Anmeldelse

Rome: Total War

Bli med til antikken, til den romerske republikkens glansdager, og til en av tidenes beste spillopplevelser. Rome: Total War er her, og det meier ned all motstand som en hissig krigselefant i brunst.

Side 1
Side 2
Side 3

Sprekker i muren Så langt er alt bra, men er det virkelig ingen ting galt med Rome: Total War? Jo, det er noen småting her og der som kunne vært bedre. Sjøslag får du ingen kontroll over, og du får heller ingen mulighet til å personlig slå ned opprør i provinsene dine (før turen etter opprøret, og provinsen enten har blitt en selvstendig opprørerstat eller slått seg sammen med en rivaliserende nasjon). Dessuten kan det ta litt for lang tid å frakte guvernører og generaler rundt om på kartet, noe som for eksempel skaper problemer når en viktig guvernør plutselig dør. Den kunstige intelligensen til fienden er jevnt over rimelig god, men samtidig vil du oppleve at datamaskinen gjør dumme ting, både på det strategiske kartet og på slagmarken. Det er ikke særlig smart å løpe frem og tilbake innenfor bymurene mens bueskyttere på utsiden plukker soldatene dine ned én etter én, og det er heller ikke særlig glupt å stå i ro mens steinene smeller i bakken rundt deg. Nei, det er ikke et naturlig meteorregn, og nei, det går ikke over av seg selv bare du venter litt. Samtidig er fienden flink til å bruke enhetene sine riktig, og mot de av dine enheter de er best egnet til å slå.

Slagene blir imidlertid mye mer uforutsigbare og spennende når du prøver deg mot andre mennesker, enten over nettet eller LAN. Det er først her at de mange mulighetene i dette spillet virkelig kommer til sin rett, og spiller du mot de rette motstanderne er Rome: Total War noe av det mest underholdende du kan gjøre med båndbredden din. Apropos båndbredde, vi opplevde litt lagging i store slag over Internett, men ikke så mye at spillet ble uspillbart. En ting som er litt synd er at det ikke er mulig å spille flerspiller i kampanjemodus. Det måtte nok en del modifikasjoner til for at dette skulle fungert, men for de av oss som både har den nødvendige tålmodigheten og gode venner å spille mot, hadde det nok absolutt vært verd bryet.

Konklusjon
Rome: Total War er ikke bare et av de beste strategispillene på markedet; det er ett av de beste strategispillene du noensinne har opplevd, og det er et av de beste spillene tilgjengelig, uansett plattform, sjanger og stil. Det er et komplekst spill, men det samtidig lett å komme inn i (takket være en glimrende øvingsdel). Hvis du frykter at det er for avansert for deg, kan du egentlig bare ta det med ro. Prøv det, og du vil bli overrasket over hvor kort tid det tar deg å lære systemet. De vanskelige slagene kan du uansett la datamaskinen ta seg av, og som sagt fungerer dette spillet helt utmerket selv om du bare konsentrerer deg om imperiebyggingen. Hele pakken gjøres komplett av nydelig musikk, inspirerende lydeffekter og utrolig grafikk. Rome: Total War er et gjennomført profesjonelt produkt, og selv om det har sine små svakheter gjør det seg fortjent til en sterk nier. Å ikke kjøpe dette spillet ville være å frata deg selv en av de mest fantastiske spillopplevelser noensinne, og det ville være en fryktelig stor tabbe.

Side 1
Side 2
Side 3
PC

Les også

Siste fra forsiden