugseth Skarvik
Andreas «Sulten» Vui Leikvik
Ronny «S1iten» Jung Lie
Bendik «Metanon» Alvik
Trym «The Tryminator» Julsrud Jalling

Toppen E-sport 2 LoL / Hedda «Heds» Midtskogen Moen

Bra å komme seg ut av klasserommet

Hedda «Heds» Midtskogen Moen i Toppen E-sport 2 LoL.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Vi ville på et arrangement som hadde fokus på e-sport og turneringer. Ut av de vi så på var Copenhagen Games mest attraktivt. I tillegg var noen I klassen der i fjor og de hadde en positiv opplevelse. I tillegg ble vi fortalt at det var mange jenter der, så da var egentlig alle guttene solgt.

Moen gleder seg til å dra på tur og komme seg vekk fra skolen. Hun håper alle koser seg og at det blir en sosial opplevelse, selv om det blir mange timer bak skjermen.

Samtidig håper hun på en god turnering som de får mye ut av.

– Det blir veldig spennende å se hvordan vi gjør det mot nye motstandere og hvor bra vi klarer oss som lag. Sportslig kan vi nok gjøre det greit om vi holder fokus oppe, med tanke på at mange av lagene var omtrent på vårt nivå rank-messig.

– Gleder meg til en fin tur med laget. Ser mest frem til å delta i turneringen, tror det blir krevende men også en bra opplevelse for alle.

Klassene på Vefsn virker samstemte i matveien:

– De fleste i klassen går og snakker om KFC og McDonalds, siden nærmeste McDonalds fra hvor vi bor til vanlig er noen timer med bil.

Disse spiller på Toppen E-sport 2 LoL:

Sander «Bergenseren» Eidheim Algrøy
Mathias «Zargoth98» Steen
Hedda «Heds» Midtskogen Moen
Sander «Linkstare» Andersen
Lukas «LOOM» Petzl

Siste fra forsiden