ESL Rio Major - Counter-Strike

– «RUBINO» har fått en betennelse i armen

Skader preger Nordavind, mens Apeks har hentet ny trener før den lukkede kvalifiseringen til ESL Rio Major.

Et helnorsk lag og to norskpregede lag spiller lørdag og søndag en av sine viktigste kvalifiseringer.
Petter Elstad, Eivind von Døhlen, Sindre Stien/Good Game, montasje: Gamer.no

En av årets viktigste kvalifseringsreiser fortsetter til helgen når den lukkede kvalifiseringen til ESL Rio Majoren starter lørdag. Kvalifiseringen blir svært spennende sett med norske øyne etter at Apeks sikret seg en plass gjennom den tredje åpne kvalifseringen. Nordavind og Dignitas er også klare for samme kvalifsering, etter at de tok seg videre på et tidligere punkt.

Seksten lag skal kjempe om åtte plasser til den kommende Minoren som spilles i Rio slutten av april. Kvalifiseringen er regnet som en av de tøffeste å ta seg gjennom.

Kampene sendes på TV 2 Sumo fra lørdag klokken 11:55 »

«RUBINO» ute med skade - «H4RR3» trer inn

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Jørgen «cromen» Robertsen
Jesper «TENZKI» Plougmann
Niels-Christian «NaToSaphiX» Sillassen
Kevin «HS» Tarn

Haris «H4RR3» Hadzic (innbytter)

Ruben «RUBINO» Villarroel (skadet)

Jørgen «cromen» Robertsen og Nordavind må spille med innbytter under kvalifiseringen.
Sindre Stien/Nordavind

Nordavind har fått en trøblete inngang til turneringen etter at lagets kaptein og leder Ruben «RUBINO» Villarroel har vært skadeplaget den siste tiden. Jørgen «cromen» Robertsen avklarer litt rundt landsmannens situasjon.

– «RUBINO» har fått en betennelse i armen som gjør at han må holde seg i ro fram til april. Håper han leger helt fram til da, ettersom han er en viktig brikke på laget, forteller Robertsen og legger til.

– Det er «NaToSaphiX» som er taktisk leder nå. Det har virket greit så langt, bare vi får til «defaults» skikkelig på alle kart, noe som er vanskelig når man har så lite tid med en nye spiller. Vi fikk vite nyheten om at «RUBINO» vil være ute en lengre periode forrige uke.

Robertsen forteller at de har fått en knapp uke sammen med innbytter Haris «H4RR3» Hadzic, og håper eksterne faktorer kan hjelpe dem i åpningskampen mot tyske BIG.

– «H4RR3» har vi spilt med siden mandag så har vært knapt med tid for å få ting til å sitte. Jeg tror vi kan ha en god sjanse i kvalifiseringen egentlig om ting går som det gjør på de bedre dagene vi har hatt når vi holder hodet kaldt og «defaults» fungerer. Nå har vi jo endra litt taktikker ettersom «NaToSaphiX» har blitt taktisk leder, så det kan jo også være en fordel med tanke på «antistratting». Jeg tror også BIG kommer hjem fra USA samme dag som vi spiller så det kan jo hjelpe på, smiler Robertsen.

Han forteller at det har vært en frustrerende tid uten Villarroel.

– Det er frustrerende nå som vi har spilt med tre forskjellige innbyttere selvfølgelig, men om vi får fikset litt mer på spillet imorgen tror jeg vi kan få til noe stort. Det blir spennende hvertfall, avslutter Robertsen.

Hentet inn trener

Les også
«Inferno» gjør Rocket League-comeback etter trafikkulykke

DISSE SPILLER FOR APEKS

Vis mer

Kristian «akEz» Kornbakk
Sander «Grus» Nordeide Iversen
Erik «Truth» Hansen Dyrnes
Haakon «Radifaction» Tholo
Ole «Marcelious» Langan

Kristian «akEz» Kornbakk har fått en ny trener for å hjelpe ham med det taktiske.
Mohammed Barzinje/Good Game

Apeks har på sin side hatt en mer stabil inngang til turneringen. Inn er også danske Torbjørn «mithR» Nyborg hentet som midlertidig trener for kvalifiseringen. Han føyer seg inn i rekken sammen med nåværende trener Pål «Polly» Kammen. Kristian «akEz» Kornbakk mener dansken har hevet laget flere hakk på kort tid.

– Jeg var ikke med i prosessen av å hente «mithR», men er veldig glad for at klubben valgte å gjøre det. Han har i løpet av en og en halv uke gitt oss mye i form av struktur og detaljer som har forbedret spillet vårt ganske umiddelbart. Noe som også har vist seg i trening mot veldig god motstand.

Kornbakk mener kvalifiseringen utelukkende er positiv for Apeks fremtidige mulighetsspekter.

– Om vi klarer å vise oss fra vår beste side vil det nok gi oss flere muligheter for diverse invitasjoner til HLTV cuper og kanskje et byks på HLTV rankingen.

Kornbakk innrømmer at de er klare underdogs i denne kvalifiseringen, men håper å kunne overraske.

– Det er selvfølgelig viktig å ta seg videre, men vi går inn i turneringen som klare underdogs. Vi vet hva vi er kapable til og vi kan definitivt overraske i denne kvalifiseringen, avslutter Kornbakk.

Slik spilles kvalifseringen

DISSE SPILLER FOR DIGNITAS

Vis mer

Håkon «hallzerk» Fjærli
Patrick «f0rest» Lindberg
Richard «Xizt» Landström
Adam «friberg» Friberg
Christopher «GeT_RiGhT» Alesund

Kampene ble trukket mandag og de norske håpene får tøff motstand allerede i første runde. Dignitas åpner mot Movistar Riders, Nordavind møter BIG, mens Apeks skal prøve å overraske Ninjas in Pyjamas. Oversikten under oppdateres fortløpende så fort kampene blir kjent.

Lørdag 7. mars
12:00 fnatic mot SMASH
12:00 Dignitas mot Movistar Riders
12:00 Heroic mot KOVA
12:00 OG mot Heretics
15:00 GODSENT mot Copenhagen Flames
15:00 MAD Lions mot Sprout
15:00 BIG mot Nordavind
15:00 NiP mot Apeks

Siste fra forsiden