League of Legends / Telenorligaen

Rivaloppgjør mellom gode kamerater denne helgen

– Vi er bedre enn Gamermag i alle roller og trener mest av alle i Telenorligaen, sier kapteinen til BX3.

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 400 000 kroner i rene pengepremier i 2016.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Etter syv serierunder avsluttes det hele med et sluttspill for de fire beste.

Ofte stilte spørsmål om Telenorligaen »

Regjerende seriemestre i de ulike spillene:

Counter-Strike:London Conspiracy

League of Legends:Oslo Lions

Hearthstone:Fredrik «Selkr» Lindh

StarCraft:Jens «Snute» Waller Aasgaard

– BX3 er vel laget vi har spilt mest mot. Vi har en god tone med alle der bortsett fra den nye ADC-en «Tide», som jeg tror er, eller kommer til å bli, en av Norges beste ADC-er, forteller Christian Olav «Rias Gremory» Stafset hos Gamermag i forkant av helgens kamp.

Hvor gode venner de er etter kampen, finner vi ut søndag klokken 18:00. Da vises oppgjøret mellom Gamermag og BX3 som vårens fjerde direktesendte League of Legends-kamp i Telenorligaen.

Fire uerfarne spillere hos BX3

Med to bortimot uprøvde lag og en helt ny lagoppstilling fra BX3 sin side er det mange forventninger og mye spenning knyttet til hvordan lagene kommer til å gjøre det i 1. divisjon. De endte på delt førsteplass i 1. divisjon, og stiller med spillere som har lite erfaring fra elitespill.

BX3s Top Lane-spiller Mikkel «Cloud» Skrede har likevel full tro på at laget kommer seg til sluttspill, og er så langt imponert over både organisasjonen og spillerne.

Mikkel «Cloud» Skrede hos BX3. Bilde: Privat
Privat

– Nå har jeg ikke vært med i så mange organisasjoner, men BX3 virker som en av de beste, sier Skrede til Gamer.no.

BX3s nye lag har store sko å fylle etter at de overtok plassene til den forrige lagoppstillingen. Noe av presset på spillerne fjernes kanskje av at de i første runde presterte å spille uavgjort mot et av lagene som ses på som «gigantene», Oslo Lions. Dette skjedde etter nervepirrende 47 minutter som inkluderte to «baron steals» av BX3.

– Vi burde ikke ha vunnet det den runden, mener Skrede.

Trodde de skulle bli knust av Lions

Med flest drap, mest gull og mest «farm» i den kampen kan ikke Oslo Lions-spilleren Simon «Slemp» Ellefsen sies å ha vært i annet enn «elohell».

GAMERMAG BESTÅR AV:

Vis mer

August «FatBat» Lindberg (Top)
Andreas «Gelefisk» Busengdal Halkjelsvik (Jungle)
Adam «Llder» Ilyasov (Mid)
Christian Olav «Rias Gremory» Stafset (ADC)
Jonny «Zitrex» Soltvedt (Support)

BX3 BESTÅR AV:

Mikkel «Cloud» Skrede (Top)
Mads «Madyyy» Larsen (Jungle)
Magnus «Zneaky» Otterdal Hilsen (Mid)
Mathias «Tide» Kurse (ADC)
Oddvar «Arcilles» Jakobsen (Support)

– Selv om det endte 1-1 mot Lions, er de nok et bedre lag for øyeblikket. Vi var «heldige» som tok en liten seier, og kommer nok til å øve litt mer så vi kan komme på nivået til både Lions og nDurance. Presset har egentlig aldri vært der for meg, siden alle trodde vi kom til å bli knust av Lions, så det var ingen forventninger, mener Skrede.

Les også
– Gøy å representere Ronin Horde i Telenorligaen

Om BX3 bare var heldige i å ta en liten seier fra Lions finner vi ut dersom de begge klarer å komme seg til sluttspillet. Nå ser han frem til å møte Gamermag som neste motstander.

– Gamermag er et greit lag med greit spillere, men jeg vil si at vi er bedre i alle roller. Med tanke på at vi også trener mer enn alle lag i Telenorligaen, vil jeg tro vi er bedre enn dem på lagspill også.

Top Lane-spilleren sier han har full tro på en 2-0-seier, men bekymrer seg litt for Mid Lane-spilleren til Gamermag, Adam «Llder» Ilyasov, som for øyeblikket er rangert 200 med poeng på Master-nivået.

– Det er godt mulig det blir 1-1, ettersom «LIder» på egenhånd kan bære laget frem dersom han får en stor nok ledelse i Mid.

– Er det nye laget en forbedring fra det forrige?

– Laget som BX3 hadde ifjor var ganske sinnsykt. Alle var veldig gode SoloQ-spillere, men de trente ikke nok sammen og de var litt kjepphøye. Vi er bedre til å utføre lagøvelser og generelt lag-spill. Målet vårt er å nå sluttspill og deretter vinne, avslutter Skrede.

– BX3 må ikke undervurderes

Christian Olav «Rias Gremory» Stafset i Gamermag. Bilde: Privat
Privat

Etter et noe skuffende 0-2-tap mot MyXMG har likevel Gamermags kaptein og Support-spiller, Christian Olav «Rias Gremory» Stafset troen på at de kan gi BX3 solid motstand.

– Ny uke nye muligheter? Kampen kan gå begge veier, men BX3 har helt klart et overtak, spesielt etter å ha gått uavgjort mot Lions, sier han.

Lagets største bekymring er i følge Stafset motstanderens prestasjon forrige uke. Han bemerker også at å klare 1-1 mot Oslo Lions er en god indikator på at BX3 ikke må undervurderes, og at de kan betraktes som et av topplagene.

– Den forrige lagoppstillingen hadde en svakere Bot Lane noe som medførte at de kunne være svake tidlig i spillet. Det kan nok være fikset ved å hente inn en ADC som er veldig høyt rangert og god mekanisk.

– BX3 sin styrke med forrige lagoppstillingen var veldig bra «mid game», om denne delen har blitt noe svakere vet jeg ikke. Totalt sett vil jeg si det nye laget er mye sterkere og 1-1 mot Lions første uken er nok bare starten for BX3.

Oppgjøret mellom BX3 og Gamermag ser du på GamerTV søndag klokken 18:00.

Siste fra forsiden