Rykter om Alpha Protocol-utsettelse

Amerikanske nettbutikker hinter til at spionrollespillet må ta den tunge veien til 2010.

Sega og Obsidians kommende spionrollespill Alpha Protocol har i utgangspunktet slippdato 30. oktober her til lands. Flere amerikanske nettbutikker har nå bidratt til å så tvil om lanseringen vil finne sted, ved å endre sine forventede slippdatoer til 1. juni 2010 og 30. juni 2010.

Spillet har også tidligere blitt utsatt fra en opprinnelig planlagt lansering i februar 2009 til den nå offisielle oktober-datoen. Vi blir ikke overrasket om Sega snart kommer med en offisiell uttalelse om en ny utsettelse, men så langt har de ikke ønsket å kommentere ryktene.

Om utsettelsen blir en realitet slår spillet altså følge med en lang rekke andre som har blitt utsatt fra tampen av 2009 til neste år.

Skjermbilde fra Alpha Protocol.

Det spekuleres i om en eventuell utsettelse kan ha med negative tilbakemeldinger fra testere å gjøre. I et lekket notat fra Sega i forrige uke kunne vi lese en evaluering som vurderte Alpha Protocol til å være for vanskelig, og at det ikke hadde den samme rollespillfølelsen som Mass Effect.

Den gangen slo en talsmann for utviklerne tilbake og sa at han tvilte på at vedkommende hadde spilt hele spillet, og at det var vanskelig å bedømme hva han mente. Videre fastslo talsmannen at "Alpha Protocol vil kile rollespill-smaksløkene dine".

Alpha Protocol handler om CIA-agent Michael Thorton, som må nøste opp i en sammensvergelse innad i de amerikanske myndighetene. Spillet omfatter både skytevåpen, spionleketøy og dialogvalg.

(Kilde: CVG, Kotaku)

Siste fra forsiden