League of Legends / Telenorligaen

Rykker opp til norsk toppdivisjon med unge, lokale talenter fra Tromsø

– Jeg ville ha noe som var mitt eget, som jeg hadde skapt med noen jeg kjente, sier lagleder i Sprutnoobs.

Riot/Benedichte Breistøl/Gamer.no

– Planen var jo å få et lag i 1. divisjon, men aldri at det skulle skje så raskt. Vi skulle ta det rolig fra 4. divisjon og opp.

Tromsøværingen Preben «Prebz» Bertheussen (22) har vært innom Aria eSports, BX3 og Celestial Gaming de siste årene, men denne sesongen vendte han tilbake til røttene. Til Sprutnoobs Gaming som han startet med en vennegjeng for mange år siden. Ulikt mange andre var han innstilt på å ta den lange veien fra 4. divisjon til 1. divisjon, gjennom tre sesonger som tilsvarer halvannet kalenderår.

DISSE SPILLER FOR SPRUTNOOBS:

Vis mer

Preben «Prebz» Bertheussen (Top Lane)
Vegard «Queth» Mikalsen (Jungle)
Ikke bestemt (Mid)
Isak «Kom til Far» Davidsen (ADC)
Ole-Kristian «br0le» Hansen (Support)

– Jeg hadde tilbud fra 1. divisjon og 2. divisjon, men ville ha noe som var mitt eget, som jeg hadde skapt med noen jeg kjente eller hadde relasjon til. I stedet for å bli med noen andre der jeg ikke hadde noe eierskap. Jeg trives med fleksibiliteten og styre selv, sier laglederen til Gamer.no.

LES OGSÅ: De regjerende seriemesterne nådde ikke sluttspillet

Hell i uhell

Før ligastarten hadde de kun én kamps erfaring sammen, og i følge Bertheussen har de ikke fått trent senere heller. Nærmest ved et lykketreff er de nå klare for øverste nivå av Telenorligaen.

– Både Space Cowboys og Randogs var over oss en periode, men begge mista poeng. Randogs ble trukket for å ha brukt en spiller de ikke kunne bruke, og det var feil på nettsiden så man trodde Space Cowboys hadde tre poeng mer enn de egentlig hadde. Hell i uhell for vår del.

Preben «Prebz» Bertheussen trives med å drive eget lag.
Benedichte Breistøl

Det hele begynte kort tid før påmeldingsfristen utløp en mørk vinterdag i januar.

– Jeg spurte Ole-Kristian «br0le» Hansen om vi skulle danne et lag, så tok Gilbert Gaming kontakt og fortalte at det var en mulighet til å få deres plass i 2. divisjon. De ville gi den til både oss og Gosh Gaming, så vi var nødt til å spille om den.

Sprutnoobs tok utfordringen og vant best av tre-kampen.

– Spillerne fra Gilbert Gaming endte opp som BX3 sitt andrelag, og rykker nå ned til 3. divisjon, så det var jo litt ironisk.

Da plassen i nest øverste divisjon var sikret tok Bertheussen kontakt med «br0le» igjen for å få hjelp til å skrape sammen et lag.

Les også
– Kritikken er helt forståelig

– Han hadde noen lokale spillere fra Tromsø, som hadde vært på TromsøLAN tidligere. Jeg kjente ikke til noen av dem og hadde aldri spilt med dem før, men det var sånn det startet. Vi bare begynte å spille.

LES OGSÅ: Nordmann blir hovedanalytiker for Origen

Mangler en fast Mid Lane-spiller

– Hvordan vil du oppsummere sesongen?

Høsten 2014 vant Preben «Prebz» Bertheussen (midten) Logitech G Series på Gamer.no med Kristian «Lifting» Næsgaard, Morten «Speed» Kjelsrud, Erlend «Nukeduck» Våtevik Holm og Omid «Touch» Rosander.
Benedichte Breistøl

– Veldig rotete. Vi har ikke hatt en fast Mid Lane-spiller hele sesongen, brukt innhopper i hver eneste kamp. I første runde hadde vi en vi hadde tenkt å satse på, siden har vi brukt fire forskjellige. Alt i alt gikk det helt greit.

Fire av spillerne blir med videre, men hvem som blir fast Mid Lane-spiller er fremdeles usikkert.

– Han har fått et tilbud fra oss, men det kan også hende han vil spille med et annet lag.

Når femtemann kommer på plass vil gutta til å ta det rolig frem til de samles igjen før Telenorligaen starter opp igjen til høsten. De virker først og fremst fornøyde med å rykke opp.

– Vi kommer ikke til å gå for noen andre turneringer med det første. Skal ta en liten pause nå og samles en måned eller to før Telenorligaen og begynne å tenke på det. Når vi begynner å snakke igjen må vi sette oss et mål. Per dags dato er målet bare å holde oss i 1. divisjon første sesongen, så tar vi det derfra. Vi kommer ikke til å vinne den for å si det sånn. Per dags dato blir nivået høyre enn det vi kan stille opp med, men mye kan jo skje.

Vil få frem lokale talenter

SLIK ENDTE 2. DIVISJON AV TELENORLIGAEN:

Vis mer

1) experiMENTAL eSports (16 poeng)
2) Sprutnoobs Gaming (13 poeng)
3) Space Cowboys (11 poeng)
4) Riddle 2 (10 poeng)
5) Randogs (8 poeng)
6) Kong King (7 poeng)
7) 3XBergen (6 poeng)
8) BX3 (5 poeng)

Tromsø er kanskje mest kjent for Ishavskatedralen, elektronikaduoen i Röyksopp og Arthur «Oluf» Arntzen. Nå ønsker Bertheussen å sette byen på e-sportkartet med et lag bestående av unge, lokale talenter. Snittalderen på de fire er 18 år, og den yngste er 16.

– Jeg har en god del kontakter i League of Legends-miljøet i Norge og kunne laget et bedre lag på papiret, men valgte å kontakte en jeg kjenner som bor lokalt og som deretter skaffet resten av spillerne, for det trenger å komme litt gode lokale spillere ut i Norge, forteller han.

– De første årene jeg spilte var jeg den eneste nord for Trondheim som var på et bra lag, nå i senere tid har spillere som «Quixeth» og «Norskeren» kommet, men det er plass til mange flere.

Og for de som lurer på hva som er historien bak navnet Sprutnoobs:

– Det stammer fra da jeg begynte å spille med fire gode kompiser i første sesong av League of Legends. Vi satt på TeamSpeak og fant det rareste navnet vi kom på. Deretter har vi deltatt på TromsøLAN fire ganger med det navnet og vunnet tre av dem. Vi kunne jo like gjerne kjøre på med det navnet, så vet jo i alle fall noen hvem vi er.

LES OGSÅ: Gamermag er trukket fra 1. divisjon av Telenorligaen fordi de ikke møtte til kamp

Siste fra forsiden