Rollespillrykter på nettet

BioWare har hintet litt om kommende prosjekter, og ATI-kort har problemer med å kjøre PC-versjonen av Sudeki. Hvilken PC-versjon?

BioWare har tidligere kommet med uttalelser som tyder på at Xbox-spillet Jade Empire (som lanseres i mars) vil finne veien til PC-markedet, og nå ser det ut til at de allerede planlegger en etterfølger. Flere folk hos BioWare har fortalt at de ønsker å lage en slik etterfølger, men BioWare har ikke kommet med noen offisiell kunngjørelse enda. Det de i alle fall har gjort 100% klart er at de jobber med å bygge opp sine egne franchiser, og med mindre Jade Empire blir en salgsmessig katastrofe er det rimelig sannsynlig at de ønsker å benytte seg av denne spennende spillverdenen også i fremtiden.

For en tid tilbake kunngjorde de forøvrig at de har lisensiert Unreal 3-motoren, og dette har naturligvis fått mange til å tro at de jobber med et førstepersons-rollespill. Under en demonstrasjon av Jade Empire ble de spurt om nettopp dette, og svaret de gav var at et slikt prosjekt var "uungåelig", og at dette spillet er under utvikling for PC og en neste-generasjons konsoll.

Xbox-rollespillet Sudeki, fra britiske Climax, fikk blandet kritikk verden over. Nå er det ting som kan tyde på at det kommer en PC-versjon. I en pressemelding fra ATI, angående de nye Catalyst-driverne, står det at driverne fikser problemer i spill som Counter-Strike: Condition Zero, Sid Meier's Pirates og Sudeki.

Det som er litt merkelig er at den eneste måten en kan kjøre Sudeki på et ATI-kort er å spille det på PC, men spillet finnes offisielt kun på Xbox. Hvordan kan det da ha seg at de nyeste Catalyst-driverne fikser et kjent problem med spillet (informasjonen om dette har siden blitt slettet fra ATI sitt nettsted)? Har ATI rett og slett skrevet feil, eller finnes det en spillbar PC-versjon av Sudeki? Vi vet ikke, men hvis vi bare får den hersens tidsmaskinen vår til å virke, skal vi nok snart få klarhet i sakene.

Siste fra forsiden