Se de første bildene fra The Secret World

Funcoms nye onlinespill begynner å ta form, og nå har vi fått både bilder og flere detaljer.

For en uke siden kunne vi fortelle de første detaljene om de tre fraksjonene som kjemper om makten i Funcoms nye onlinespill. Nå har også de første bildene fra spillet dukket opp. Bildene viser et variert utsnitt av omgivelsene, figurene og våpnene vi kan forvente å se i spillet.

Sammen med de fire nye bildene som vi naturligvis videreformidler, har vi også fått litt mer informasjon om spillet. Kampsystemet skal favne over både nærkamp, magi og moderne skytevåpen, og sistnevnte virker å være en stor del av spillet. The Secret World høres mer og mer ut som et tredjepersonsskytespill og vil ifølge Funcom kreve både nøyaktig sikting og hurtige bevegelser i skuddvekslingene.

The Secret World som tredjepersonsskytespill.

Naturligvis vil spillerstyrte grupper være sentralt – men denne gangen heter det ”cabals” istedenfor klaner eller laug. Som i Age of Conan skal hver gruppe kunne bygge og innrede sitt eget hovedkvarter.

Gruppene inngår i en konkurransepreget rangering, og de mest suksessrike gruppene vil etter sigende bli både berømte, rikte og mektige, noe som kan tyde på at man vil bli premiert for seire i spiller-mot-spiller-kamp. Disse konkurransepregede affærene kalles ”Battle for Hollow Earth” og foregår dypt under jorden der gruppene kriger om en ekstremt verdifull ressurs ved navn ”anima”, som blant annet kan benyttes til å oppgradere våpen.

Endelig skal betongen og armeringsjernet få hevn over anleggsmaskinene.

Som vi vet fra tidligere har ikke spillet tradisjonelle nivåer, men det stopper deg ikke fra å oppnå noe. Også på individbasis vil man måles ved hjelp av rangeringslister og titler som kan oppnåes gjennom både utforsking, kamp og utøvelse av ”tradeskills”.

Funcom ønsker også å opprettholde fokuset på å levere et visuelt slående onlinespill, noe som bildene fint understreker på egenhånd.

I det ferdigespillet kan vi forvente vampyrer som jakter menneskeblod på lugubre nattklubber i London, varulver som lusker rundt i Seouls kloakksystem og levende døde som vandrer rundt i gatene i nattens New York.

Det er definitivt ikke trygt i skyggene.

Noen utgivelsesdato er ikke kjent, men spillet skal slippes til både PC og Xbox 360. Vi setter en knapp på PC-versjonen, så får vi se om det kanskje dukker opp til Xbox 360 sammen med den lovede konsollutgaven av Age of Conan.

Siste fra forsiden