Anmeldelse

Republic: The Revolution

Konseptet bak Republic: The Revolution (heretter bare Republic) er like genialt som det er uvanlig i dagens spillmarked. Etter Sovjetunionens fall ble det som de fleste vet dannet en hel rekke "nye" stater, og svært mange av disse har hatt problemer med korrupsjon, fattigdom og til og med halvdiktatoriske ledere.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Ukraina, Georgia og Hviterussland er eksempler på land der politisk opposisjon kan være farlig for helsen. Den fiktive republikken Novistrana føyer seg pent inn i denne rekken, og som en ung og lovende politiker er det ditt mål å styrte den diktatoriske presidenten, og selv ta makten.

Politisk maktkamp
Republic er med andre ord en politisk simulator. I dette spillet må du bygge opp din egne politiske organisasjon, drive valgkamp og rydde politiske motstandere av veien, og alt dette i et land hvor den sittende presidenten med jernhånd slår ned på all politisk opposisjon. Her er politiske intriger hverdagskost, og skrupler praktisk talt ikke-eksisterende. Hva slags midler du tar i bruk for å nå målene dine er opp til deg, og du har mulighet til å gjøre alt fra å likvidere politiske motstandere til å arrangere musikkfestivaler.

Ingen kommer noen vei i politikken uten et stort støtteapparat, og det første målet ditt må være å rekruttere medarbeidere som kan hjelpe deg dit du vil. Alle karakterene i Novistrana har sin egne ideologiske overbevisning. Din egen overbevisning velger du ved å svare på en rekke spørsmål før spillet begynner. Ideologi i Republic har ingenting med det vi vanligvis forbinder med politiske ideologier å gjøre. Det er tre ulike ideologier: "Force", "influence" og "wealth". En karakters ideologiske overbevisning bestemmer hvilke politiske handlinger han har mulighet til å gjøre, samt hva slags forhold han har til deg (naturligvis basert på om hans overbevisning er i samsvar med din).

De som følger "force"-ideologien er folk som ikke er redde for å løse problemer ved hjelp av fysisk makt (for eksempel vold). "Influence"-folk er de som arbeider i kulissene, og som kjenner alle de riktige folkene. Disse folkene elsker politiske intriger. De som følger "wealth"-ideologien tror at penger løser alle problemer, og det er heldig, for vanligvis har de rikelig av dem. Når du skal hyre nye medarbeidere må du derfor ta deres ideologi i betraktning. En mann som følger "force"-ideologien vil ha helt andre muligheter enn en mann som følger "wealth"-ideologien.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Siste fra forsiden