Reservoir Dogs forbys i Australia

Myndighetene i Australia vil bøtelegge butikker som selger spillmatiseringen av kultklassikeren Reservoir Dogs til høsten.

Office of Film & Literature Classification (OFLC) i Australia tilsvarerer PEGI-systemet vi har i Europa, og ESBR-organisasjonen i USA. Hovedoppgaven til disse sensorene er å sørge for at film og spill får den rette aldersmerkingen, slik at kunden får informasjon om hvilken gruppe mennesker produktene passser til.

Nå har det australiske tilsynet bestemt at spillet basert på Quentin Tarantinos 1992-film Reservoir Dogs ikke egner seg for salg. Antageligvis fordi det var for voldelig. Systemet de har der nede for spill baseres på fire tilgjengelige standarder (G, PG, M og MA15+), hvor ytterpunktene er "veldig mildt innhold" og "sterkt innhold". Kun filmer kan få merkelappen R18+ eller X18+ (for seksuelt innhold) for øyeblikket.

Ingen av disse passet for Reservoir Dogs, noe som betyr at australiere som vil spille seg gjennom filmen, må se seg nødt til å importere det fra andre verdensdeler. Butikker som velger å trosse forbudet, kan risikere bøter eller fengelsstraff. Filmen, som har den nest strengeste merkingen, er det imidlertid lov å selge.

Dermed følger spillmatiseringen av Reservoir Dogs fotsporene til Mark Echo’s Getting Up, Leisure Suit Larry, N.A.R.C., Manhunt og Grand Theft Auto III, som også ble banlyst i verdens minste kontinent. Atari hadde utgivelsesrettighetene i Australia, og en PR-representant ble kontaktet for en kommentar av APC Magazine. Men alt han ønsket å si var: – Det er ikke noe mer å diskutere.

Reservoir Dogs-filmen handler om seks kjeltringer som forsøker å rane en smykkebutikk. De har aldri truffet hverandre før, og identiteten til hver av dem skjules bak kodenavn. Den store planen begynner å slå sprekker i det alarmen går av og politiet alt for raskt er på stedet. Fire av seks klarer å komme seg tilbake til samlingsstedet, men finner raskt ut at de har en politikonstabel blant seg, spørsmålet er hvem.

Spillet blir et tredjepersons actioneventyr, og vil gi deg anledning til å spille gjennom filmen. Du får i tillegg oppleve deler av historien som ikke ble filmatisert, og antageligvis få svar på en del spørsmål. Blant annet hva som skjedde med Mr. Blue og Mr. Brown, hvor Mr. Pink gjemte diamantene, hva som faktisk skjedde under ranet, og hvordan de kom seg tilbake til samlingspunktet.

Reservoir Dogs-spillet utvikles av Volatile, og utgis av Eidos for PC, PS2 og Xbox denne høsten.

Siste fra forsiden