Anmeldelse

Rollercoaster Simulation

Du har helt sikkert spilt utgivelser som Theme Park eller Rollecoaster Tycoon. De mest hardbarkede entusiastene var likevel noe skuffet over begrensningen som lå i berg- og dalbane-konstruksjonen, da det kun dreide seg om å sette sammen ferdiglagde elementer. Rollercoaster Simulation er en tittel som tar berg- og dalbane-spill til et nytt stadium.

Side 1
Side 2
Side 3

Avansert editor
Da er det på tide å trekke inn det som gjør denne tittelen litt mer interessant; editoren. På en måte kan RCS editoren sammenlignes med brett editoren til Unreal, men til dels kun på grunn av sin kompleksitet. Unreal-editoren er enklere å bruke til tross for at den er mer omfattende. Brukergrensesnittet har alt å si, og dessverre er RCS-editoren alt for tungvint og klønete å bruke. Her nytter det ikke å sette igang før en har nilest manualen. Anbefaler deg for øvrig å skrive denne ut da den fungerer utmerket som referanse når du lurer på noe. Byggingen av selve banen er vanskelig å mestre i starten, men gir maksimal frihet når du først har lært deg triksene. Men det er et litt for vanskelig brukergrensesnitt, og en lengter fort tilbake til enkelheten med RCT og Theme Park. Selv om disse spillene hadde sine klare begrensninger er faktisk konstruksjonen av en komplett berg- og dalbane morsommere der.

Problemet er som nevnt tidligere atmosfæren rundt skinnegangen. Det blir for enkelt og kjedelig, og et av savnene er mulighet for å bygge i mer komplekse geografiske former. Flat mark så langt øye kan se, med trær fritt utplassert gir ikke det helt store kicket. Det ser bra ut, men det må mer til for å skape en skikkelig opplevelse. Savner rett og slett mulighet for å kunne bygge tunneler i fjellet eller delvis under bakken som i RCT, for å skape en riktig så spennende opplevelse. For undertegnede ble dette litt for snevert og det er som sagt ikke lett å la seg rive med.

Konklusjon
Dette er en tittel som føyer seg i rekken over sære nisjespill, hvis det da kan kalles et spill. Det er vel heller en simulator som tittelen henspeiler. Og det blir da også feil å kritisere tittelen for å være snever og alt for enkel, siden målgruppen antageligvis ikke er action interesserte. Men det er all grunn til å informere om at tittelen kun er ment for de som er ekstremt interessert i bygging av berg- og dalbaner. Etter 15 min. Er editoren omtrent det eneste som gjør tittelen interessant, men det er begrenset hvor underholdene det kan bli i lengden. Er du ute etter å ha det morsomt, fortsett med Rollercoaster Tycoon. Er du av den mer seriøse typen med en forkjærlighet for berg- og dalbaner er dette en tittel du bør prøve ut. Spillet kan kun kjøpes på nettet via NoLimit sine nettsider.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden