League of Legends

Riddle kaprer de regjerende norske seriemesterne

– Vi er overbevist om at de kan nå mye lengre enn toppen av norsk e-sport.

Riot/Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

Torsdag ble det kjent at Adrian «Dipzey» Kjellesvik og hans lagkamerater ikke ble enige om forlenget kontrakt med Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb. Jungle-spilleren har innkassert tre ligatitler for løvene det siste året.

Rask prosess

Den meritterte rogalendingen stod dermed uten klubb og uten plass i 1. divisjon av Telenorligaen – i tre døgn. Søndag ettermiddag annonserte hardtsatsende Riddle Elektroniske Sportsklubb at de hadde sikret seg underskriftene til gutta.

Lions vant Telenorligaen høsten 2015. Fra det laget er det kun Sander «Zhandia» Skogstad (midten) og Adrian «Dipzey» Kjellesvik (til høyre) som har spilt denne vårsesongen.
Julie Svarem Hansson/Gamer.no

– Etter at det ble offentliggjort at vi var ferdige hos Lions kom vi fort i kontakt med Riddle og ble raskt enige om våre felles mål. De hjalp også til med å få inn «N3imad» (Fredrik Rødli, red. anm.) som vår trener, sier Kjellesvik til Gamer.no.

– Vi ønsket ham fordi vi har prøvd ham ut litt både under Lions og i etterkant. Han kan veldig mye om spillet og kan hjelpe laget veldig mye. Han er etter min mening den beste treneren i Norge.

Trenerens oppgave vil være å følge laget tett, legge til rette for en optimal utvikling og forberede spillerne i forkant av kampene.

«Mood» erstatter «Qtic»

Laget som hadde spilt for Lions siden høstsesongen bestod av Simon «Slemp» Ellefsen, Adrian «Dipzey» Kjellesvik, Sander «Zhandia» Skogstad, Thomas «Qtic» Hauger og Joakim «Accziz» Torsvik.

ADC-spilleren «Qtic» blir ikke med til Riddle, og erstattes i stedet med Nikolai «Mood» Martinsen som Kjellesvik spilte med våren 2015. Dette skal ha vært en beslutning tatt av hele laget.

LEAGUE OF LEGENDS-LAGET TIL RIDDLE BESTÅR NÅ AV:

Vis mer

Simon «Slemp» Ellefsen (Top)
Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Nikolai «Mood» Martinsen (ADC)
Joakim «Accziz» Torsvik (Support)

Fredrik «N3imad» Rødli (Trener)

– Dette kommer litt brått på, og er veldig kjip for «Qtic», men håper og tror han finner seg et nytt hjem snart, sier Kjellesvik, som fortsetter med å skryte av «Mood»

– Jeg har spilt med «Mood» en stund og han er en av de mest talentfulle spillerne i Norge når han legger inn tid til det. Vi har mulighet til å spille mer aggressivt med «Mood» og har naturligvis bedre synergi med ham, siden både jeg, «Zhandia» og «Slemp» har spilt med ham tidligere.

Riddle har null poeng etter å ha møtt to av syv motstandere i det ordinære seriespillet av Telenorligaen denne våren. Til gjengjeld har de spilt mot de kanskje tøffeste motstanderne, nDurance og Celestial. Kapteinen går for full pott fremover.

Les også
MDG vil satse på e-sport

– Vi skal greie å vinne resten av kampene og målet er jo å vinne ligaen igjen. Vi har kanskje en litt tøffere start da vi står bak med et par tap, men så lenge vi greier å komme oss til topp fire skal det ikke bli noe problem, svarer han selvsikkert.

– Fem spillere med utrolig potensial

Dino Huskanovic er pressekontakt i Riddle Elektroniske Sportsklubb.
Privat

Pressekontakt i Riddle, Dino Huskanovic, forteller til Gamer.no at klubben er glad for at de kom til enighet med gutta så raskt.

– Dette er fem spillere med utrolig mye potensial som vi gleder oss til å se utviklingen til fremover. Spillerne har allerede bevist at de hører til på toppen av norsk e-sport og vi er overbevist om at de kan nå mye lengre, sier han.

– Da det ble kjent at spillerne ikke ble enige med Lions om fornyelse av kontrakter ønsket de å finne en ny organisasjon som kunne ta vare på de, og vi er glade for at de valgte oss.

– Hvilke forventninger har dere til disse spillerne fremover?

– Vi forventer at de skal representere Riddle på best mulig måte. Siden dette er en gjeng med fem veldig positive og hyggelige gutter vet vi at de har den rette innstillingen fra starten av. Spillerne setter også høye krav til seg selv og laget når det gjelder prestasjoner, vi skal jobbe sammen med de for å oppnå disse.

Riddles forrige lagoppstilling, med Kristian «Lurrbakk» Grønvold i spissen bar preg av mye utskiftinger og bruk av innbyttere. Kontrakten til den tidligere kapteinen er nå i ferd med utløpe, og det var ikke aktuelt for ham å forlenge ettersom han skulle i militæret om kort tid.

Telenorligaen har pause i forbindelse med vinterferien, og fortsetter 6. mars klokken 18:00. Da møtes nettopp Riddle og Lions.

Siste fra forsiden