Telialigaen - Counter-Strike

– Riddle er i en slags «honeymoon»-periode

Tommy «TommyM» Monsen tror Riddle flyter på en medgangsbølge inn mot sesongen.

Tommy «TommyM» Monsen holder fremdeles Apeks som favoritter.
Eivind Von Døhlen/Good Game

SLIK SPILLES FØRSTE RUNDE AV TELIALIGAEN - COUNTER-STRIKE

Vis mer

Kl. 20:00: Riddle - Apeks
Kl. 20:00: Bitfix - Nordavind NO
Kl. 20:00: Bifrost - Stabæk Momentum
Kl. 20:00: Midgard - Celestial
Kl. 20:00: Oslo Lions - Reapers

Alle kampene spilles mandag 27. januar.

Hele terminlisten finner du på Telialigaens nettsider »

Endelig er Telialigaen tilbake. Årets sesong åpnes det nykomponerte laget til Riddle mot regjerende seriemester Apeks. Forrige uke ble det klart at TV 2, med sin nye storsatsing på e-sport, kommer til å sende Counter-Strike-delen av ligaen.

Leon Andor «Landor» Karlsen og Tommy «TommyM» Monsen blir i kjent stil også å finne i kommentatorbua denne sesongen. Førstnevnte mener vi blir servert en strålende åpningsrunde.

– Vi får en kul kamp i første runde med to lag som begynner å få mye erfaring i toppdivisjonen i Norge, hvor det ene stiller med det laget som vant ligaen sist sesong, mens det andre stiller med mange kjenninger i en ny miks. Apeks er klart store favoritter med tanke på erfaring som lag og enkeltindividene som utgjør laget, men de har ikke hatt sin beste periode den siste måneden.

Åpningskampen mellom Apeks og Riddle ser du på TV 2 Sumo mandag fra klokken 19:55 »

LES VÅR SPÅDOM: Denne sesongen har Apeks alt å tape

– Jeg er kjempespent på å se hva «zEVES» kan få ut av de andre spillerne

Leon Andor «Landor» Karlsen er spent på Riddle-prosjektet.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Karlsen er spent på hvilken Riddle-utgave som møter Apeks mandag kveld. Telialigaen-kommentatoren mener Riddle har mulighet til å ryste et varierende Apeks-lag, men understreker at sistnevnte fremdeles er klar favoritt.

– «akEz» har selv gått ut på Twitter og meldt at de ikke spiller optimalt om dagen og det kan være at Riddle øyner en mulighet om å få med seg et kart mot dem. «zEVES» er tilbake i miljøet og jeg er kjempespent på å se hva han kan få ut av de andre spillerne i laget sitt, men så spørs det også hvor mye han har opprettholdt egne ferdigheter, forteller Karlsen før han avslutter.

– Skal Riddle ta et map er de avhengige av at lederen deres stepper opp og han får en gyllen mulighet til å se hvordan han og hans spillere ligger an da de møter favorittene allerede i første runde. Tror Apeks tar det 2-0, men jeg tror på at minst ett av kartene kan bli jevnt, avslutter Karlsen.

Monsen er i likhet med sin kommentatorkollega enig i at RIddle må finne seg i å være underdogs denne runden.

– Jeg tror denne kampen kan bli spennende. Riddle har fått to, tre solide uker med trening, og er i en slags «honeymoon»-periode. Dette kan absolutt være positivt for de. Apeks har sett varierende ut internasjonalt, så det er litt vanskelig å vite akkurat hvordan de ligger an. Samtidig har de vært bunnsolide i Telialiagaen, så det er ikke tvil om at de er favoritter på papiret. Jeg tipper Apeks vinner 2-0, men håper og tror at Riddle kan gjøre det jevnt, avslutter Monsen.

LES OGSÅ: «Hallzerk» skal spille sammen med svenske Counter-Strike-legender

Les også
– «Nomi» skal slippe billigere unna dersom han farger håret rosa

Kort sesongoppkjøring

DISSE SPILLER FOR RIDDLE

Vis mer

Morten «zEVES» Vollan
Daniel «zykes» Jensen
Håvard «kfreq» Ytreland
Eskil «LaX» Bjørnsen
Emir «rhyme» Muminovic

Selv demper Riddle-kaptein Morten «zEVES» Vollan forventningene Monsen stiller.

– Vi har helt klart ikke fått den mest optimale oppkjøringen til sesongstarten da vi nylig startet å spille sammen, så vil ikke si vi føler oss godt rustet.

Morten «zEVES» Vollan forklarer bakgrunnen for kortidskontrakten med Riddle.
EIVIND VON DØHLEN/GOOD GAME

Vollan avslørte under signeringen at han signerer en korttidskontrakt med Riddle og forklarer bakgrunnen for dette.

– Tanken bak at jeg har signert en korttidskontrakt med Riddle er fordi jeg ikke selv visste hvordan det ville være å kombinere det å ha en fulltidsjobb, være pappa og spille nok til at guttene i laget blir fornøyd. Så ideen er langsiktig, jeg vil bare personlig ikke binde meg lengre enn hva jeg er komfortabel med.

Vollan understreker at sjansene Riddle har i åpningskampen ikke er optimal, men tror de vil lære mye fra selve kampen.

– Vi har nok ikke noen fordeler i det hele tatt å møte den sterkeste motstanderen så tidlig, er vel mer enn stor fordel for Apeks. Vi vil alltid lære av å spille kamper, spesielt mot en så god motstander. Men det er minimalt hva vi har klart å få til på så kort tid, men vi skal helt klart gjøre våres absolutt beste, avslutter Vollan.

Tror også på Riddle-flyt

DISSE SPILLER FOR APEKS

Vis mer

Kristian «akEz» Kornbakk
Sander «Grus» Nordeide Iversen
Erik «Truth» Hansen Dyrnes
Haakon «Radifaction» Tholo
Ole «Marcelious» Langan

Kristian «akEz» Kornbakk i Apeks erkjenner at favorittstempelet er større en noen gang, men føler ikke nevneverdig på presset av den grunn.

– Vi kjenner ikke så mye på presset tror jeg. Vi vet vi skal være hakket over alle lagene, så lenge vi spiller på vårt nivå så kommer det til å gå veldig fint.

Apeks og Kristian «akEz» Kornbakk er allerede godt i gang med sesongen.
Mohammed Barzinje/Good Game

Kornbakk mener i likhet med Monsen at Riddle kan flyte på en medgangsbølge, på spørsmål om Apeks drar en fordel av å møte Riddle tidlig i sesongen.

– Det kan sikkert være en fordel, men man vet aldri. Lag som er nydannet kan komme inn i en «honeymoon»-fase som gir dem flyt i starten. Av erfaring så dabber «zEVES» sine lag av med tid grunnet stemningen i laget blant annet.

Resultatene har vært varierende for Apeks den siste tiden, selv om laget har klatret på HLTV-rankingen. Kornbakk mener de har dratt en fordel av å starte sesongen tidlig.

– Vi er godt i gang etter ferien. Har hatt varierte resultater internasjonalt siden da etter å ha slått ut GamerLegion og Sprout fra Katowice kvallen, så har vi gått på et par smeller etter det. Er dog ikke veldig bekymret før sesongstart. Vi kommer til å ta alle lag like seriøst som vi gjorde forrige sesong, avslutter Kornbakk.

Siste fra forsiden