Intervju

Telenorligaen / StarCraft II

Rykker opp til det gode selskap etter å ha slått forhåndsfavorittene

StarCraft-spillerne «Fubb» og «DogSledder» er klare for øverste divisjon av Telenorligaen.

Ola «fubb» Ulseth (t.v) og Julian «DogSledder» Nash er klare for å kjempe i den norske StarCraft-toppen til høsten.
Privat/Blizzard

DETTE ER TELENORLIGAEN

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier sponset av Logitech G og Expert. Over 2000 spillere har deltatt i vårsesongen og det er spilt mer enn 300 kamper i uka.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Disse møttes til ukentlige bruduljer, og etter syv runder ble det hele avsluttet med et sluttspill før man kåret endelige vinnere.

Ofte stilte spørsmål om ligaen »

Ligaportal med tabeller og resultatoversikt:

Vårsesongen av Telenorligaen er over og «TargA» står igjen som vinner av StarCraft-delen etter å ha slått «Snute» i finalen for tredje gangen på rad. Samtidig får vi noen rokeringer på spillere i de to øverste nivåene av ligaen.

Mens BX3-spilleren «Northbrute» og «Civi» fra Expert Gaming må takke for seg i ligaens gjeveste avdeling, får begge lagene nye representanter som skal kjempe mot Norges beste spillere fra høsten av.

En av de som nå får sjansen til å skinne Ola «Fubb» Ulseth fra BX3, som stakk av med seieren i 2. divisjon. Selv er han ikke overrasket over hvordan sesongen har gått, men synes motstanden har vært god.

– Jeg gikk ubeseiret gjennom sesongen, bortsett fra et 2-1-tap mot Adrian, som er en veldig dyktig spiller. Det har stort sett gått som forventet, med unntak av 2-0-seieren min mot Scythe. Jeg tror de fleste trodde han skulle vinne den, sier Ulseth.

– Har aldri vært en bedre spiller

Dette er langt Ulseth sin første turnering. Protoss-spilleren har lang fartstid i StarCraft II-miljøet, og kan blant annet skryte av en plassering i topp 16 under den norske kvalifiseringen til WCS i 2012. Likevel har det ikke alltid vært lett å holde motivasjonen oppe.

– Jeg er stolt over å ha plassert meg i topp 16 i første sesong av WCS, i en tid hvor konkurransenivået i norsk StarCraft II var på sitt høyeste, men likevel har jeg hatt et par lengre pauser grunnet studier og mangel på motivasjon. I løpet av våren har denne kommet tilbake. Det at jeg hadde mulighet til å rykke opp til førstedivisjon var en stor pådriver, forteller Ulseth.

Ola «Fubb» Ulseth vant 2. divisjon av Telenorligaen, og er nå klar for opprykk.
Privat

Nå ser Ulseth fram til å kjempe i øverste divisjon når høstesesongen begynner. Selv om han har spilt StarCraft II i snart fem år har han aldri følt seg i så god form som nå.

– Jeg har aldri følt meg som en bedre StarCraft II-spiller. Så lenge jeg kan opprettholde det nivået jeg spiller på nå så tror jeg at jeg skal kunne yte god motstand mot de beste i Norge, forteller Ulseth.

Viktig med variasjon

På opprykksbussen sitter også Expert Gaming-spilleren Julian «DogSledder» Nash, som har spilt StarCraft II siden spillets utgivelse i 2010. Siden den gang har han jobbet seg opp fra bronserangeringen til å kjempe i flere store turneringer i Norge.

Terran-spilleren har, i følge seg selv, hatt en ujevn sesong, men presterte godt i de avgjørende kampene som sikret ham plass i den øverste divisjonen av Telenorligaen.

Les også
Anmeldelse:

– Jeg tapte en unødvendig kamp i første runde, men jeg vant noen knepne seiere mot de to antatt beste i 2. divisjon, Scythe og Adrian. Dette gjorde at jeg sikret plassen min, forteller Nash.

I følge Nash er variasjon en viktig del av strategien hans.

– Hvordan jeg spiller avhenger veldig av hvilken rase jeg spiller mot, men jeg prøver alltid å variere strategier innenfor hver serie. En ting er likevel helt sikkert: jeg kommer alltid til å spille bio, poengterer han.

Julian «DogSledder» Nash har kommentert StarCraft-ligaen på Gamer.no i to sesonger.
Benedichte Breistøl

En spesiell situasjon

Opprykket setter Nash i en litt unik situasjon. Han jobber nemlig allerede som kommentator for øverste nivå av StarCraft II-ligaen på Gamer.no, som han nå altså skal bli en del av. Nå gjenstår det å se om dette er noe Nash kan bruke til sin fordel.

– Jeg håper å lære mest mulig av de jeg møter slik at jeg kan få enda mer kunnskap om StarCraft II, og dermed bli både en bedre spiller og kommentator, forteller Nash.

Nå forbereder Nash seg på å måtte yte sitt ytterste hver kamp for å beholde plassen sin i førstedivisjon.

– Det kommer til å bli en utfordrende og spennende høst. Det kommer ikke til å være en eneste kamp hvor jeg ikke må spille på mitt beste for å ha en sjanse. Målet mitt er å beholde plassen, men uansett hvordan det går er denne sesongen en stor seier for meg.

StarCraft-spillerne som deltar i toppdivisjonen av Telenorligaen til høsten kjemper om en lukrativ sponsorkontrakt fra Logitech G og Elkjøp til en verdi av 20 000 kroner. Dersom vinnerne har eksisterende sponsorkontrakter som ikke lar seg kombinere, endres førstepremien til 10 000 kroner. Andreplass får 5000 kroner, mens tredjeplass får 2500 kroner.

Siste fra forsiden