Labbedans'Vika Swing ny utfordrer i King of Nordic / Counter-Strike: Global Offensive

Rutinerte spillere representerer Norge i kveldens King of Nordic

Flere nåværende og tidligere førstedivisjonsspillere i Telenorligaen skal kjempe mot resten av Skandinavia.

Valve, Privat, montasje Gamer.no

Fredag kveld er det igjen klart for sluttspillet i King of Nordic. Etter at Sverige stakk av med seieren forrige uke, startet kvalifiseringen til episode 2 av sesong 6 på søndag.

King of Nordic er en Counter-Strike: Global Offensive-turnering for Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Turneringen fokuserer på å dra frem talenter i de aktuelle landene, og sette dem opp mot hverandre i et sluttspill med «Kongen på haugen»-format, noe som betyr at vinneren av sluttspillet går automatisk videre til neste sluttspill.

Premiepotten er denne sesongen på omlag 90 000 kroner. Ukesvinnerne får med seg 4400 kroner, og hvis de sitter på tronen tre uker på rad vinner de 18 000 kroner. I årets sesong er det seks kart som skal spilles, mot fire fra tidligere. Nuke, Cobblestone, Mirage, Overpass, Cache og Inferno er kartene lagene kan velge fra.

Møter dansk lag i første kamp

DISSE SPILLER FOR LABBEDANS'VIKA SWING:

Vis mer

Phu «Krazyfo» Pham
Ole Bendik «Undead Warrior» Bøen
Xa Van «Luis» Nguyen
Minh Hoan «minhtwo» Pham
Martin «korkej» Kroken

Kveldens norske utfordrer heter Labbedans'Vika Swing, og er et mikslag satt sammen av spillere fra førstedivisjonslaget Labbedans'Vika og flere av spillernes venner. I første kamp møter de dansk motstand. Tidligere Tien Len-spiller, Minh Hoan «minhtwo» Pham, sier at de ikke har særlig kjennskap til motstanderne i kveldens turnering.

Vi vet ingenting om de vi kommer til å møte ikveld, vi vet bare at vi møter Danmark først, sier Pham kort.

Minh Hoan «minhtwo» Pham og Labbedans'Vika Swing gleder seg til å dra frem taktikkboka i kveld.
Phong Vuoc Tran

Selv om laget ikke har så god kjennskap til motstanderne, så er Pham sikker på hvilket lag som blir det tøffeste å møte.

– Sverige sitter jo øverst på tronen, så det er vel de som er de tøffeste motstanderne. Vi tar bare en kamp om gangen, så får vi se hva som skjer, sier Pham.

Flere av spillerne har tidligere spilt sammen i flere forskjellige lag, og har derfor kjennskap til hverandre. Pham mener uansett at laget regnes som et mikslag, og har derfor satt målet for turneringen med dette som forutsetning.

– Målet er å spille så godt vi kan som miks og individuelle spillere for å gi motstanderne god kamp. Før kvalifiseringen til King of Nordic, så har ikke denne femmeren spilt sammen tidligere. Fire av oss har derimot spilt mye sammen, så det burde ikke være en stor unnskyldning, mener Pham.

Pham er uansett sikker på at laget har en god leder, og at de kommer til å nyte godt av det.

– Lagkaptein «Undead Warrior» har tatt fram strategiboka til i kveld for å si det sånn, avslutter Pham.

Gamer.no i samarbeid med ESEN og MSI

I samarbeid med ESEN og MSI skal Gamer.no arrangere de norske kvalifiseringene til den sjette sesongen av King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige, Finland og Island. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:10 fredag 17. februar.

Siste fra forsiden