«jkaem»

– Renegades reddet karrieren min

Joakim «jkaem» Myrbostad er full av lovord for klubben han mener tok han inn på sitt verste punkt i karrieren.

Starladder

Joakim «jkaem» Myrbostad og Renegades er klare for sluttspillet i IEM Katowice, Counter-Strike-majoren. I et intervju med HLTV.org forteller Myrbostad om veien hans fra bunnen til sitt første major-sluttspill på nesten fire år.

Myrbostad deltok sist i en major-turnering på Dreamhack Cluj-Napoca, hvor han og laget hans klarte en topp fire-plassering. Laget ble etter hvert til det vi kjenner som FaZe, og Myrbostad ble benket høsten 2016, før han til slutt forlot laget. På begynnelsen av 2017 befant han seg i Dignitas, før han ble fjernet fra den lagoppstillingen bare et halvår senere.

I intervjuet med HLTV forteller Myrbostad at han var på nippet til å legge opp.

– Sannheten er at jeg var veldig nære ved å legge opp, og gi opp drømmen om å komme tilbake til toppen. Det var et vendepunkt når Renegades tok kontakt med meg. Tankegangen min var at jeg hadde ingenting å tape, så jeg ønsket bare å spille mitt spill og håpe på det beste. I utgangspunktet skulle jeg bare spille for de i tre måneder, så forventningene var lave. Jeg ønsket bare å vise at jeg hadde det som skulle til for å spille på toppen.

Har overrasket alle sammen

«jkaem» og Renegades skal ut i kvartfinale mot brasilianske MIBR.
HLTV.org

Renegades har imponert stor gjennom hele majoren, og nå står neste oppgave rett foran dem fredag ettermiddag, nemlig MIBR i kvartfinalen. Myrbostad sier til HLTV at laget er fulle av selvtillit før sluttspillet.

– Jeg vet at dette har vært alle i laget sin drøm, og vi har jobbet hardt for å nå det. På en måte så føles det som vi allerede har fått det vi ønsket, men vi har ikke fått nyte det veldig mye, siden vi har trent, forteller Myrbostad.

– Det har vært en endeløs berg-og-dalbane siden Cluj-Napoca, og jeg må si at jeg trodde ikke at jeg kom til å få legende-status etter 2017. Men etter jeg ble med i Renegades visste jeg at det kunne være mulig, og nå er vi her.

Les hele intervjuet på HLTV.org »

Renegades møter MIBR fredag

FaZe røk ut av sluttspillet mot Natus Vincere på torsdag, dermed er «jkaem» eneste norske håp igjen i turneringen. Renegades åpner fredagens kamper klokken 16:00, og kampene ser du på ESL sin Twitch-kanal.

Fredag 1. mars
16:00 MIBR vs. Renegades
19:50 Astralis vs. Ninjas in Pyjamas

Lørdag 2. mars
16:00 Semifinale #1
19:50 Semifinale #2

Søndag 3. mars
19:00 Finale

Les også
To nordmenn kjemper om seier i PUBG-turneringen Broadcaster Royale

Siste fra forsiden