Rykteflom på nettet

I dag har det dukket opp mange interessante rykter på nettet. Det hevdes at Half-Life 2 kan bli forsinket til 2005, at Microsoft er i ferd med å kjøpe BioWare, og at Jagged Alliance 3 er på vei.

I et intervju med bladet Polygon har Gabe Newell fra Valve fortalt at de er villige til å bruke mer tid og penger for å få spillet så perfekt som mulig. Hvis det betyr at de må utsette spillet til 2005 eller bruke 20 millioner dollar ekstra på utviklingen, så vil de gjøre det. Selskapet har allerede brukt store pengesummer på spillet (se lenken under), og er tydeligvis innstilt på å ikke lansere spillet før det er hundre prosent ferdig.

Disse uttalelsene har fått mange til å frykte at det Gabe Newell gjør er å forberede spillverdenen på en utsettelse av Half-Life 2. Hvorvidt dette er faktum eller ikke vet ingen utenfor Valve (og muligens Vivendi), men det vil nok være uklokt å trekke noen konklusjoner basert på disse uttalelsene.

Oppdatering: Det tok ikke lang tid før Valve avkreftet disse ryktene som usanne. Planen er enda at Half-Life 2 skal komme ut i år, og det er, i følge Valve, "ikke lenge igjen" til spillet kommer i salg.

Polygon hevder også å ha fått informasjon fra en ansatt hos Microsoft om at selskapet er i ferd med å kjøpe den anerkjente utvikleren BioWare. I følge ryktene vil dette kjøpet bli bekreftet på årets E3. Det å sikre seg en av verdens mest kjente utviklere av rollespill er ingen dum idé, og et slikt kjøp vil uten tvil gjøre Xbox-konsollen mer attraktiv for rollespillelskere. Samtidig er det nok mange PC-eiere som frykter hva slags konsekvenser det vil ha for BioWare sin satsning på PC-markedet.

Dette er imidlertid ikke første gang det kommer rykter om et slikt oppkjøp. Det samme ble sagt i fjor, og den gangen viste ryktene seg å ikke medføre riktighet, så det beste er nok å ta disse ryktene med en klype salt. Skulle de være sanne vil vi naturligvis være på pletten med mer informasjon når oppkjøpet bekreftes.

Til slutt kan det nevnes at Strategy First nylig har opprettet et eget forum for Jagged Alliance 3, noe som tyder på at det kanadiske selskapet har planer om å lansere et nytt spill i den klassiske serien fra Sir-Tech om ikke lenge. Det er ikke lenge siden Strategy First kjøpte lisensen til Jagged Alliance-navnet, og selskapet gav for kort tid siden ut en ekspansjonspakke til Jagged Alliance 2.

Strategy First har ikke kommet med noen kunngjøringer eller andre uttalelser som tyder på at dette er tilfelle, men det ville være litt merkverdig å lansere et forum for et spill som ikke er under utvikling.

Siste fra forsiden