Sarpsborg 08 + Riddle

Riddle inngår samarbeid med Eliteserie-klubb

– Satsingen vil i første omgang være rettet mot, men er ikke begrenset til, FIFA, forteller klubbleder i Riddle Mohammed Barzinje.

Ole Morten Rosted/SA.no

Sarpsborg 08 og Riddle inngår et faglig samarbeid. Det kommer frem i en pressemelding torsdag formiddag.

– Sarpsborg 08 og Riddle er begge lokale klubber og beslutningen var enkel for begge parter når det var diskusjon om et samarbeid, heter det i pressemeldingen.

Samarbeidsavtalen kommer et par dager etter nyheten om Discovery, Norsk Toppfotball og Good Game sitt samarbeid om en ny norsk e-sportliga i FIFA kalt eSerien. Sarpsborg 08 er en av 18 lag som vil delta i ligaen, noe Riddle nå vil dra nytte av. Klubbleder i Riddle Mohammed Barzinje røper til Gamer.no at spillerne allerede er signert og vil bli annonsert i nær fremtid, uten at han ønsker å medgi hvor mange spillere som vil representere Sarpsborg 08 og Riddle i FIFA.

– Vi har allerede signert spiller(e), nyheten vil bli annonsert og publisert så snart alle detaljene og planene er på plass. Satsningen vil i første omgang være rettet mot, men er ikke begrenset til, FIFA.

LES OGSÅ: Norsk Tipping skal få e-sport inn som spillobjekt på Oddsen

Vil bli en av de ledende klubbene i Europa

Klubbleder i Riddle Mohammed Barzinje er strålende fornøyd med samarbeidsavtalen.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Effekten av å jobbe sammen så vi kan skape et godt miljø rundt e-sporten var veldig interessant for oss. Begge klubbene sitter med kompetanse som gjør at vi kan lære av hverandre og bli best mulig, forteller Barzinje videre i pressemeldingen.

Partene håper at de begge vil dra faglig nytte av samarbeidet på begge arenaer. Riddle håper de vil dra nytte av kunnskapen på det kommersielle og faglige området.Senest i fjor var Sarpsborg 08 å finne i Europaligaen.

– Muligheten til å se hvordan de, som ble stiftet for kun 11 år siden, har klart å vokse ut over Norges landegrenser er viktig for oss i målsetningen om å bli en av de ledende klubbene i Europa, avsluttes pressemeldingen.

Riddle inngikk i januar et samarbeid med salgs- og markedsføringsbyrået Net2Gain AS og mediebyrået Medias AS. Det førte til at klubben ble profesjonalisert, og Barzinje jobber i dag i klubben på fulltid. I tillegg lønnes noen av spillerne. Barzinje håper de vil dra nytte av erfaringen til Sarpsborg som profesjonell klubb.

– Signeringen med Sarpsborg 08 er meget viktig for oss når vi nå tar steget videre og organiserer oss som en profesjonell klubb. Sarpsborg 08 har mye kunnskap og erfaring som vi kan dra nytte av, og har på kort tid blitt en av de ledende klubbene i Norge. Samarbeidet gir oss tilgang til et støtteapparat med erfaring innen mental og fysisk trening. I tillegg inngår vi et kommersielt samarbeid som forhåpentligvis gir oss nødvendig midler til å satse for fullt også utenfor landets grenser, forteller Barzinje.

Han trekker paralleller mellom det å drive en fotballklubb og en e-sportklubb, og mener dette er en styrke i avtalen.

– Samarbeidet vil være med på å utvikle spillerne våre og oss som e-sport klubb. Det er mange paralleller knyttet til det å drive en fotballklubb og en e-sportklubb, og vi tror det blir enklere å bli en av de ledende e-sports klubbene i Europa med Sarpsborg 08 med oss på laget, både i et faglig og kommersielt perspektiv, avslutter Barzinje.

Les også
– Det er ikke umulig for oss å ta et kart mot Nordavind

Siste fra forsiden