Telenorligaen / Counter-Strike: GO

Se hvordan BX3 sjokkerte forhåndsfavoritten LGB i semifinalen

Vi fikk en thrillerkamp der flere spillere storspilte.

DETTE ER TELENORLIGAEN

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier sponset av Logitech G og Expert. Over 2000 spillere har deltatt i vårsesongen og det er spilt mer enn 300 kamper i uka.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Disse møttes til ukentlige bruduljer, og etter syv runder avsluttes skal det hele avgjøres i et sluttspill før man kårer endelige vinnere.

Ofte stilte spørsmål om ligaen »

Ligaportal med tabeller og kampoversikt:

LGB eSports har vært overlegne i Telenorligaen denne våren. Foruten et tap på walkover, har de fem seire og én uavgjort i det ordinære seriespillet. Det endte med 16 poeng totalt, fire mer enn lagene som delte andreplassen.

Derfor var det forventet at LGB skulle ta seg til finalen på enkelt vis, men BX3 ville det annerledes da lagene møttes til et fyrverkeri av en semifinale søndag 26. april.

Gjensyn med veteran

Det har gått rykter om at Håvard «rain» Nygaard er på vei ut av LGB, og han spilte ikke i semifinalen mot BX3. I stedet fikk vi et gjensyn med Counter-Strike-spilleren Sondre «REAL» Svanevik, som er ansett som en av de beste norske Counter-Strike-spillerne gjennom tidene.

Oppgjøret startet på Mirage, hvor LGB ledet 9-6 halvveis etter å ha spilt på den antatt svakere terroristsiden. Da hentet BX3 frem et ellevilt comeback og vant kartet 16-14 etter storspill fra blant annet den tidligere London Conspiracy-spilleren «Maak». På stillingen 14-14 hadde ikke BX3 råd til å kjøpe fullt opp med våpen, så to spillere måtte bruke pistoler. Likevel greide de å vinne runden med et B-rush hvor «Phnien» åpnet opp bombeplassen ved å ta ut to spillere med Tec 9-pistolen.

Steffen «phnien» Willumsen er leder for Counter-Strike-laget til BX3. Nå gjør de seg klare til å møte Temp.no i finalen.

Nå flyttet lagene seg over på Cobblestone, og publikum skulle etterhvert få se sesongens kanskje beste spill av en enkeltspiller.

Storspill

BX3 ledet første halvdel av Cobblestone 8-7, men LGB kom sterkt tilbake i det meget jevne oppgjøret. Det bølget frem og tilbake, var lite taktikkeri og mest rå kraft. På stillingen 14-13 til LGB hadde de alle muligheter til å gå opp til 15 poeng og samtidig ødelegge økonomien til BX3.

En fantastisk prestasjon av Maak forhindret det. Alene mot tre spillere med 25 sekunder igjen greide han å plante bomba og ta ut alle LGB-spillerne. Dermed var det plutselig forhåndsfavorittene som ikke hadde penger igjen, og de tapte den påfølgende runden før de tok den siste runden og lagene måtte spille overtid. I overtiden vant LGB første runde, men tapte så fire strake slik at kampen endte med 19-16-seier til BX3 som kunne juble for finaleplass.

Steffen «phnien» Willumsen, lagleder for Counter-Strike-laget til BX3, er strålende fornøyd:

– Jeg taler nok for hele laget når jeg sier at det er en deilig følelse å kapre en finaleplass i årets sesong. Vi var forberedt på god motstand fra LGB-gutta, men etter to spennende kart greide vi omsider å hale i land seieren. Nå skal vi brette opp ermene å gjøre oss klare for Temp.no kommende søndag, forteller han til Gamer.no.

BX3 spilte uavgjort mot Temp.no i det ordinære seriespillet, og tapte kampen i miniturneringen som avgjorde sluttspillseedingen. Dette mener Willumsen er en fordel:

Les også
Masseskyting på Madden 19-turnering i Florida – flere drept

– Vi ser på det som en stor fordel å ha spilt mot Temp.no ved flere tidligere anledninger. De innehar en litt annerledes spillestil enn oss, så det kommer vi til å ta høyde for i kommende kamp. Bortsett fra det vil vi sette hardt mot hardt. Jeg er overbevist om at finalen kommer til å bli like spennende for oss som for seerne, mener han.

Ruben «rubino» Villaroel og gutta i LGB er skuffet over tapet i semifinalen.

– Kommer sterkere tilbake

Ruben «Rubino» Villarroel, lagleder for LGB eSports, innrømmer langt på vei at det var et skudd i baugen at «Rain» ikke kunne spille denne kampen:

– BX3 spilte bedre enn oss. Med overgangsreglene er det vanskelig å få med noen som spiller Counter-Strike til daglig, derfor spilte «REAL» for oss. Men han har ikke spilt så mye i det siste, og det hjelper jo ikke på når man erstatter spillere som «Rain», forklarer han til Gamer.no.

Det er tydelig at LGB er skuffet, men de ser frem til å komme sterkere tilbake:

– Selvfølgelig er vi skuffet. Vi ser på oss selv som Norges beste lag, og da er det en selvfølge at feil som dette ikke skal skje. Nå må vi bare komme oss over tapet og komme sterkere tilbake med null tap etter at neste sesong er over.

Finale på VGTV

Counter-Strike-finalen mellom BX3 og Temp.no vises på Twitch og VGTV søndag 3. mai klokken 20:00.

Du kan se opptak av hele semifinalen mellom LGB og BX3 her:


Watch live video from GamerNo on Twitch

Siste fra forsiden