Anmeldelse

RTL Ski Jumping 2006

RTL Ski Jumping er litt som vår alles Sigurd Pettersen var i Harrachov sist helg: God i første omgang, men ikke helt med på notene når det skal avgjøres.

Side 1
Side 2

Hopp er en magisk sport. Det er ikke mange forunt å kunne fly igjennom kald vinterluft med to planker som eneste ballast. De fleste hoppfans der ute vet hva jeg snakker om. Samtidig er dere høyst sannsynlig ikke bygd for å kunne hoppe selv. Krasjlanding på kulen ville hatt en dobbel betydning om jeg skulle prøvd meg i hvert fall. Derfor er det befriende at det er mulig å hoppe på ski via PC eller PlayStation 2, her er faren for skader minimal. Dessverre er faren for å bli hekta på RTL Ski Jumping 2006 like liten.

Todelt karriere
”Kjøttet” på RTLs årlige spillflaggskip er fremdeles karrieremodusen. Den er delt i en individuell del og en lagdel der du fungerer som landslagstrener. Landslagstrenerrollen er stort sett den samme som den individuelle, bortsett fra at du kontrollerer fire hoppere og at disse kan styres av datamaskinen under renn. Derfor er det mest betimelig å greie ut om karrieremodusen der du styrer en hopper. Det første du gjør er å velge vanskelighetsgrad og velge konkurranseform (junior, amatør, proff), for så å lage din egen hopper. Mitt resultat ble en stygg nordmann ved navn Mikael Groven. Jeg har vært mye, men stygg er ikke et ord man forbinder med en fyr som ligner på Brad Pitt og David Beckham med sukker på.

Vel inne i sesongmenyen er det mye stygge-Mikael har å velge imellom. Man blir selvsagt ingen god hopper uten det riktige utstyret, da helst det som koster skjorta. I begynnelsen er det begrenset hvor mye du kan handle inn av dresser, ski og hjelmer. Du må nemlig tjene inn penger selv ved å konkurrere; ingen støtte fra Skiforbundet her i gården altså. Dessuten må du låse opp de beste sakene ved å gjøre unike ting i bakken, slik som det perfekte telemarknedslaget. Utstyret vil etter hvert utgjøre det lille ekstra som gjør at du hopper bakken ned, men i begynnelsen er det andre områder det må fokuseres på.

Skihoppere trenger nemlig trening for å lykkes, også dette må du sørge/betale for selv. Du kan enten drive iherdig, dog lite effektiv, egentrening. Eller så kan du ansette en trener for å gjøre kjøre deg hardt og lenge. Trenere kommer av ulik kvalitet og pris, pass på en riktig balansering i forhold til økonomien din. Din kjepphest har i utgangspunktet 60 treningspoeng å arbeide ut i fra, men disse kan økes til 100 poeng. Da må du gjøre et solid ekstrahopp foran hver konkurranse. Denne ekstratreningen blir raskt nødvendig. Problemet er at den like kjapt blir dørgende kjedelig, mye på grunn av spillets forkjærlighet for lasting av data. Jeg er fortsatt skeptisk til at du må slanke deg for å få suksess. Dette aspektet kunne man med hell ha fjernet fra spillet, selv om det kanskje er slik i virkeligheten.

Erfaren flyger
Etter hvert som du hopper øker også din erfaring. Du samler hele tiden på erfaringspoeng, som i sin tur gjør at du stiger i nivå. Snakker vil om The Elder Scrolls 2006: Ski Jumping Edition? Nei, det er ikke fullt så avansert. Men nivåhevningen gjør deg både til en bedre og mer populær hopper, så rollespillelementet fungerer helt greit. Denne delen av spillet borger naturligvis for at du må holde på en god stund før du hopper ned på sletta, stygge-Mikael er nemlig ikke et naturtalent.

Skiene glir ikke fort av seg selv, en god smurningsmiks er nødvendig for å oppnå de høye hastighetene. Også her kan du gjøre jobben selv, men det er både kjedelig og tidkrevende. Da kan du like godt ta deg råd til en smører, han gjør en grei jobb uansett prisklasse. Hvis du er gnien kan du også la datamaskinen gjøre det automatisk, men da kan du bare glemme hopping av høy kvalitet. Smører og trener er dine største utgifter, derfor bør du sikre deg litt inntekter før du setter i gang.

Siden du betaler alt selv er sponsorer viktig. Disse tilbyr deg penger fra første stund av karrieren din. Med jevne mellomrom kan du reforhandle sponsorkontrakten. Har du hoppet over all forventing eller blitt en bedre forhandler, ja da blir det mer klingende mynt i kassa. Hvis du lander på kulen i hver konkurranse må du forberede deg på at kontrakten din blir revet i stykker; tålmodighet er en dyd. Penger kan også skaffes igjennom vedding med konkurrenter og tippeselskaper, en løsning litt i gråsonen av hva som er lovlig spør du meg. Videre kan du også delta på quizshow, der toppgevinsten er hele 128 000 euro. Hvis du sliter økonomisk vil det også komme penger inn, av typen ”gave fra tante Olga”.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden