Telialigaen - Playerunknown's Battlegrounds

Sakura Zensen opp i ledelse etter første PUBG-runde i Telialiagen

Kampen om høstens trofé er i gang.

PUBG Corp.

En ny sesong med Playerunknown's Battlegrounds (PUBG) er i gang i Telialigaen. Første runde ble unnagjort onsdag kveld, og det var Zakura Sensen som stakk opp i en tidlig ledelse.

– Jeg mener vi gjorde det bra. Det er tross alt første gang vi spiller sammen annet enn vanlige rangerte kamper. Men vi hadde muligheten til å vinne to kamper til, så vi kan fortsatt forbedre oss, sa Sakura-spiller Aleksander «Himan» Sølvsberg Slungaard etter at runden var unnagjort.

Du kan følge PUBG i Telialigaen hver onsdag på Twitch-kanalen til Gamer.no. Kampstart er klokken 19:00.

Innbitt kamp mot Apeks

«Himan».
Privat

Åpningsrunden for høstsesongen i PUBG serverte en heftig kamp mellom Sakura og topplaget Apeks. Etter fem kamper var det førstnevnte som trakk det lengste strået, og holder en grei ledelse mens Apeks måtte ta til takke med foreløpig 10. plass.

– Vi leder gruppen til tross for at Apeks prøver å knive om samme plassen på kartet. Med det i tankene mener jeg at alle på laget gjorde sin del, og mentaliteten er på topps til neste uke, konstaterte Sølvsberg Slungaard.

Hva resten av sesongen angår nøler ikke Sakura-spilleren med å sette høye forventninger til seg og lagkameratene.

– Vi har alle kommet inn med seier i tankene, så vi satser jo på det. Men så lenge vi kommer over Apeks så er vi vel egentlig fornøyde uansett hvilken plass vi får.

Tjener på kniving mellom topplagene

Zakuras ledelse er riktignok kun på syv poeng, foran Norsemen Hkraft på en foreløpig andreplass. Ole «PartyBeetle» Engum fra Norsemen er fornøyd så langt, men mener laget kunne ha prestert enda bedre.

«PartyBeetle».
Privat

– Første runden var så klart bra, da vi er på andreplass. Vi skulle nok ha vært på første hadde vi ikke gjort så mange feil, men forhåpentlig så kommer det med at vi får spilt litt med hverandre. Det er ikke til å stikke under stol at vi kastet bort seieren i siste kampen.

Som «PartyBeetle» påpeker har ikke laget så veldig mye erfaring sammen. Den første runden i Telialigaen har imidlertid gitt gutta håp om at de kan hevde seg helt i toppen.

Les også
Tre norske lag videre til nordisk finale

– Vi har ikke spilt mye sammen, så hvis vi greier å spille sammen så skal det vel i teorien gå enda bedre. Og nå som to av de beste lagene (Apeks og Sakura) slåss om plass, så gjør det jo alle kampene på Erangel lettere, og hvis det fortsetter så håper jeg vi kan utnytte det og ta en del poeng som de ellers ville tatt, forteller Engum lurt.

Underdogs gjør det stort

Nedover på tabellen er det foreløpig ganske jevnt, selvfølgelig med mange runder igjen å spille. To lag som imidlertid har prestert bedre enn forventet er Valuable Veterans og Team Buktu.

Førstnevnte rykket opp til 1. divisjon før sesongen, og var antatt å slite med å holde plassen. I løpet av den første fikk Valuable Veterans imidlertid markert seg som et av ligaens bedre lag, med en foreløpig femteplass.

Slik ser tabellen ut etter første PUBG-runde i Telialigaen.
Telialigaen

– Vi hadde det veldig gøy første runde og er uten tvil fornøyd med 5. plass, med tanke på at det er første gang vi konkurrerer på dette nivået. Akkurat nå har vi en god flyt i laget, som hjelper oss veldig mye. Hvis vi kan beholde den flyten så skal vi klare å holde samme nivå, melder Steffen «Surai» Adolfsen.

Team Buktu fikk en langt tøffere intro til 1. divisjon, da kvartetten plutselig rykket opp som følge av at Celestial Gaming ikke stilte lag. Gjengen har imidlertid trådt til, og holder en foreløpig 9. plass på tabellen – foran regjerende Telialiga-mester Apeks.

– Det gikk fra at vi kunne gjøre det godt i 2. divisjon til å ha det gøy i 1. divisjon. Vi har vel sett én person som har spådd at vi kommer på 12. plass, og ellers ligger vi pent tippet på 15.-16. plass hos resten, melder en realistisk Christian «Sveinson» Sveinson.

Med veteranen «Woo1y» inn som lagkaptein har Team Buktu funnet selvtilliten som trengs for å menge seg blant de beste. «Sveinson» er imidlertid realistisk i sine forventninger for resten av sesongen.

– Vi hadde det veldig gøy i går. Selvsagt er det moro å være over Apeks, men det er 45 kart igjen, så det er vel like sannsynlig at vi ender over dem som at Philip Boit skulle slått Dæhli på Lillehammer.

Siste fra forsiden